Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5


Επειδή τώρα τελευταία γίνεται πολύς λόγος για την δημοσιογραφική οικογένεια και ιδιαίτερα για τις αποδοχές τους, ας προσπαθήσουμε από αυτό το βήμα να δούμε αν και κατά πόσο επιτρέπεται ένας δημοσιογράφος να είναι πλούσιος.

Ως δημοσιογράφος ορίζεται εκείνος ο άνθρωπος που γράφει για τα δημόσια. Που γράφει για τα δημόσια και ενημερώνει την κοινωνία για τα τεκταινόμενα. Είναι ο μεσάζων ανάμεσα στο γεγονός και τον πολίτη. Οφείλει να παρουσιάζει και να αναλύει το γεγονός στον πολίτη.

Το γεγονός, όμως, δεν είναι αφηρημένη έννοια. Το γεγονός πάντα ακροβατεί ανάμεσα σε εκείνο το δίπολο που έχει στις 2 άκρες του το αίτιο και το αιτιατό.

Στην περίπτωση π.χ. που ένας ασυνείδητος οδηγός παραβιάσει την κόκκινη ένδειξη του σηματοδότη και σκοτώσει τον πεζό, προκαλείται ένα γεγονός. Ή, ακριβέστερα, 2 γεγονότα, ανάλογα ποια άκρη του δίπολου εξετάζουμε. Η τροχαία παράβαση ως γεγονός-αίτιο προκαλεί ένα άλλο γεγονός-αιτιατό που είναι ο θάνατος του πεζού.

Ένα άλλο κατατοπιστικό παράδειγμα είναι η εναλλαγή στην εξουσία αποκλειστικά 3 οικογενειών, του Καραμανλή, του Παπανδρέου και του Μητσοτάκη. Η ασύλληπτη διαπλοκή ως γεγονός-αίτιο προκαλεί το γεγονός-αιτιατό που είναι το μονοπώλιο της εξουσίας. Συμπληρωματικά, η μαλακία που δέρνει 10 εκατομμύρια Έλληνες ως γεγονός-αίτιο έχει επίσης ως επακόλουθο το γεγονός-αιτιατό που είναι το ανωτέρω μονοπώλιο.

Συνεχίζοντας την ανάλυσή μας, επαναλαμβάνουμε ότι ο δημοσιογράφος έχει ως έργο την γραφή για τα δημόσια. Και πάλι, όμως, τα δημοσίως τεκταινόμενα δεν είναι ως έννοια κάτι αφηρημένο. Είναι δημόσιο γεγονός. Ή ίσως να είναι γεγονός που, ναι μεν, συνέβη κατ’ ιδίαν αλλά δύναται να επιφέρει την τέλεση γεγονότος που επηρεάζει καθ’ ολοκληρίαν τον δημόσιο βίο. Π.χ. η συναλλαγή της φαμίλιας του Βουλγαράκη διημείφθη κατ’ ιδίαν, αλλά η απώλεια δημόσιας έκτασης και η χρηματική ζημίωση της πολιτείας συνιστούν δημόσιο γεγονός.

Οι δημοσιογράφοι εφόσον γράφουν – ή υποτίθεται ότι γράφουν – για τα δημόσια γεγονότα, δεν είναι λογικό να αναλύουν τόσο το αίτιο όσο και το αιτιατό;

Δεν οφείλουν να αναλύσουν το αίτιο του ευχάριστου γεγονότος αλλά και το ίδιο το γεγονός ώστε να μαθευτεί στην κοινωνία, και η κοινωνία με την σειρά της να το κατανοήσει σε όλη του την έκταση ώστε να ωθηθεί στην επανάληψη τέτοιων ευχάριστων γεγονότων;

Δεν οφείλουν να αναλύσουν το αίτιο του δυσάρεστου γεγονότος αλλά και το ίδιο το γεγονός ώστε να μαθευτεί στην κοινωνία, και η κοινωνία με την σειρά της να το κατανοήσει σε όλη του την έκταση ώστε να αποτραπεί από την επανάληψη τέτοιων δυσάρεστων γεγονότων;

Το ευχάριστο γεγονός, συνήθως, είναι εύκολα αντιληπτό και από τον πλέον αδαή και ο ρόλος του δημοσιογράφου σε αυτήν την περίπτωση είναι σχετικά εύκολος. Το δυσάρεστο γεγονός, όμως, αφενός δεν είναι πάντα εύκολα αντιληπτό, αφετέρου είναι εξαιρετικά δύσκολο και ενίοτε επικίνδυνο να εκθέσεις στην κοινωνία το αίτιο που το προκάλεσε.

