Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Οι φίλοι αναγνώστες που παρακολουθούν καιρό τώρα το παρόν ιστολόγιο, έχουν αντιληφθεί ασφαλώς, ότι εξ επιλογής προτιμάται και διατηρείται ένας συγκεκριμένος τρόπος γραφής και αποτύπωσης του λόγου. Δεν είμαι ούτε ο Σεφέρης ούτε ο Γιανναράς, αλλά με λίγη θέληση και καθάριο νου είναι εύκολο να γράψεις σωστά Ελληνικά, λιτά κατά βάσιν και φτιασιδωμένα όπου απαιτείται. Γνωρίζω ότι τακτικοί αναγνώστες είναι πολλοί και λίγοι εξ αυτών σχολιάζουν. Σε κάθε περίπτωση σάς ευχαριστώ όλους. Σας ευχαριστώ διότι το ιστολόγιο είναι και αυτό ένας οργανισμός. Δεν πειράζει αν υπάρχουν σχόλια ή όχι. Είναι σαν την ανθρώπινη ανάσα. Το χειμώνα φαίνεται καθαρά ενώ το καλοκαίρι όχι. Ξέρεις, όμως, ότι η ανάσα είναι εκεί, ξέρεις ότι αναπνέεις, αλλιώς είσαι νεκρός.

Επιλέγω να ξεκινήσω έτσι το κείμενό μου διότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Έρχονται στιγμές όπου ο λόγος δεν αρκεί ή – τουλάχιστον - δεν αρκεί ο κόσμιος λόγος. Έχει και η υπομονή τα όριά της και τις ταλαντώσεις της. Και σαν την υπομονή… έτσι είναι και ο λόγος. Κάποτε έρχεται η ώρα που μιλάς και άσχημα. Θέλω, λοιπόν, να σας παρακαλέσω να κρίνετε το σημερινό κείμενο έχοντας κατά νου τα ανωτέρω και, αν τυχόν, απογοητεύσω κάποιον, ας είναι σίγουρος ότι δεν το κάνω σκόπιμα. Καλή συνέχεια.

Δεν τολμάει να μιλήσει κανείς περί ιθαγένειας, περί ελληνικής γλώσσας, περί ελληνικού πολιτισμού, αμέσως τον ταυτίζετε με το ΛΑΟΣ ή με τον ακροδεξιό χώρο, ώσπου τελικά κρεμάτε σε όλους μας την ταμπέλα του φασίστα και του ρατσιστή. Λοιπόν, για να τελειώνουμε μια για πάντα:

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ υπάρχει όταν κάποιος υποστηρίζει ότι εγγενείς λόγοι καθιστούν τους ανθρώπους της λευκής φυλής ανώτερους από εκείνους της μαύρης φυλής. ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν υπάρχει όταν λες ότι ένας πολιτισμός είναι διαφορετικός από κάποιον άλλον. ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν υπάρχει όταν συγκρίνοντας μεταξύ τους τούς 2 πολιτισμούς καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι ο ένας υπερτερεί του άλλου. Όταν π.χ. αποδείξεις ότι η επιρροή του ενός φτάνει μέχρι τις μέρες μας ενώ του άλλου εξαφανίστηκε χωρίς να συντρέχει φυσική ή άλλη καταστροφή. ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν είναι να πεις ότι το θέατρο, η πολιτική, η βουλή, η δημοκρατία, οι αρχές διοίκησης της πόλης, οι αρχές που διέπουν τις ανθρώπινες σχέσεις προέρχονται από την Ελλάδα και όχι από αλλού. ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι να υποστηρίξεις ότι εξ ορισμού ο Χριστιανός είναι καλύτερος άνθρωπος από τον Μουσουλμάνο. ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν υπάρχει όταν υποστηρίζεις ότι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους και ότι η σύγκρουση των κοσμοθεωριών στις οποίες πιστεύουν, πολύ συχνά προκαλούν ανυπέρβλητα εμπόδια στο στερέωμα μιας κανονικής ανθρώπινης σχέσης. ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι κάθε τι που δέχεσαι αξιωματικά και που αποβαίνει εις όφελος ενός ανθρώπου έναντι κάποιου άλλου. ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι να δέχεσαι ότι υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι άνθρωποι. ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν είναι να αποδείξεις ότι υπάρχει ανώτερος και κατώτερος τρόπος σκέψης. Πώς να το κάνουμε; ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι να ισχυρίζεσαι ότι επειδή με την βούρτσα μπορείς να βάψεις το ταβάνι τότε η πούτσα πρέπει να καεί στην πυρά. ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι να ισχυρίζεσαι ότι επειδή μόνο με την πούτσα μπορείς να κάνεις παιδιά τότε η βούρτσα πρέπει να πεταχτεί στα σκυλιά. ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν είναι να ισχυριστείς ότι κάθε πράγμα, είναι τόσο χρήσιμο όσο το έργο που επιτελεί άρα κάποιο από τα δύο είναι πολύτιμο.

Γράφουν κάποια κωλόπαιδα στους τοίχους: “ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΓΗ”. Αν είχαν μάθει πέντε γράμματα σε ένα ταπεινό δημόσιο σχολείο με φιλότιμους δασκάλους, ίσως και να το μπέρδευαν με τα λόγια του Περικλή: “ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ”. Επειδή όμως είτε είναι αγράμματοι είτε καταξοδεύτηκαν σε κάποιο ιδιωτικό κυνοτροφείο, είναι προφανές ότι και αυτοί έχουν μπερδέψει την πούτσα με την βούρτσα. Τι θα πει άραγε “ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΓΗ”; Είστε μαλάκες. Είστε μαλάκες διότι το μοναδικό πράγμα που - στην κυριολεξία - όπου και να το αφήσεις, σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου και σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, και το οποίο θα αφομοιωθεί πλήρως είναι το σκατό. Μόνο το σκατό μπορείς να το πετάξεις όπου να ‘ναι και να αφομοιωθεί εντελώς. Απλώς, στην περίπτωσή, η μάνα σας έχεσε στο μαιευτήριο. Μόνο τότε βρίσκει εφαρμογή αυτό που γράφετε στους τοίχους. Και στο κάτω κάτω, αφού δεν οριοθετείστε από σύνορα, γιατί δεν πετάγεστε μέχρι την Τουρκία ή το Ισραήλ και να λαλήσετε “ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΑΡΜΕΝΙΑ, ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ, Η ΣΥΡΙΑ, Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΓΗ”; Γιατί προφανώς εκεί θα σας πετάξουν το κωλάντερο έξω όπως έκαναν στον άλλο ευγενή που είχε τέτοιες ανησυχίες, τον σερ τρύπιο-Λώρενς.

