Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5


Να τους χαιρόμαστε!

Κύριοι, αυτή είναι η σύνθεση της Βουλής των Ελλήνων.

300 μασκαράδες, όπως λέει και ο φίλος Ταμπούρι στην δεξιά πλευρά του ιστολογίου του.

Η Ελληνική Βουλή…αποτελούμενη από:

75 Νομικούς 25%

39 Γιατρούς 13%

36 Οικονομολόγους 12%

34 του Πολυτεχνείου 11,33%

24 Δημοσιογράφους 8%

13 Εκπαιδευτικούς 4,33%

10 Δημ. Υπαλλήλους 3,33%

10 Καθηγ. Πανεπιστημίου 3,33%

Οι υπόλοιπες κατηγορίες είναι κάτω του 3% οπότε και δεν τις αναφέρω.

Έχω φτιάξει 2 αρχεία excel. Ένα αναλυτικό με όλα τα βιογραφικά των βουλευτών και ένα με συνοπτικές πληροφορίες. Τα στοιχεία είναι από το επίσημο site της βουλής κλικ. Όποιος θέλει να κατεβάσει το αρχείο zip που περιέχει τα 2 αρχεία excel κάνει κλικ εδώ. Παρόλα αυτά, αν κάποιος φίλος δεν είναι εξοικειωμένος με αυτήν την διαδικασία, ας με ενημερώσει ώστε να του τα στείλω με e-mail.

Μελετώντας τα αρχεία μπορούμε να βρούμε ενδιαφέροντα πράγματα.

Ενδεικτικά:

Ανακαλύπτουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι από τελειόφοιτοι (ούτε καν απόφοιτοι) των ξεφτιλισμένων ελληνικών πανεπιστημίων μεταπήδησαν απευθείας στα έδρανα (ΝΔ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ)

Ανακαλύπτουμε ότι η στρατιωτική θητεία στον Έβρο αποτελεί άξιον βιογραφικής αναφοράς (ΚΚΕ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Ανακαλύπτουμε ότι άνθρωπος ενώ δούλευε ως βιομηχανικός εργάτης, εν συνεχεία υπήρξε πολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης, διευθυντής σπουδών και διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, επιστημονικός συνεργάτης της ALCO και πάει λέγοντας… (ΝΔ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ).

Όρεξη να έχετε να διαβάζετε και θα βρεθείτε προ πολλών εκπλήξεων…

75 Έλληνες νομικοί: Οι αιμοβόροι και αληταράδες νομικοί. Οι επ' αμοιβή υπερασπιστές. Οι νταβατζήδες του δικαίου.

39 Έλληνες γιατροί: Αυτοί που σε χειρουργούν ακόμα κι αν έχεις πονόδοντο. Αυτοί που ανέβασαν το ποσοστό των γεννήσεων με καισαρική τομή στο 52,5% για να καρπώνονται το κόστος της επέμβασης. Αυτοί που έχουν πορτοκαλί τηλέφωνο με τους φαρμακοβιομήχανους.

36 Έλληνες οικονομολόγοι: Τα ξεφτέρια. Αυτοί που εισπράττουν του κόσμου τα λεφτά για να λένε ένα κάρο αηδίες. Εμφανίστηκε ποτέ κανείς Έλληνας οικονομολόγος να καταγγείλλει το έγκλημα του χρηματιστηρίου όταν αυτό διαπραττόταν; Φώναξε ποτέ κάποιος ότι αυτό που γινόταν τότε ήταν παράλογο; Αυτό που γνωρίζει ακόμη κι ένας πρωτοετής φοιτητής των Οικονομικών, δεν το γνώριζαν αυτοί; Κανονικά, αν υπήρχε σοβαρό κράτος, όλοι οι καθηγητές των Οικονομικών Σχολών θα έπρεπε να φυλακιστούν και να δημευθεί η περιουσία τους.

34 απόφοιτοι Πολυτεχνείου: Α, ρε φουκαρά Αβέρωφ και πού να ήξερες όταν τα έχωνες για το Μετσόβιο. Έλληνες μηχανικοί. Η επιτομή της επιστήμης. Άλλωστε απολαμβάνουμε καθημερινά τις πινελιές τους στα δημόσια έργα.