Ενώ όλοι λίγο πολύ αντιλαμβάνονται ως δυσάρεστο γεγονός την ύπαρξη των καρτέλ, είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις ότι το μεγαλύτερο καρτέλ του 20ου αιώνα εν Ελλάδι είναι η τρόικα Καραμανλή-Παπανδρέου-Μητσοτάκη που έχουν πάρει παρτούζα την εξουσία.

Ενώ όλοι λίγο πολύ αντιλαμβάνονται ως δυσάρεστο γεγονός την ακρίβεια των ειδών διατροφής, είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις ότι 10-15 μεγαλέμποροι της λαχαναγοράς και της κρεαταγοράς είναι οι κύριοι χρηματοδότες των κομμάτων.

Ενώ όλοι λίγο πολύ αντιλαμβάνονται ως δυσάρεστο γεγονός την πώληση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ, είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις ότι δικηγορίσκοι-επενδυτές της πλάκας ηγούνται “επενδυτικών” σχημάτων παρόμοιων με αυτών που πετάχτηκαν έξω με τις κλωτσιές από όλα τα σοβαρά ευρωπαϊκά κράτη.

Ενώ όλοι λίγο πολύ αντιλαμβάνονται ως δυσάρεστο γεγονός την αποικιοκρατία που υπάρχει στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη, είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις τα ονόματα αυτών που μεθοδεύουν την “ανεξαρτητοποίηση” της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας ισχύουν τα εξής: ”Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. O έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως νόμος ορίζει. O άμεσος έλεγχος του Κράτους, που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.

Ενώ όλοι λίγο πολύ αντιλαμβάνονται ως δυσάρεστο γεγονός τον πρωτογονισμό του τηλεοπτικού τοπίου, είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις ότι το ΕΣΡ πρέπει να κλείσει όλους τους ξεφτιλισμένους τηλεοπτικούς σταθμούς με τις Πάνιες και τις Τατιάνες που διασύρουν ανθρώπινες υπάρξεις. Όλους τους ξεφτιλισμένους σταθμούς που από το πρωί μέχρι το βράδυ προβάλλουν όλα τα ξέκωλα των οποίων μοναδικό προσόν είναι 2 βυζάρες και ένα μεταπτυχιακό στα πνευστά. Είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις ότι απαγορεύεται να παρουσιάζεις τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων μέσα από τις πρωινές εκπομπές – άλλωστε για αυτόν τον λόγο υπάρχει ο επί πληρωμή διαφημιστικός χρόνος. Είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις ότι απαγορεύεται να διαφημίζονται από το δελτίο ειδήσεων του ALTER οι φυλλάδες του Χατζηνικολάου και του Κουρή. Είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις ότι απαγορεύεται να παρουσιάζονται μέσα από τα δελτία ειδήσεων τα προγράμματα των σκυλάδικων, οι θεατρικές πρεμιέρες, οι αγαθοεργίες της Μαρί και της Μαριάννας. Είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις ότι τα κανάλια είναι υποχρεωμένα από το Σύνταγμα να προβάλλουν πάραυτα οποιονδήποτε διατείνεται ότι έχει προτάσεις που προάγουν το δημόσιο όφελος όσο άγνωστος και αν είναι αυτός, όσο ακομμάτιστος και αν είναι αυτός. Τον καραγιόζη με την φραπελιά τον έμαθε όλη η Ελλάδα σε μισή ώρα, έναν άνθρωπο που έχει να προτείνει λύσεις στα σημερινά προβλήματα των Ελλήνων με ποιο δικαίωμα τον αποκλείετε από τους συμπολίτες του;

Οι νόμοι της αγοράς είναι παντού και πάντα οι ίδιοι. Εύκολη δουλειά αμείβεται πενιχρά ενώ δύσκολη και εξειδικευμένη εργασία αμείβεται πλουσιοπάροχα.