Βγαίνουν οι άλλοι οι μαλάκες και συγκρίνουν τους λαθραίους της Ελλάδας με τους Έλληνες μετανάστες της Αμερικής, της Αυστραλίας και της Γερμανίας. Και μερικοί, ακόμα πιο μαλάκες, συγκρίνουν τους λαθραίους με τους Έλληνες που ήρθαν από την Μικρά Ασία το 1922. Και αυτοί, όπως και οι προηγούμενοι, μπερδέψαν την πούτσα με την βούρτσα. Ποια είναι επιτέλους εκείνη η ομοιότητα των λαθραίων με τους Έλληνες που σκορπίστηκαν στα πέρατα της γης; Εκείνη την εποχή, με την βιομηχανία να παράγει ανελλιπώς, ήταν επιβεβλημένη η χρησιμοποίηση επιπλέον εργατικού δυναμικού – όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από πολλές χώρες. Αφετέρου οι Έλληνες μετανάστες αμέσως πριν εισέλθουν στην χώρα και στην παραγωγική διαδικασία, περνούσαν από ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις και από ένα πλήθος σημαντικών – ταπεινωτικών καμιά φορά – ελέγχων ώσπου στο τέλος γινόταν πλήρης καταγραφή στοιχείων. Τι σχέση έχει εκείνο το καθεστώς με το μπουρδέλο που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα; Υπάρχει κρατικός αξιωματούχος που να γνωρίζει επακριβώς το πλήθος των μεταναστών, υπάρχει έστω ένας καριόλης δημόσιος υπάλληλος που είναι εις θέσιν να συντάξει και να υπογράψει μια έκθεση στην οποία να αναφέρεται ο ακριβής αριθμός των μεταναστών, ο τόπος διαμονής και τα στοιχεία του εργοδότη τους; Υπάρχει ρε γαμώ το σπίτι σας ή δεν υπάρχει;

Γράφουν κάποιοι άλλοι μαλάκες ότι η είσοδος των μεταναστών βοήθησε την ελληνική οικονομία. ΠΩΣ; Μπορεί ένας από εσάς να προσδιορίσει με ακρίβεια ποιο ήταν το θετικό οικονομικό επακόλουθο; Είναι ΕΓΚΛΗΜΑ να ισχυρίζεσαι ότι απαχολούνται στα ελληνικά χωράφια και ότι χωρίς αυτούς το ΙΚΑ θα είχε καταρρεύσει. Δηλαδή πριν τους μετανάστες τι γινόταν; Δεν βοσκούσαν τα γίδια ή δεν είχαμε λεμόνια; Δεν είχε λεμόνια στα μανάβικα ή μήπως λόγω των φτηνών εργατικών φθηνύναν τα λεμόνια; Ίσα ίσα που - και πανάκριβα είναι τα λεμόνια και έρχονται από την Αργεντινή. Αντί να κρεμάσουμε στις πλατείες αυτούς που κατέφαγαν τα αποθεματικά των ταμείων, πασχίζετε να μας πείσετε ότι η ένταξη των μεταναστών στο ΙΚΑ ίσως να φανεί σωτήρια. Παπάρια! Και τί είναι το ΙΚΑ; Κανά καφενείο; Όποιος θέλει μπαίνει και αφήνει και την πόρτα ανοιχτή για να μπει και ο επόμενος; Από τη μια μέρα στην άλλη φτιάχθηκε το ΙΚΑ; Το ΙΚΑ φτιάχτηκε με θυσίες και ιδρώτα των παππούδων μας, των πατεράδων μας και ημών των ιδίων. Γαμώ τα πτυχία σας και γαμώ τα οικονομικά που σπουδάσατε.

Τι θα πει άραγε Μη Κυβερνητική Οργάνωση; Προφανώς μια οργάνωση αυτοδιοίκητη, αυτοσυντήρητη, αυτοτελής και αυτάρκης. Ε μα πώς στο διάολο είναι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αφού όλες λαμβάνουν κονδύλια από τα υπουργεία; Πάλι κάποιοι μπέρδεψαν την πούτσα με την βούρτσα. Υπάρχει ιδιωτικός υπάλληλος που να εισπράττει μισθό από το δημόσιο; ΟΧΙ. Καλύτερα να μετονομαστείτε σε Κυβερνητικές Οργανώσεις ή σε Κυβερνητικούς Οχετούς ή σε Κυβερνητικές Οδαλίσκες ή σε Κυβερνητικούς Ολετήρες. Άει στο διάολο φασιστόμουτρα, με κρατικά χρήματα πουλάτε ευαισθησίες.

Γράφει ο άλλος ο καραγκιόζης στην Καθημερινή, ο αποτυχημένος οδοντίατρος, γράφει λοιπόν αυτός ο τενεκές ο ξεγάνωτος – ούτε λίγο ούτε πολύ – ότι ο Παλαμάς είναι τουρκοβούλγαρος. Ρε ξεφτιλισμένε, αφού την έγραψες που την έγραψες την μαλακία σου, γιατί δεν γράφεις πώς τελειώνει το ποίημα;

Στ’ όνομα εγώ θα ομώνω ενός Σουλτάνου,
και θα κρατώ ενός Τσάρου το τσεκούρι.
Όσο να βγει απ’ τη γη κανείς Μανιάκης,
κανείς Σκεντέρμπεης απ’ το μνημούρι,
κι απ’ το χαμό κανένας Καραϊσκάκης.

