Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Στις 12 Ιουνίου 2009 είχα γράψει μιαν ανάρτηση  αφιερωμένη στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, όπου εξέθετα κάποιες απόψεις μου σχετικά με την ποιότητα της ζωής στην Θεσσαλονίκη. (http://kommatoskylo.blogspot.gr/2009/06/blog-post_12.html)

Εκτός από την ποιότητα ζωής είχα αναφερθεί και στην διαφθορά στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα, έγραφα:

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η μεγαλύτερη και πλέον μολυσμένη εστία διαφθοράς είναι ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συχνά, όμως, δεν γνωρίζεις αν τα λόγια των “Τοπικών Αυτοδιοικητών” κρύβουν άγνοια ή δόλο. Στην 1η περίπτωση ο αδαής παραμένει πάντα τέτοιος και όσο γρηγορότερα το αντιληφθούν οι δημότες τόσο μεγαλύτερο όφελος θα έχουν, στη δε 2η περίπτωση ο ιδιοτελής σπάνια μπορεί να αλλάξει χαρακτήρα ενώ επιπλέον οι δημότες οφείλουν να το αντιληφθούν έγκαιρα και να τον τιμωρήσουν.

Ο δήμαρχος, τότε, επέλεξε να κάνει το λάθος, να με υποτιμήσει, και να απαντήσει με μιαν επιστολή στο Blog taxalia.

Σε εκείνη την επιστολή, απαντώντας σε μένα, έγραψε ετούτη την ύψιστη μαλακία:

Είναι φανερό ότι έχεις πέσει θύμα της προπαγάνδας που θέλει να παρουσιάζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως την πλέον «μολυσμένη εστία διαφθοράς», μια προπαγάνδα που θέλει να αποδυναμώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση υπέρ της Κεντρικής Εξουσίας, διότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ως γνωστό η πιο κοντινή προς τον πολίτη Εξουσία

Αυτήν την επιστολή  μπορείτε να την διαβάσετε εδώ:

http://taxalia.blogspot.com/2009/06/blog-post_3507.html

Ακολούθησε δική μου ανταπάντηση την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

http://kommatoskylo.blogspot.gr/2009/06/blog-post_13.html

Μεταξύ άλλων, του επισημαίνω εκ νέου το φαινόμενο της διαφθοράς, γράφοντας:

Η έκθεση του Σώματος Ελεγκτών και Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για το 2008, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή αποκαλύπτει ότι:

Η διαφθορά ενδημεί στη δημόσια διοίκηση. Τέσσερις τομείς της διοίκησης εμφανίζονται ως οι πλέον προβληματικοί: οι υπηρεσίες με αρμοδιότητα τη χορήγηση αδειών επιχειρήσεων (αν δεν σφάλλω υπάγεται στους ΟΤΑ), με δείκτη παραβατικότητας 25%, τα δημόσια έργα και οι προμήθειες - συμβάσεις (21,74%),τα προγράμματα κατάρτισης (20,51%), και ο τομέας της Πολεοδομίας (αν δεν σφάλλω υπάγεται στους ΟΤΑ) που ασχολείται με πολεοδομικές παραβάσεις και αυθαίρετα (17,48%) όπου διαπιστώνεται απουσία ελέγχων.

Aγκάθι για τους δήμους και τα NΠΔΔ αναδεικνύεται η εκτέλεση δημοσίων έργων με απευθείας αναθέσεις μέσω κατακερματισμού των μεγάλων σε μικρότερα, δίχως να ακολουθηθούν διαδικασίες διαγωνισμών. Aκόμη όμως και σε περιπτώσεις μειοδοτικών διαγωνισμών διαπιστώνονται παραβάσεις του κριτηρίου της χαμηλότερης τιμής. Aπό την άλλη, πληθώρα αυθαίρετων κτισμάτων δεν καταγράφεται, αφού οι καταγγελίες δεν ελέγχονται καν. Oικοδομικές άδειες εκδίδονται κατά παράβαση των όρων και περιορισμών δόμησης, κυρίως χωρίς απαιτούμενες εγκρίσεις δασικών, αρχαιολογικών και άλλων αρμοδίων υπηρεσιών. Οι ΟΤΑ εμπλέκονται σε πολλές περιπτώσεις κακοδιοίκησης. «Η άσκηση της εξουσίας εκ μέρους αρκετών δημάρχων, στα όρια της νομιμότητας ή και πέραν αυτών και οι ανεπαρκείς έλεγχοι, είναι μερικοί από τους παράγοντες που ευνοούν την κακοδιοίκηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», αναφέρεται στην έκθεση.

Από τη χαρτογράφηση των υπηρεσιών που χωλαίνουν, οι δήμοι, όπως προκύπτει, κρατούν τα σκήπτρα με 214 ελέγχους, εκ των οποίων σε 32 περιπτώσεις αναζητήθηκαν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων. Ακολουθούν οι νομαρχίες με 153 εκθέσεις (σε 29 περιπτώσεις αναζητήθηκαν ευθύνες), τα Νομικά Πρόσωπα (134 πορίσματα, 16 πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες), τα υπουργεία (82 εκθέσεις και 11 πειθαρχικές) και οι περιφέρειες με 25 πορίσματα (σε 4 περιπτώσεις υπαλλήλων έγινε πειθαρχικός έλεγχος). Η γεωγραφική κατανομή της παραβατικότητας εμφανίζει πρώτη στην κατάταξη τη Δ. Μακεδονία με δείκτη 60%, την Κρήτη με 31,25%. Ακολουθούν: Ιόνια Νησιά (25%), Κεντρική Μακεδονία (24%), Ν. Αιγαίο (21.43%), Αν. Μακεδονία-Θράκη (20%), και Πελοπόννησος (18%)

Αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι έχω πέσει θύμα προπαγάνδας, προφανώς το ίδιο πιστεύετε ότι έπαθε και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής

Σήμερα ο Παπαγεωργόπουλος έφαγε ΙΣΟΒΙΑ στο Δόξα Πατρί.

Βαριά η καμπαρντίνα δήμαρχε, αλλά βαρύτερα τα βραχιόλια.

Παπαγεωργόπουλε στα έλεγε το κομματόσκυλο, δεν στα έλεγε;

Ε! πάρε και ένα τελευταίο να με θυμάσαι εκεί που πας…

 

Έλα σιγά σιγά να παίρνει σειρά να παίρνει ο νομάρχης…

About Kommatoskylo

Being anti-social in a world full of conformists, is a trait of intelligence... Nikola Tesla
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

3 σχόλια:

  1. Ομολογώ ότι είχα διαβάσει το πρώτο άρθρο, αλλά όχι τις συνέχειες και την αλληλογραφία σΤαΧάλια. Τώρα εξηγούνται πολλά.
    Και επιβεβαιώνεται η ρήση: "όλα εδώ πληρώνονται".
    Κάποτε οι πληρωμές σε εκατομμύρια ευρώ σταματούν και αρχίζουν οι πληρωμές σε έτη εγκλεισμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα , κι εγώ θυμάμαι πολύ καλά πως πρώτο το κομματόσκυλο, έγραψε για την ληστρική διοίκηση του πρώην δημάρχου
    Ενα ξένο ανθρωπάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι τυφλή καθώς δεν τιμωρεί τα λαμόγια αλλά το λαό που πληρώνει για όλα.
    Καλή Ανάσταση Κομματόσκυλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Top