Εφόσον, όπως αποδείξαμε προηγουμένως, οι δημοσιογράφοι δεν εργάζονται κατ’ αυτόν τον δύσκολο και εξεζητημένο τρόπο, τότε πόθεν έσχες;

Χατζηνικολάου, Τράγκα, Κουρή, Τσίμα, Τριανταφυλλόπουλε, Αναστασιάδη και σία και όλοι εσείς οι μεγιστάνες του τύπου, από πού προέρχονται τα τεράστια εισοδήματά σας;

Αμείβεστε αδρά διότι εκτελείτε, προφανώς, μια εξίσου δύσκολη εργασία με άφθαστη μαεστρία.

Θέλει μαεστρία να παρουσιάζεις τον Γιωργάκη και την Θεοδώρα ως την ελπίδα του αύριο.

Θέλει μαεστρία να παρουσιάζεις την Αττική οδό ως έργο πνοής αποκρύπτοντας τον παράγοντα Μπόμπολα.

Θέλει μαεστρία να εξυμνείς τον Χρυσοχοϊδη για την ”εξάρθρωση” της 17Ν, αποκρύπτοντας ότι όλες οι τρομοκρατικές επιθέσεις έγιναν σε απόσταση 2 βημάτων από την Αμερικάνικη ή την Εβραίικη πρεσβεία.

Θέλει ΜΕΓΑΑΑΛΗ μαεστρία να κατηγορείς τις τράπεζες και τα καρτέλ ενώ ταυτοχρόνως δεν μιλάς για την EUROBANK του Λάτση, τα πετρέλαια του Βαρδινογιάννη, τις μπουλντόζες του Μπόμπολα, τις αλητείες του Κυριακού και του Κοντομηνά, τις τσαχπινιές του Λαμπράκη, που ΟΟΟΛΩΣ τυχαίως είναι ιδιοκτήτες των MEGA, ANTENNA, STAR, ALPHA, του ΒΗΜΑΤΟΣ, των ΝΕΩΝ, του ΕΘΝΟΥΣ, του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ και πάει λέγοντας το παραμύθι.

Είστε μεγάλοι μαέστροι, οφείλω να το ομολογήσω. Τόσο καιρό διευθύνετε άψογα την ορχήστρα και από κάτω ο λαός τραγουδάει. Εγώ μαέστρος δεν είμαι. Είμαι, όμως, ολίγον μέντιουμ. Και θα σας πω τι θα γίνει: Θα πάρουν οι Έλληνες τα αυτοκίνητά τους τα αγορασμένα με δάνεια της EUROBANK, θα βάλουν βενζίνη MOTOR OIL, θα διαβούν πάνω και κάτω από τις γέφυρες του ΑΚΤΩΡΟΣ, θα κάνουν ντου μέσα στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και σε συνθήκες ΖΟΥΓΚΛΑΣ θα σας χώσουν την μπαγκέτα στον κώλο. Το γεγονός θα το καλύψουν τηλεοπτικά όλα τα κανάλια.

Αυτά φίλοι δημοσιογράφοι δεν είναι πρόβλεψη. Αυτά είναι REAL NEWS.

About Elliniko Kommatoskylo

Being anti-social in a world full of conformists, is a trait of intelligence... Nikola Tesla
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

14 σχόλια:

 1. Κύριε Κομματόσκυλε Ε Γ Ρ Α Ψ Ε Σ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μας τουμπάνιασαν γι αυτό σου αφήνω κάτι που βρήκα στο πάρε-δώσε

  ΩΔΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ

  Αν είσαι κομματόσκυλο και δεν μπορείς να δεις, πιο πέρα απ’ τα προστάγματα της «κεντρικής γραμμής»…
  Αν είσαι απόλυτα πιστός σ’ ότι το κόμμα πει και μόνο σου κατόρθωμα στο «ύδωρ μια οπή»…
  Αν είσαι «νομιμόφρονας», σκληρός κομματικός και σαν ζεμένο άλογο κοιτάζεις μόνο μπρος…
  Έχεις μυαλό λιγότερο κι από την αμοιβάδα, άχρηστος για το κόμμα σου μα και για την Ελλάδα!