Έννοια σου ωρέ Μπουκάλα, και ο Μανιάκης εδώ είναι, και ο Σκεντέρμπεης ξύπνησε και ο Καραϊσκάκης την βρίσκει τη στράτα του. ‘Ωρα είναι τώρα να πεταχτεί καμιά Θάλεια και να μας πει ότι ο Σκεντέρμπεης είναι αλβανός.

Και δε μας λες ρε Μπουκάλα, επί τη ευκαιρία:

Έχεις γράψει ένα πόνημα με τίτλο: “ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ – ΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

Παραβλέποντας το γεγονός ότι όποιος δεν μπορεί να γράψει αυτομάτως γίνεται κριτικός, όποιος δεν μπορεί να ζωγραφίσει γίνεται κριτικός τέχνης και όποιος δεν μπορεί να οινοποιήσει επιδίδεται στην οινοκριτική, να σε ρωτήσω κάτι;

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με την Ελληνική τέχνη του Λόγου και όχι – ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ – με την Πακιστανική, την Αφγανή, τη Νιγηριανή, τη Σομαλική, την Αλβανική κ.ο.κ.; Μήπως είσαι φασίστας; Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν λογοτεχνία; Δεν έχουν ποίηση; Καλά αυτοί μαλάκες είναι; Δεν έχουν Όμηρο; Δεν έχουν Σοφοκλή; Έστω ένα Καζαντζάκη; Του πούστη.. ένα Σικελιανό δεν έχουν; Στο κάτω κάτω ας έγραφες μια κριτική περί της υψηλής αίσθησης του καθήκοντος, περί της αυταπάρνησης, περί της φιλίας και των ιδανικών που απορρέουν από αυτήν, περί όλων αυτών που συνθέτουν έναν ευγενικό πολιτισμό όπως αυτός εξυμνείται στην Παλαιά Διαθήκη. Μα τι διάολο; Ούτε οι Ιουδαίοι έχουν τέτοια παραδείγματα; Ολόκληρη Κνωσσό έχτισαν και δεν υπάρχει μια αρχιτεκτονική μελέτη στα Εβραϊκά; Δεν έχεις ακούσει περί της εβραϊκής τέχνης του λόγου; Δεν έχεις δίκιο. Ξέρεις πόσο γλαφυρά και αριστοτεχνικά είναι δοσμένες οι κατάρες στην Παλαιά Διαθήκη;

Ας ρωτήσω και κάτι άλλο. Ας υποθέσουμε ότι το πόνημά σου – και όλα τα υπόλοιπα βιβλία σου – από αύριο κυκλοφορούν ελεύθερα στο ίντερνετ. Ποια στάση θα κρατήσεις; Θα κάνεις μηνύσεις για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων και για διαφυγόντα κέρδη; Ω! μικρέ μου Παντελή… Μην είσαι τόσο σκληρός… Γιατί δεν σέβεσαι το ανθρώπινο δικαίωμα όλων των ανθρωπων στην μόρφωση; Έχει και φτωχούς ανθρώπους. Τι σε ενοχλεί αν όλοι αυτοί επιλέξουν να μορφωθούν δωρεάν; Ανθρώπινο δικαίωμα δεν είναι και αυτό; Από τα θεμελιώδη μάλιστα. Ξέρεις τι θα κάνεις πονηρέ; Θα ζητήσεις την προστασία του νόμου ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΚΩΘΩΝΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΠΟΝΑΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΣΑΣ. Όταν απειλείται το συμφέρον σας και θίγεται ο εαυτούλης σας, τότε μπορείτε ΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ να διακρίνετε τι είναι σωστό και τι λάθος, τι είναι νόμιμο και τι παράνομο. Όπως βλέπεις Παντελή τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορούμε να τα βάζουμε στη ζυγαριά κατά πώς μας συμφέρει.

ΤΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ, ΤΙ ΛΑΘΡΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ, ΤΙ ΛΑΘΡΟΠΑΤΡΙΔΑΣ. Κάποιοι επιλέγουν να κατοικήσουν στην χώρα μου χωρίς καμιά υποχρέωση και χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για εμένα και τους συμπολίτες μου και κάποιοι επιλέγουν να διαβάσουν τα βιβλία σου χωρίς καμιά υποχρέωση και με κανένα οικονομικό όφελος για σένα ή τον εκδοτικό οίκο. ΧΡΗΜΑΤΑ είναι και τα μεν ΧΡΗΜΑΤΑ είναι και τα δε. Τα δικά σας ευρώ είναι πιο στρόγγυλα και τα δικά μας έχουν γωνίες; Όπως ακριβώς θίγεσαι εσύ από την οικονομική αταξία έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ θίγομαι εγώ και οι συμπολίτες μου από την μείωση της συλλογικής μας περιουσίας όπως αυτή μοιράζεται εξίσου σε όλους τους Έλληνες .

Είναι ή δεν είναι το ίδιο; Πρέπει να αποφασίσεις. Βέβαια, ίσως να είναι λίγο δύσκολο να αποφασίσεις διότι μάλλον και εσύ μπέρδεψες την πούτσα με την βούρτσα.

Και για να τελειώνει κάποτε αυτό το παραμύθι.

Είστε κομπλεξικοί διότι έχετε απόλυτη συναίσθηση της ασημαντότητάς σας. Τον καιρό που δίδασκαν και μαγαλουργούσαν ο Καβάφης και ο Παλαμάς, ο Κάλβος και ο Παπαδιαμάντης, ο Καζαντζάκης και ο Βάρναλης, ο Σεφέρης, ο Σικελιανός και τόσοι άλλοι ογκόλιθοι της λογοτεχνίας και της ποίησης, ούτε το μελάνι για να βρέξουν την πένα τους δεν θα σας εμπιστεύονταν. Είστε τόσο ασήμαντοι, τόσο - μα τόσο - ελάχιστοι, τόσο αφόρητα μικροί, τόσο μικροσκοπικοί που αν σας χέσει η μύγα θα πνιγείτε στο σκατό. Αλλά τι να περιμένει κανείς; Τι να περιμένει κανείς όταν ο διανοητικά ανάπηρος που παριστάνει τον πρωθυπουργό της χώρας μπερδεύει το πηλίκο με το πηλήκιο και δεν αντιδρά κανείς εκτός από τον Γιανναρά; Όταν στην θέση του πρωθυπουργού βρίσκεται ένας διανοητικά ανεπαρκής και εγκεφαλικά αφανισμένος, τι μπορεί να περιμένει κανείς από τους υποτελείς του; Και μην προστρέξουν οι βιαστικοί να με απειλήσουν με μηνύσεις διότι ο Γιανναράς τον αποκάλεσε ΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΟ. Θαρρώ ότι είναι μεγαλύτερη προσβολή αυτή.