24 Έλληνες δημοσιογράφοι: Έχουμε 60 εφημερίδες και 20 κανάλια και δεν έχουμε Τύπο έφη Χάρρυ Κλυνν…

13 Έλληνες εκπαιδευτικοί: Καφρίλα. Η απόλυτη ξεφτίλα, το υπέρτατο αίσχος. Η επαγγελματική κάστα που κάθεται 4 μήνες το χρόνο και τον υπόλοιπο καιρό δουλεύουν 3-4 ώρες την ημέρα. Οι ανεπαρκείς. Οι άνθρωποι που αποφοιτούν από τις Παιδαγωγικές και άλλες σχολές παντελώς αστοιχείωτοι. Αυτοί που δεν ελέγχονται ούτε αξιολογούνται ποτέ από κανέναν.

10 Δημόσιοι Υπάλληλοι: Άνευ σχολίου…

10 Καθηγητές Πανεπιστημίου: Η μεγαλύτερη ανεπίσημη χούντα. Αυτοί που τα αρπάζουν από τις κατ' ευφημισμόν διδασκαλίες, από την συγγραφή άθλιων πονημάτων, από την συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα της πλάκας και από άλλες χίλιες δυό μεριές. Αυτοί που κληρονομικώ δικαίω παραχωρούν τις πανεπιστημιακές έδρες στα βλάστάρια τους κλικ.

Πώς είναι δυνατόν η ελληνική κοινωνία να έχει κοινά συμφέροντα με αυτούς τους ανθρώπους;

Είναι ποτέ δυνατόν ο ελληνικός λαός και αυτά τα ρεμάλια να είναι ομόρροπες δυνάμεις;

Υπάρχει περίπτωση τα όνειρά μας να συμπλέουν με τα δικά τους;

Στις 22 Φεβρουαρίου 2009 θα γίνει η απονομή των βραβείων Όσκαρ.

Το 1960 η ταινία «Και οι 7 ήταν υπέροχοι» ήταν υποψήφια για Όσκαρ μουσικής.

Το 1967 η ταινία «Και οι 12 ήταν καθάρματα» απέσπασε το Όσκαρ για τα ηχητικά εφέ.

Εδώ και δεκαετίες παίζεται στην χώρα μας το ελληνικό έργο «Και οι 300 ήταν ρεμάλια» και η προβολή του συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον. Θα εδικαιούτο, ίσως, ένα βραβείο ευρηματικού σεναρίου αφού καταφέρνει και καθηλώνει τον θεατή για τόσα πολλά χρόνια.

Εκείνο, όμως, το έργο που ασφαλώς δικαιούται να σαρώσει τα βραβεία Όσκαρ είναι κάποιο άλλο. Παίζεται, επίσης, πολλές δεκαετίες στην Ελλάδα. Πρόκειται για εξαιρετικά πολυδάπανη παραγωγή με άπειρους κομπάρσους, ατέλειωτα εξωτερικά γυρίσματα και περιέχει πολύ πόνο, αγωνία και κλάμα. Είναι, δε, τόσο ευφυές που δεν γνωρίζεις αν πρόκειται για κωμωδία ή τραγωδία.

ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ είναι αυτό το έργο.

«Και οι 10.000.000 ήταν μαλάκες»

About Kommatoskylo

Being anti-social in a world full of conformists, is a trait of intelligence... Nikola Tesla
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

6 σχόλια:

  1. Φιλτατε, το οτι το πρωτο σχολιο ερχεται απο εξωθεν μαρτυρει το σωστο του λογου σου. Δηλαδη οτι πραγματι "Και οι 10.000.000 ηταν μαλακες". Αυτο ηταν η ειρωνεια. Η τραγωδια ειναι οτι ακομα ειναι μαλακες. Το πιστοποιει η προχθεσινη συγκεντρωση στις Σερρες του Γιωργακη που μερος των 10.000.000 ετρεχαν να τον επευφημησουν. Ποιον; Αυτον τον αχρειο ανθελληνα. Να τον χαιρονται μεθαυριον σαν πρωθυπουργο. Οχι οτι ο παρων αξιζει κατι παραπανω. Οι δε 300, οπως περιγραφεις, ειναι οι δυναστες του Ελληνα, που καποια μερα θα πρεπει να μαζευτει ο ελληνισμος εξω απο τη Βουλη και να τους παρει παραμασχαλα!!
    Αλλα ποτε θα γινει αυτο; Αφου ακομα τον παραπλανουν με τους δηθεν ξεσηκωμενους νεους και δεν βλεπουν το στημενο και ξενοφερτο πανηγυρι που στηνουν στην πλατη μας. Δυστυχως τα τελικα αποτελεσματα της τραγωδιας αυτης δεν τα ειδαμε ακομα. Οταν ομως θα ερθουν θα ειναι αργα και εκεινοι που θα την πληρωσουν θα ειμαστε εμεις που σημερα τρεχουμε και "ασπαζομαστε" αυτα τα ρεμαλια της Βουλης των Ελληνων. Και που ειναι σιγουρο πως αυτοι θα την εχουν κανει λαμογιο σε μαι τετεια περιπτωση και μετα με αλλαγμενο δηθεν προσωπο θα ερθουν να μας σωσουν. Ουαι, τοις κοιμισμενοις. Ξυπνηστε οσο ειναι νωρις ακομα.
    Ενας Ελληνας της Οικουμενης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Βασίλης Λεβέντης δεν φιμώνεται απλά γιατί η ΑΛΗΘΕΙΑ ποτέ δεν φιμώνεται ....

    http://makelio.blogspot.com/2009/01/blog-post_9804.html



    ΕΝΩ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΩΡΑ

    Η ακρίβεια αυξάνει και ο έλεγχος του κόστους ζωής είναι χαμένη υπόθεση για την Ελλάδα.
    Η αιτία της απώλειας ελέγχου δεν βρίσκεται στην αδυναμία των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς, αλλά στο γεγονός ότι η αγορά κηδεμονεύεται από ντόπια και πολυεθνικά μεγαλοτράστ, που έχουν χρηματοδοτήσει το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία και έτσι η πολιτική μας ζωή είναι όμηρος συμφερόντων που επιβάλλουν τις ανήθικες επιδιώξεις τους. Ασχολούμαστε επιπόλαια μόνο με τη SIEMENS, όμως ό,τι έκανε η SIMENS έχουν κάνει όλες οι μεγαλοεταιρείες. Αν κάποιος στ’ αλήθεια ήθελε να βάλει τάξη στη χώρα, θα βρισκόταν μπροστά στο φαινόμενο κατεδάφισης ολόκληρου του πολιτικού μας συστήματος...
    Όταν πριν καιρό ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου ανέλυε στο Alter τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης, είπε χαρακτηριστικά, ότι τρίτο κόμμα και μάλιστα μεγάλο κόμμα έρχεται ο «κανένας», αφού το εκλογικό σώμα απορρίπτει και τα δύο μεγάλα κόμματα. Ορθή αυτή η διατύπωση του κ. Χατζηνικολάου, όμως ρωτάμε, όταν τα κανάλια επιμένουν να προβάλλουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και αφού οι λοιπές εντός Βουλής δυνάμεις είναι η αριστερά και η ακροδεξιά, συνεπώς δυνάμεις ανεύθυνες και αδυνατούσες να πείσουν, πώς άραγε είναι δυνατόν να εμφανιστεί, να υπάρξει πολιτικά αυτός ο κανένας;
    Ο κανένας για να υπάρξει, πρέπει πρώτα να μπορεί να μιλήσει, πρέπει πρώτα να του επιτραπεί να μιλήσει. Εδώ στην Ελλάδα τα ΜΜΕ αναγνωρίζουν το πολιτικό κενό, το διαλαλούν, όμως εξοντώνουν και συνθλίβουν σοβαρές νέες δυνάμεις που θα μπορούσαν να το καλύψουν. Έτσι η μόνη ορατή εικόνα του πολιτικού μας συστήματος είναι ένα θλιβερό αδιέξοδο. Το αδιέξοδο δημιουργείται γιατί δεν έχουμε δημοκρατία. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
    Με το να προβάλλουν συνεχώς τα ΜΜΕ την αριστερά και την ακροδεξιά, δίνουν μεν την εντύπωση ενός εικονικού πλουραλισμού, όμως στην ουσία ναρκοθετούν το πολιτικό μας σύστημα, αφού τα πιστεύω των ιδεολογιών αυτών συγκλίνουν παράξενα στο να δίνουν κούφιες και εξωπραγματικές ελπίδες στους εργαζομένους και τους χαμηλοσυνταξιούχους και στο να ρίχνουν όλες τις ευθύνες στην Ευρωπα7κή Ένωση και στις ΗΠΑ, ευθύνες που όμως ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία και στη συνειδητά υπόδουλη στη διαπλοκή και στη διαφθορά πορεία που ακολουθεί η χώρα μας τα τελευταία τριάντα χρόνια...
    Δεν είναι δηλαδή μόνο αισχρό και ανήθικο ότι φιμώνουν την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ τα ΜΜΕ, το μεγαλύτερο έγκλημα έγκειται στο ότι επιτρέπουν στην αριστερά και την ακροδεξιά να δημιουργούν σύγχυση, να στρεβλώνουν τα πράγματα, να ρίχνουν τις ευθύνες εκεί που δεν ανήκουν.