  Αν σου χαϊδεύουν τα αυτιά γι’ αυτή την τακτική, του αρχηγού οι άνθρωποι και οι «κομματικοί»…
  Αν «μπράβο» συνεχόμενα μες το μαντρί ακούς και έχεις για παρέα σου μονάχα «αυλικούς»…
  Αν δεν διαφώνησες ποτέ με κάποια εντολή κι εκτέλεσες το πρόσταγμα σαν το πιστό σκυλί…
  Άχρηστος για το κόμμα σου μα και για την Ελλάδα, έχεις μυαλό λιγότερο κι από την αμοιβάδα!

  Ξύπνα βρε βλάκα φουκαρά… πως μπήκες στην σειρά; που όταν βλέπεις αρχηγό τεντώνεις την ουρά… κι επίμονα και με χαρά συνέχεια την κουνάς.
  Μήπως νομίζεις πως κι εσύ, μαζί τους θα τα φας, αυτά που θα εισπράξουνε από τον κορβανά, που εμείς όλοι γεμίζουμε σεμνά και ταπεινά;
  Συνέχισε το γλύψιμο, τους άχρηστους προσκύνα… και θα ψοφήσεις σίγουρα, μια μέρα από την πείνα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλά τα λες. Μόνο που ο λαός δεν θα κάνει τίποτα.

  Έχει γίνει καμία διαμαρτυρία για το επίπεδο διαφόρων εκπομπών ή για την Αττική οδό ή για την επέκταση του προαστιακού που άργησε για να μην...ανέβουν απότομα οι τιμές των οικοπέδων και για τόσα άλλα; Νομίζω πως τα μπλογκς που ασχολούνται με τα πρωινάδικα είναι αρκετά....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @Simple Man
  Δυστυχώς είναι όπως τα γράφεις.
  Και, δυστυχέστερα, αυτά τα ανδρείκελα εκλαμβάνονται ως επιτυχημένοι όταν τελικά καρπωθούν μια θεσούλα.
  Και μακράν δυστυχέστερα εκπαιδεύουν και τα παιδιά τους έτσι.

  @spizaetos
  Αν έγραφαν οι δημοσιογράφοι για αυτά τα πράγματα, θα πέθαιναν στην ψάθα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αμα πει όλες αυτές τις αλήθειες κάποιος, απο Τηλεοπτικό Σταθμό Θα βομβαρδίσουν το κανάλι.

  Δεν υπάρχει διεθνώς ελεύθερος τύπος με αμοιβή.
  Η αμοιβή πάντα επηρεαζει τον Δημοσιογράφο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @παιδιά έτσι έχουν τα πράγματα.
  Όλοι το ξέρουμε και τους αφήνουμε να αλωνίζουν.
  Μέχρι πότε ρε γαμώτο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μήπως υπερβάλετε ολίγον καλέ μου άνθρωπε;Όλοι οι προαναφερθέντες στο άρθρο σας πασχίζουν για το καλό μας!Δεν βλέπετε τι αγώνα κάνουν για την ενημέρωσή μας;Έ!άν ξεχνού ΤΥΧΑΙΑ και κάποια συμβάντα,ανθρώπινο είναι,μην πάει ο νούς σας στο κακό!!
  Φυσικά και αμείβονται πλουσιοπάροχα,διότι κάνουν τέλεια τη δουλειά τους.Δεν είναι και λίγο πράγμα να ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ δημοσιογραφικά τόόόόσες πρακτικές!!
  Καλημέρα,χρόνια πολλά.
  Ξυπνάτε ωρέ Έλληνες!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καλή μου Νάντια, ήρθε η ώρα να τους πάρει ο διάολος τον πατέρα.
  Τόσο δύσκολο είναι επιτέλους να μην αγοράζουν τις κωλοφυλλάδες τους και να κλείσουν τις κωλοτηλεοράσεις τους;
  Αλλά τι να περιμένεις με τόσους παππούδες και γιαγιάδες που ΑΚΟΜΑ ψηφίζουν.
  Χρόνια πολλά και σε σένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ;

  Η παραπληροφόρηση από τα τηλεοπτικά παράθυρα, ειδικά στις οι επονομαζόμενες ΕΙΔΗΣΕΙΣ, έχει πάρει διαστάσεις σκανδάλου.