Όλα αυτά τα κάνετε διότι βρίσκετε και τα κάνετε. Σε ένα δάσος με γερόκορμα πεύκα, με λυγερά κυπαρίσσια και αειθαλείς βελανιδιές, στο χώμα ενός τέτοιου δάσους δεν υπάρχει χώρος ούτε για αγκάθια, ούτε για τσουκνίδες ούτε για βάτα. Σε ένα τέτοιο δάσος τραγουδάει ό άνεμος που ξεκινάει από το Αιγαίο και τις ακρογιαλιές του Ομήρου, χαϊδεύει τα χρυσά σύννεφα του Δία, κατεβαίνει στον κάμπο των Μυρμιδόνων και πάλι λοξοδρομεί ανεβαίνοντας στην κορφή των Θεών και από εκεί πάνω φυσάει σε όλη την Ελλάδα. Φυσάει από τη γη του Πύρρου μέχρι τον Μίνωα και από την Σπάρτη μέχρι την Μακεδονία του Αλέξανδρου και τα Άβδηρα του Δημόκριτου. Φυσάει και θα σας πάρει και θα σας σηκώσει.

Χάθηκε το δάσος και βάλτωσε ο τόπος. Χάθηκαν τα κυπαρίσσια και φουντώσαν τα καλάμια. Χάθηκε η ευθύτητα και άνθισε η ευλυγισία. Πέθαναν οι ποιητές μας και ξεπετάχτηκαν οι κριτικοί. Φτηνοί άνθρωποι, φτηνά γραψίματα. Πεθάναν οι φιάλες και μείνανε οι φελλοί. Χάθηκαν τα μπουκάλια με το ακριβό κρασί και μείναμε Μπουκάλα.

Ρε σύρτε και γαμηθείτε μην το κάνει κανείς άλλος για σας.

About Kommatoskylo

Being anti-social in a world full of conformists, is a trait of intelligence... Nikola Tesla
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

63 σχόλια:

  1. πεστα ν αγιασει το στομα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, καταπληκτικό, πες τα και ξαναπές τα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειλικρινά, χείμαρρος είναι το άρθρο σου!!!
    Είσαι ΣΩΣΤΟΣ σε όσα γράφεις και με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο εκτός από το θέμα του ΙΚΑ όπου είσαι κομμάτι άκυρος σε σχέση με τους μετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρχικά το ΙΚΑ ιδρύθηκε για περίθαλψη των εργαζομένων αλλά και για τις συντάξεις αυτών. Παρόλα αυτά όμως παρέμενε ΠΑΝΤΑ για το κράτος και ειδικότερα για τις κυβερνήσεις Α. Παπανδρέου ένας μεγάλος κουμπαράς που παίρνω χρήματα όποτε θέλω για το «κοινό» καλό αλλά ΔΕΝ τα επιστρέφω ΠΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάπως έτσι φτάνουμε στο έλλειμμα του ΙΚΑ σήμερα. Όντως είναι αλήθεια ότι οι αλλοδαποί βοήθησαν το ΙΚΑ. Αυτό έγινε πολύ απλά καθώς τα χωράφια τα συντηρούσαν αφενός οι ίδιοι οι χωρικοί (πληρώνοντας ΟΓΑ) ή ακόμα έβαζαν συγγενείς και φίλους με μεροκάματο και όχι ένσημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην ξεχνάς ότι το ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη αν δεν κάνω λάθος, νομιμοποίησε όσους αλλοδαπούς εργάζονται(με την πράσινη κάρτα), δηλαδή όσους έχουν ένσημα, δηλαδή όποιοι πληρώνουν ΙΚΑ συνεπώς και εφορία.(μέχρι τότε να σου θυμίσω ότι ίσχυε το γνωμικό «ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ» αν δεν θυμάσαι, οι αλλοδαποί έβγαζαν συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας με σκόπο να «χρωστάνε» κάπου για να μην τους διώξουν) Επομένως το ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύτηκε για το «κοινό» καλό τους αλλοδαπούς και κατάφερε και «πέρασε» το παραπάνω σαν «μέτρο» κατά της αθρόας εισροής αλλοδαπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην ξεχνάς ότι στην εποχή που ζούμε βασιλεύουν τα νέο-ταξικά επαγγέλματα «παροχής υπηρεσιών» και η βάση τους είναι ότι ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΩΣ ΕΡΓΑΤΕΣ διότι είμαστε σπουδαγμένοι αλλά είμαστε και προορισμένοι για κάτι «μεγάλο» συνεπώς το ΙΚΑ χάνει χρήματα γιατί κάποιος ξεκινάει την παραγωγική διαδικασία πολύ αργότερα λόγω σπουδών αλλά και προτιμάει έπειτα να μην εργαστεί (άρα και μην πληρώσει) μέχρι να βρει την νεο-ταξική θέση που του ανήκει η οποία ή θα είναι πρώτοκλασάτη σαν golden boy ή θα είναι «μπλοκάκι» συνεπώς θα πληρώνει ΤΕΒΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και τέλος συγνώμη για τα πολλά posts αλλά μου έβγαζε error...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για τις Μ.Κ.Ο. αίσχος, πληρώνονται απο τα δικά μας λεφτά και είναι μη-κυβερνητικές, έλεος, ειδικά κάτι οικολογικές οργνανώσεις που τάσσονται υπερ των λαθρομεταναστών και φωνάζουν φασίστες τους 'Ελληνες τι να πει κανείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απλα respect ρε φιλε...Απλα respect.
    Πρεπει να το αφισοκολλησεις οπωσδηποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βλακείες. Είσαι καλύτερος από τους Ελληναράδες του καφενείου μόνο στον χειρισμό της γλώσσας. Κατά τα άλλα απλά ισοπεδώνεις τα πάντα και δεν μπορείς να ανεχτείς την ύπαρξη απόψεων διαφορετικών απ' την δική σου. Όποτε έιναι να επιχειρηματολογήσεις απέναντι σε διαφορετική άποψη απαντάς πρώτα με ένα εξυπνακίστικό-κυνικό σχόλιο και έπειτα με ένα ψήγμα ανταπόδειξης (όποτε σου βρίσκεται εύκαιρο).