    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΦΙΛΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ.

    http://makelio.blogspot.com/2008/10/blog-post_8463.html

    η ένωση κεντρώων έχει φιμωθεί από όλα τα μμε λόγο ότι λέει την αλήθεια και προπάντων έχει ονομάσει δημόσιος τους κλεφτες του χρηματιστηρίου δηλαδή τους καναλάρχες!
    δείτε τις εκπομπές τις ένωσις κεντρώων μέσο τις ιστοσελίδας http://www.enosikentroon.gr/ και βγάλτε συμπεράσματα για το τι άνθρωπος είναι!!!
    είναι ο μονος πολιτικός στην ελλάδα που λέει την αλήθεια!!!
    http://www.enosikentroon.gr/



    http://makelio.blogspot.com/2008/10/blog-post_7268.html
    ...................Ψηφίζεις υποτίθεται άτομα ικανά να διοικήσουν αυτόν τον τόπο, μα αυτή μεταβάλλονται σαν μια γροθιά εναντίον σου. Ψηφίζεις κόμματα υποκρισίας, τα οποία μετα τις εκλογές συμπεριφέρονται ως μεσάζοντες εξυπηρετώντας την διαπλοκή και το κεφάλαιο. Η ανικανότητα οργάνωσης και διοίκησης του κράτους, το πλιάτσικο και η σπατάλη εις βάρος του φτωχού λαού από την εκάστοτε κυβέρνηση του δικομματισμού φτάνει στο όριο φρενίτιδας.
    Λαέ της Ελλάδος πρέπει να αντισταθείς!
    Έχεις φωνή!
    Στύλε το μήνυμα σου, ειρηνικά και δημοκρατικά!
    http://www.enosikentroon.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ 10.000.000 ΕΙΝΑΙ Μ.....Σ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.ΜΟΝΟ
    ΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΨΗΦΗΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ,,,,ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ
    ΨΗΦΗΖΩ ΝΔ.Η ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΠΕΡΙΜΑΙΝΟΥΜΕ?Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ ΠΟΥ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΑ
    ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ,

    Μπορείς σε παρακαλώ να καταγράψεις τη σημερινή σύνθεση της βουλής ανά επάγγελμα, σπουδές, ηλικία φύλο, κόμμα και κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες?

    Αν είχα αυτά τα δεδεμένα θα μπορούσα να κάνω μια επαρκής στατιστική ανάλυση που ίσως απέδιδε ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

    Είμαι τελοιόφοιτος Κοινωνιολογίας με κύριο ενδιαφέρον την κοινωνική έρευνα σε θεωρητικό & πρακτικό επίπεδο.

    Με εκτίμηση,

    Ναπολέων Παπαγεωργίου

    e-mail: papageorgiou32@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώθυπε

    τα στοιχεία της ανάρτησης έχουν ληφθεί από το site της βουλής www.parliament.gr

    Δεν έχω δικές μου πηγές ώστε να συνθέσω αυτό που ζητάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κείμενο γαμεί. Εάν έδιδες την τωρινή σύνθεση του κυνοβουλίου, θα παρατηρούσες ασφαλώς πως, ο βόρβορος τούτος, πολλαπλασιάζεται και συμπυκνώνεται σύμφωνα με το νόμο του Moore. Σκέψου, μονάχα διανοήσου, να καταγράψεις τις συνθέσεις των υπουργείων και των δεκο. Σα ξεπεσμένες μοδίστρες καταντήσαμε. Γεμίσαμε ρετάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Top