  Εισαγγελείς δεν υπάρχουν πια σε αυτή τη χώρα;

  Όλες οι λέξεις και φράσεις και η ροή των τηλεοπτικών σχολίων είναι από πριν σκηνοθετημένες και οι σχολιαστές / παρουσιαστές / δημοσιογράφοι ΑΠΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ.

  Με λίγη προσοχή καταλαβαίνεις πόσο ΣΙΚΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ και πόσο «ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ» είναι τα σχόλια:

  1. ΟΙ ΤΗΛΕ-ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ που ξέρεις ότι αποκλείεται να σκέπτονται με αυτούς τους ρυθμούς, απλά διαβάζουν αυτά που έχουν μπροστά τους στο μόνιτορ.

  2. ΌΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΥΝΟΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ τον βάζουν στο αριστερό τηλεοπτικό παράθυρο και τον αντίπαλό του στο δεξί, (όπως κοιτάμε, εάν δεν το ξέρετε ο ανθρώπινος εγκέφαλος ελκύεται περισσότερο από αυτά που βλέπει στο αριστερό μέρος της οθόνης, προσέξτε πχ. τις διαφημίσεις καταναλωτικών προϊόντων).

  3. ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ εάν θέλουν να ευνοήσουν κάποιον και την χαμηλώνουν εάν όχι. ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΝΗ των καλεσμένων, κάνοντας πιο μπάσες όσων θέλουν να συμπαθήσουμε και πιο τσιριχτές όσων θέλουν να μην πάρουμε στα σοβαρά ή να λοιδορήσουμε.

  4. ΒΑΖΟΥΝ ΓΡΑΠΤΟ ΤΙΤΛΟ στο κάτω μέρος της οθόνης, ανάλογα με το τι λέει ένας τηλε-ηθοποιός ή πολιτικός, διότι ξέρουν ότι ο γραπτός λόγος συγκρατείται στο μυαλό του ανυποψίαστου πολύ ευκολότερα από τον προφορικό του τηλε-ηθοποιού. Η πλάκα είναι ότι πολλές φορές το μπάνερ βγαίνει ΠΡΙΝ να πει τη φράση ο δημοσιογράφος και έτσι ξεβρακώνεται η σκηνοθεσία. Τα γραπτά μπάνερ στο κάτω μέρος της οθόνης είναι η πιο ύπουλη μορφή παραπληροφόρησης, πχ. η μεγαλοκοπέλα – παρουσιάστρια ΛΕΕΙ "σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ΧΧΧ έχει πάρει μίζα" και το μπάνερ ΓΡΑΦΕΙ "ο ΧΧΧ έχει πάρει μίζα". Προφανώς το "σύμφωνα με το ρεπορτάζ" το λένε ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ σαν άλλοθι για να μη φάνε αγωγές, αλλά η λάσπη που αφήνει το γραπτό μπάνερ παραμένει το μυαλό πολύ περισσότερη ώρα από την προφορική φράση «σύμφωνα με το ρεπορτάζ». Να τους δώσω και μία ιδέα,να κάνουν το μπάνερ να αναβοσβήνει για να περνούν ακόμη πιο έντονα την παραπληροφόρηση.

  5. ΌΤΑΝ ΚΑΛΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ προσκαλούν τους πιο επικοινωνιακούς και διαβασμένους από το κόμμα που θέλουν να ευνοήσουν και τους πιο γραφικούς από αυτό που θέλουν να απαξιώσουν.

  6. ΣΤΗ ΣΠΑΝΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΕΛΟΥΝ, είτε αλλάζουν το θέμα της συζήτησης (ακόμη και διακόπτοντας άγαρμπα τον καλεσμένο τους) ή του επιτίθενται με συνεχείς κακοπροαίρετες τοποθετήσεις και πριν προλάβει αυτός να απαντήσει μας αναγγέλλουν ότι τελείωσε ο χρόνος. Εννοείται ότι ο καλεσμένος αυτός θα ξαναβγεί στο κανάλι όταν παγώσει η κόλαση.