    Το ότι η ιδεολογία σου είναι περίεργο φρούτο -λίγο αριστερός, λίγο δεξιός, λίγο δημοκράτης, λίγο από Λεβέντη, πολύ από το ΕΑΜ (όπως το έχεις ορίσει εσύ)- δεν σου δίνει άφεση αμαρτιών και ούτε σου δίνει το ηθικό δικαίωμα να ισοπεδώνεις ολόκληρες μάζες ανθρώπων που παλεύουν στον δρόμο για ένα καλύτερο κόσμο και που μπροστά τους οι πολεμιστές του πληκτρολογίου σαν εσένα και εμένα, είμαστε τουλάχιστο αστείοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι έτσι επειδή έτσι νομίζεις κύριε προφέσορα, ο συντάκτης θα έχει πάρει στο DNA του κάτι από τό ΝΕΌΚΟΠΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. Μιλάει με εξυπνακισμούς, γράφει περίτεχνα & διφορούμενα για να θολώνει τα νερά και να εκνευρίζει κάτι ΠΑΣΟΚΌΣΚΥΛΑ σαν & εσένα, όμως δυστυχώς για εσάς δεν μπαίνει στο τσουβάλι με τους υπόλοιπους άχρηστους κατ'εσάς διότι ΔΕΝ ΥΠΕΚΛΕΨΕ ΜΕ ΔΟΛΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΏΝΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΆ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΆΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΏΣΤΕ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ & ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΊ ΣΤΗ ΣΤΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΊΣΕΙ ΠΟΙΝΗ ΕΝΟΣ ΧΡΌΝΟΥ ΣΑΝ ΚΟΙΝΌΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ.

      Διαγραφή
  12. Καλό μου κομματόσκυλο, άστους να λένε άστους όσους διαφωνούνε και δες πως όλοι εμείς περιμένουμε κάθε καινούργια σου ανάρτηση σα βάλσαμο και συντροφιά.
    Φυσικά και είσαι λίγο δεξιός, λίγο αριστερός, λίγο ΕΑΜ, αλλά πολύ λεβέντης, πολύ απλά γιατί έχεις ελεύθερη σκέψη και οι απόψεις σου είναι αποτέλεσμα αυθεντικής κριτικής σκέψης κι όχι υιοθέτηση κομματικής γραφής και ιδεοληψίας.
    Σχετικά με τις μάζες ανθρώπων που παλεύουν στο δρόμο δε, ο σχολιαστής δε διευκρινίζει αν εννοεί τους Πακιστανούς που πλένουν τζάμια, τις Νιγηριανές που κάνουν πεζοδρόμιο στην Πατησίων, τους μαύρους που πουλάνε τα λαθραία που τους προμηθεύουν οι απάτριδες λαθρέμποροι ή τους Ρουμάνους τσαντάκηδες και πορτοφολάδες.
    Σχετικά με το ΙΚΑ επίσης δεν αναφέρθηκε πόσο έξυπνα το απομυζούν τα ξανθά αγγελούδια που αφού κλείσαν σπίτια και σπίτια, ήλθαν σε κοινωνία γάμου με ξεμωραμένα παπούδια που ήταν με το ένα πόδι στον τάφο και τώρα ροκανίζουνε τη συνταξούλα.
    Μακάρι η Ελλάδα να μην είχε καταντήσει μια χώρα μπουρδέλο και να μπορούσε ο κάθε αναξιοπαθείς και κατατρεγμένος να βρει εδώ μια ελπίδα επιβίωσης. Αλλά δυστυχώς γνωρίζουμε καλά ότι η Ελλάδα έτρωγε πάντα τα παιδιά της. Γιατί ξαφνικά το δράμα των ξένων έγινε προτεραιότητα των πάντων; Επειδή έτσι διακηρύττει ο κύριος Λιάκος και η κυρία Δραγώνα στα πανεπιστήμια;
    Σε εποχές εισβολής και επικοισμού δε μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις φίλε αναγνώστη, παρά μόνο από προδότες.
    Και για όσα αλλοδαπά παιδιά είχαν την ατυχία να γεννηθούν σε αυτή τη μπουρδελοχώρα δεν φταίει κανένας άλλος παρά η μάνα τους κι ο πατέρας τους που εν γνώσει τους τα φέρανε στον κόσμο. Από αυτούς να ζητήσουν ευθύνες κι όχι από εμάς, για να τελειώνουμε και με αυτό το θέατρο.
    Να πηγαίνανε εξαρχής στην Ελβετία ή τη Σουηδία που το κράτος και οι θεσμοί λειτουργούν. Όχι στην Ψωροκώσταινα.
    Κι τέλος, επειδή ξέρεις πως σε αγαπώ πολύ, καλό μου κομματόσκυλο, θέλω να με ακούσεις και να διαβάσεις το βιβλίο του Μίλλερ, Ο Κολοσσός του Αμαρουσίου, γιατί ξέρω πως θα χαρεί η καρδούλα σου καθώς θα συναντήσεις την πατρίδα των παιδικών μας χρόνων που τόσο κατάφορα βιάζεται καθημερινά.
    Και τέλος μέσα στο απόλυτο σκοτάδι των ημερών που διάγουμε σου αφιερώνω αυτό το τραγουδάκι με την ευχή να βαστήξει λίγο ακόμα η καρδιά κι η ψυχούλα μας:
    http://www.youtube.com/watch?v=-CkE1QDFutg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ψυχραιμία παιδιά, θα έρθουν και χειρότερα.
    Τα πράγματα είναι τραγικά.
    Θα πέσουν πολλά κεφάλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κομματοσκυλε, τα σέβη.
    Καλά τα είπες για την βούρτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε ανώνυμε, έχεις δίκιο- πολλοί απ' αυτούς τους πολεμιστές πίσω από το πληκτρολόγιο καλά χειρίζονται τη γλώσσα. Μ’αυτήν πυροβολούν! Και οι Μπουκαλάδες πίσω από το πληκτρολόγιο είναι, εξίσου καλά χειρίζονται τη γλώσσα, πολεμιστές επίσης είναι!?!?!, αλλά το τί λένε και για τι και για ποιόν πολεμάνε αξίζει να αναρωτηθεί κανείς. Εσύ δεν αναρωτιέσαι; Καμιά μη κυβερνητική μου μυρίζεις, κύριε ανώνυμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πάρε-Δώσε
    Ανώνυμε 4:59
    Μακεδόνα
    Ανώνυμε 10:18

    σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και φίλε ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ σε ευχαριστώ επιπλέον για την αναδημοσίευση.

    Ανώνυμε 10:18 δεν πειράζει για τα συνεχόμενα σχόλιά σου. Συμβαίνουν αυτά καμιά φορά. Συμφωνώ με την άποψή σου περί βιασμού του ΙΚΑ από το κράτος. Το ότι ευκαιριακά επετράπη να καταλήγουν οι ασφαλιστικές εισφορές των αλλοδαπών στο ΙΚΑ με αφήνει αδιάφορο και το ίδιο αδιάφορος θα έπρεπε να είσαι και εσύ. Το ζητούμενο είναι να επιστραφούν τα κλοπιμαία και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, και όχι με ανήθικα
    αλλά και παράνομα μέσα να στηρίζουμε τα γυάλινα πόδια (όπως τα κατάντησαν) του γίγαντα ΙΚΑ

    Theag αυτό που πρέπει να αφισοκολληθεί είναι η επικύρηξη των κυβερνόντων (νυν και πρώην)

    Ανώνυμος 3:45
    Καταρχάς σε ευχαριστώ που μπαίνεις στον κόπο και σχολιάζεις. Πολύς κόσμος, απλώς εγκαταλείπει αηδιασμένος το ιστολόγιο.

    Το ότι δεν δέχομαι άποψη διαφορετική από την δική μου είναι αφελές αλλά και άδικο να το λες, αφού και τα σχόλια είναι διάπλατα ανοιχτά στον καθένα αλλά και επιπλέον ποτέ και για κανένα λόγο δεν λογοκρίνονται ή αφαιρούνται. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως μπορώ να εξυπηρετώ τα καπρίτσια του κάθε σχολιαστή.
    Αν συμφωνούμε, καλώς. Αν - μέσα σε 1-2 προτάσεις μπορώ να αντικρούσω, καλώς. Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος αν ο κόσμος εκτός από τις κωλοφυλλάδες και τα κωλοκάναλα δεν έχει διαβάσει τίποτε άλλο στη ζωή του ούτε μπορώ να δικαιολογώ μονίμως και εσαεί τα δύσκολα παιδικά χρόνια του καθενός.

    Ως προς την ιδεολογία μου... συ είπας. Και κάτι προτελευταίο: Δεν είσαι εις θέσιν να γνωρίζεις αν αγωνίζομαι καθημερινά στον δρόμο για ένα καλύτερο κόσμο και για ένα καλύτερο μεροκάματο. Τέτοιες υποθέσεις σε εκθέτουν.

    Και κάτι τελευταίο τώρα: Αντί για μένα, θα μπορούσε κάλλιστα να σου απαντήσει ο Ανώνυμος που ακολουθεί το σχόλιό σου (όπου Ανώνυμος=Έλενα)

    Έλενα ρε παιδί μου πότε επιτέλους θα σχολιάζεις με το όνομά σου; Βαρέθηκα να σε βλέπω ως Ανώνυμο

    Φίλε "Καιρός φέρνει τα λάχανα" το ότι θα πέσουν κεφάλια είναι σίγουρο. Σε διαβεβαιώ, όμως, ότι τα δικά μας μια χαρά στέκονται στο λαιμό μας. Κάποιων άλλων παλαντζάρουν λίγο

    Οχιά με αποστόμωσες. Να 'σαι καλά ρε φίλε

    N.Dj γεια σου και πάλι. Αργείς αλλά τελικά εμφανίζεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συγχώρα με το έρμο αλλά όπως ξέρεις είμαι παλαιάς κοπής... Έβλεπα όλα αυτά τα AIM, URL, Open ID και δε συμμαζεύεται και μου φάνηκε πιο εύκολο το ανώνυμος.
    Ορίστε λοιπόν, ορθά-κοφτά και επώνυμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπράβο ρε μαγκάκι Έλενα. Έτσι να είσαι πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δηλώνω Ουαγκανταλαχαριανός για να το πάρουν απόφαση να μη με ζαλίζουν άλλο οι φραγκοφονιάδες πιτσιπίτσιδες, απάτριδες, ανάλγητοι, Πολυπολιτισμικοί ψυχοπονιάρηδες της μάσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όου ντίαρ!
    Ενάδερ πολίτικλι ινκορέκτ άρτικλ!
    Τς,τσ,τσ...
    Σέιμ ον γιου πάρτιντόγκ.
    Εντ μέι Νιου Όρντερ φοργκίβ γιου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θα τους μπερδέψεις με τον Σκεντέρμπεη και θά χουμε άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. O ανώνυμος του 3:45 είμαι (θα είχα λίγο περισσότερο όνομα αν δούλευε η υποβολή σχολίου wordpress).
    Έχεις δίκιο, δεν ξέρω αν παλέυεις για καλύτερα μεροκάματα - ωστόσο αν το κάνεις δεν το διαφημίζεις ενώ αντίθετα τα -ας πούμε "πατριωτικά" θέματα- τα έχεις στην ημερησια διάταξη.

    Για τον κόσμο που εγκαταλείπει αηδιασμένος το μπλόγκ σου δεν με πείθεις (όλοι οι υπόλοιποι σχολιαστές κρέμονται απ' τα χείλη σου).