  7. ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΥΝΟΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ παρουσιάζουν πολλές φορές μέσα στη μέρα τις απόψεις των στελεχών του ενώ εάν θέλουν να το «θάψουν» εξαφανίζονται οι δηλώσεις τους για εβδομάδες. Το τελευταίο τρίμηνο, για παράδειγμα, βλέπουμε καθημερινά τα στελέχη του Λάος και σπανιότατα τα στελέχη του Σύριζα.

  8. ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΝ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ σε κάποια θέματα και μηδαμινό ή καθόλου σε άλλα πολύ μεγαλύτερης εμβέλειας και σημασίας. Για παράδειγμα μπορεί να ακούμε καθημερινά το ίδιο (βαρετό) ρεπορτάζ για την ακρίβεια επί χρόνια αλλά να μην μαθαίνουμε ποτέ για ιδιαίτερα σημαντικά θέματα όπως η εξέλιξη της Εγνατίας οδού ή η συμφωνία με τους κινέζους για τον ΟΛΠ ή η εξάρθρωση μεγάλου δικτύου διακίνησης βαριών ναρκωτικών .

  9. ΟΙ ΤΗΛΕ-ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ, (πχ. Πρετεντέρης, Τσίμας, Τρέμη, Καψής, Οικονομέας, Παπαχελάς, Καμπουράκης, Ευαγγελάτος, Βερύκιος, Μακρή, Λιαρέλλης, Παπαδάκης, Αναγνωστάκης, Σρόιτερ) με λίγες εξαιρέσεις, που όμως όταν, κατάλαβαν ότι το παιγνίδι έχει χρήμα, ευθυγραμμίστηκαν με τους πρώτους (πχ. Χατζηνικολάου, Τράγκας, Αυτιάς, Κύρτσος).

  10. ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ βασίζονται κυρίως στο Δημόσιο (άμεσα ή έμμεσα) για τα έσοδα των άλλων επιχειρήσεών τους, χωρίς το οποίο θα έμεναν ταπί. Αυτό είναι ξεκάθαρο διότι όσοι από αυτούς προσπάθησαν να πετύχουν επιχειρηματικά εκτός Ελλάδας απέτυχαν.

  Ζήτω λοιπόν ο Μπόμπολας, ο Λαμπράκης, ο Αλαφούζος, ο Κυριακού, ο Κοντομηνάς, ο Βαρδινογιάννης, ο Κουρής και ο Βρυώνης.

  Τους αγαπάμε γιατί είναι πολύ καλοί άνθρωποι και, πάνω από όλα, αλτρουιστές!

  ΤΟΣΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» ΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Φίλε όχι-άλλο-παραμύθι-γιωργάκη το σχόλιό σου αποτελεί από μόνο του μια ολόκληρη ανάρτηση.
  Συμφωνώ απόλυτα και μου αρέσει ο εμπεριστατωμένος λόγος σου.
  Σε ευχαριστώ που επέλεξες να το μοιραστείς μαζί μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. τι ανακουφιση να διαβαζεις στρωτο,συγκροτημενο λογο, με δομη, διαποτισμενο με χιουμορ...δηλωνω ενθερμος αναγνωστης....με εκφραζεις απολυτα, δεν γινεται να ακουστουν αυτα απο εστω και μικρους τηλεοπτικους σταθμους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Γεια σας κύριε Νικολαϊδη!

  Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

  Δεν είχα ποτέ τηλεοπτικές φιλοδοξίες. Αυτά είναι κάποια κείμενα που εκφράζουν απόψεις, τις οποίες είμαι σίγουρος όλοι οι σώφρονες άνθρωποι, όταν αγανακτούν, θέλουν να εξωτερικεύσουν - ίσως και να ουρλιάξουν.

  Τι να κάνουμε... προς το παρόν ακολουθούμε την "πολιτισμένη" οδό της γραφής... μέχρι να φτάσει ο κόμπος στο χτένι και να αρχίσουν στην Ελλάδα να φεύγουν οι σφαλιάρες προς πάσα κατεύθυνση.

  Να είστε καλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Top