    Για τις κωλοφυλλάδες και τα κανάλια θα συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό (δεν μ' αρέσει να ισοπεδώνω).

    Για τα "κωλόπαιδα" του "Πατρίδα μας η Γη" θα σου θυμίσω πως αυτά τα κωλόπαιδα (ασχετα με την πολλές φορές αμφισβητήσιμη τακτική τους και τα ερωτηματικά περί των σκοπών τους) είναι η μοναδική έμπρακτη φωνή ενάντια στην επέλαση της μισσαλοδοξίας, του φασισμού, των τραπεζιτών, της αστυνομοκρατίας κλπ. Στην καλύτερη θα μου πεις βέβαια ότι δεν καταφέρνουν τίποτα αλλά κανείς δεν εμποδίζει όποιον έχει καλύτερες ιδέες για να βελτιώσει τον κόσμο. Μ' άλλα λόγια πέρα απ' την απίστευτη Ελληνική γκρίνια και μιζέρια υπάρχει πεδίο δόξας λαμπρό.

    Σχετικά με τις πολιτικές σου πεποιθήσεις, πάτα λίγο το tag "χρυσή αυγή" στο παρών ιστολόγιο και δες τι έχεις γράψει μόνο, τόσο καιρό, για το αυγό του φιδιού. Αν δεν το ξέρεις, ή δεν το κάνεις επίτηδες (δεν το πιστεύω αυτό) σου λέω πως τα λόγια σου (λιγότερο ή περισσότερο σωστά) δεν σπρώχνουν τον κόσμο προς το ΕΑΜ αλλά προς ακροδεξιές πεποιθήσεις και οργανώσεις. Η συνομωσιολογία, ολοκληρωτισμοί τύπου "οι Εβραίοι φταίνε", όλοι οι πολιτικοί είναι κουφάλες κλπ λειτουργούν έτσι.

    Και για να έχεις ένα παράδειγμα του πλήθους που σ' ακολουθεί δες τον σχολιαστή που του "μύρισα" μη κυβερνητική οργάνωση. Παντού φαντάσματα και θολούρα. Κύριε σχολιαστά ένας μαλάκας είμαι - υπάλληλος του κώλου (όσο ακόμα θα 'χω δουλειά) που κάνω το αφεντικό μου πιό πλούσιο. Η διαφορά μου με τους υπόλοιπους τριγύρω μου είναι πως αναγνωρίζω την μαλακία μου και ξέρω πως είμαστε καλώς ή κακώς στο ίδιο καράβι (χώρα) και είναι πολύ κακό οι καπεταναίοι να κοιτάνε συνεχώς προς το ένδοξο παρελθόν.

    Έχει ξέρες μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. η πατρίδα μου είναι το σπίτι μου.Αφού το υπερασπιστώ θα υπερασπιστώ και το σπίτι του γείτονα.Αν όλοι οι γείτονες πράξουν το ίδιο αυτομάτως η αλυσίδα μεγαλώνει για αυτό που λέγετε Πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Φώντα
    με τα κείμενά σου είναι λίγο δύσκολο να μπεράσεις για κάτι άλλο εκτός από Έλληνας.

    @Αριστείδη
    8a mas ta klasoun...

    @Simple
    Αν πεταχτεί από καμιά γωνία με συνοδεία κλαρίνου, τότε στα αλήθεια θα έχουμε άλλα...

    @Ανώνυμε
    Έτσι τα βλέπεις και δεν είναι δίκαιο και έντιμο να σου αλλάξω γνώμη. Αλλά δεν το θέλω κιόλας. Δεν με απασχολεί. Θέλω όμως να καταλάβεις ότι δεν είναι πράξη αντίστασης το να καις τενεκέδες με σκουπίδια και να γκρεμίζεις τζαμαρίες. Το άθλιο σύστημα μόνο με γνώση νικιέται. Εγώ προτρέπω τον κόσμο να αναζητήσει τη γνώση από όπου και αν θεωρεί ότι μπορεί αυτή να είναι αξιόλογη, και αν είσαι τακτικός αναγνώστης θα έχεις σίγουρα διαβάσει πολλές φορές τη φιλοσοφία μου που δεν είναι άλλη από το : "ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ, ΚΡΙΝΕΤΕ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ" Στον ελάχιστο χώρο των σχολίων δεν μπορώ να σου πω περισσότερα και ας θεωρείς ότι υπεκφεύγω.

    @Τίκτε
    έτσι είναι. Ανθεί και φέρει κι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έμπαινε! Είμαστε μαζί σου!

    Ο Τίκτος είπε την πιο σοφή κουβέντα. Έτσι γίνεται η δουλειά. Ακριβώς έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ναι ρε Ιδιαζόντως. Έτσι ακριβώς! Λίγο ψυχή θέλει μόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Ανώνυμο 19/01/2010 10:51
    Δεν είδα ΚΑΝΕΝΑ να αντιστέκετε σε τράπεζες ΟΥΤΕ στο σύστημα. Το να κάψεις 1-100 τράπεζες δεν κάνεις ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε "μήνυμα" δεν στέλνεις. Αντ' αυτού θα τα επισκευάσουν, θα συνεχίσουν την ίδια διαδικασία που ήδη κάνουν ΚΑΙ θα κλαίγονται ζητώντας συμπόνια. Με απλά λόγια θα το τουμπάρουν. Με εκρηκτικούς μηχανισμούς νομίζεις ότι κάνεις αντίσταση; Ούτε αντάρτικο δεν κάνεις. Τρομοκρατείς. Με φωτιές σε κάδους κάνεις αντίσταση; Σε ποιόν στον Δήμο; Αφού θα πληρώσεις ΑΜΕΣΑ την αγορά νέων. Συμφωνώ ότι η δημοκρατία έχει την διαμαρτυρία για εκδήλωση διαφωνίας αλλά όχι της φθοράς. Τα περσινά Δεκεμβριανά ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Ήταν ό,τι ήταν και οι φωτιές στον Πύργο. Οι φωτιές στην Αν. Αττική. ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Άει τώρα εσύ που πρεσβεύεις ό,τι πρεβεύεις να πιστεύει ότι κάνεις "αντίσταση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χαχχαχαχαχα, απο τα καλύτερα άρθρα που έχω διαβάσει ποτέ, μα την πίστη μου σου λέω!

    ΥΓ1 Πάλι ο Μπουκάλας; Μα τι άτομο Θεε μου!
    ΥΓ2 Τίκτε, πολύ σωστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δίκιο έχεις φίλε Ανώνυμε. Και πολύ μάλιστα.

    Γεια σου Μπανανία! χαίρομαι που σου άρεσε. Αλλά για γέλια είναι ή για κλάμματα; Άντε ντε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Για κλάματα είναι και μάλιστα πολλά, αλλά είπα να το παίξω τρέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Νά' σαι καλά ρε πατρίδα, ν' αγιάσει το στόμα σου. ΄Ηταν καιρός επί τέλους να τ΄ ακοὺσουν σε Αριστοφανική γλώσσα και με τετράγωνη λογική, τα κοπρόσκυλα και οι πουλημένοι που εν αγαστή συμπνοία, έχουν καπελώσει τη φωνή του ΄Ελληνα. Πολιτικοί και "δημοσιογράφοι", "διανοούμενοι" του κώλου, της αριστεράς και της προόδου.
    Είμαι ευτυχής που γνώρισα την ιστοσελίδα σου, συμπτωματικά απόψε ακούγοντας τον Ν.Σαρή.
    Και πάλι σ΄ ευχαριστώ Γιάννης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Απ' όσα είδα σε μερικα σχόλια, υπάρχουν ακόμη άτομα που πιστεύουν ότι οι αλλοδαποι ωφέλησαν το ΙΚΑ.

    Μάλιστα... Βγάζει βιβλιάριο ο αλλοδαπος, κολλάει ένσημα, και έχουν ιατροφαρμακευτικη περίθαλψη αυτος - και η γυναίκα του και τα τρία παιδια του, που δεν κολλάνε. Ένας πληρώνει, πέντε γιατροπορεύονται.

    Αν εξακολουθείτε να νομίζετε πως το ΙΚΑ ωφελείται απ' αυτη την πρακτικη, τί να σας πω; Μάλλον είναι μικρη η νοημοσύνη μου. Εγω αλλοιως τά 'μαθα στο δημοτικο, ποιος αριθμος είναι μεγαλύτερος, και ποιος μικρότερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. και εγώ στόν Σαρρή άκουσα για σένα και σε διάβασα με προσοχή.Επιτέλους κάποιος έχει τα ...φρύδια να μιλήσει και να τα πεί όπως πρέπει σε όλους αυτούς τούς προσκυνήμένους νενέκους πού έχουν διαλύσει με τίς αμπελοφιλοσοφίες και τις απερίγραπτες εγκεφαλικές τους κλανιές την υπομονή μας.
    Ευτυχώς πού υπάρχει και αντίσταση που σιγα σιγα δημιουργείται,και πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε
    να γίνουμε περισσότεροι.συνέχισε έτσι.μπράβο φίλε.Φ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @Φίλοι Γιάννη Σ. και Φ.Β
    Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Όλοι μας λίγο πολύ αυτά σκεφτόμαστε. Δεν έχει σημασία που έτυχε να τα αποτυπώσω γραπτώς εγώ. Σημασία έχει ότι σχεδόν όλοι μας έτσι σκεφτόμαστε. Καιρός να τους το δείξουμε κιόλας. Πώς με μάθατε δια μέσου του Νεοκλή Σαρρή; Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον για να είμαι ειλικρινής. Πείτε και σε μένα ρε παιδιά που μπορώ να βρω αυτό το ντοκουμέντο.

    @εργδημεργ
    Φίλε έχεις δίκιο. Αυτό είναι από τα άγραφα. Το πώς ωφελείται το ΙΚΑ, μόνο ο Θεός μπορεί να το γνωρίζει, και αν υπάρχει τέτοιος Θεός αυτός είναι ο Γιαραμπί.

    @Φίλε Ανώνυμε
    Να είσαι καλά. Λίγο μυαλό χρειάζεται να ξαναθυμηθούμε ποιοι είμαστε και λίγη σύνεση για να μην προβούμε σε ακρότητες. Όλοι μαζί θα τους πατήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. φίλε κομματόσκυλο,επειδή ρώτησες

    εχθες έίχε το βράδυ στις 11(όπως νομίζω και κάθε τρίτη)ο Σαρρής μια εκπομπη στο high channel,
    και εδήλωνε θαυμαστής των γραπτών σου.αυτός προέτρεψε όσους μπορούμε και έχουμε πρόσβαση στο διαδικτυο να διαβάσουμε το κείμενο σου.
    φαίνετε οτι έχεις ευρεία γκάμα θαυμαστών.Για την ιστορία να σου πώ,οτι εχτές ασχολήθηκε με την
    Δραγώνα και την ακαδημαικη της καριέρα, η οποία ως γνωστό κινείται στην σφαίρα του απίθανου όσον αφορά τίς απόψεις για την χώρα μας.
    Φυσικά,ο καθένας μπορεί να λέει οτι θέλει και θα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου το δικαίωμα του να τα λέει.Οχι όμως να πιστεύει οτι όλοι οι υπόλοιποι πού πιστευουμε πως λέει αρλούμπες οτι είμαστε ακροδεξιά αποβράσματα.
    Αυτά τα φαιδρά και ανεγκέφελα ας τα λέει στον άντρα της στα παιδιά της κτλ.
    οπως εγώ της δίνω το δικαίωμα να μας λέει οτι μαλακία της κατέβει στην κούτρα της,ετσι και αυτή
    πρέπει οταν λέω κάτι να μην μου κολάει την ρετσινιά του φασίστα επειδή αγαπώ την χώρα μου και δεν θέλω να την δω να αργοσβήνει.

    Αλιώς ζούμε καφκικές καταστάσεις και να θυμήσω την περίφημη "δίκη"που έλεγε οτι ο καθένας
    μπορεί να λέει οτι θέλει αρκει να συμφωνει μαζί μου..Φ.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Από τον Σαρρή το μάθαμε εχθές το βράδυ στην εκπομπή του κου Χούντα,έκλεισε με την προτροπή να σε διαβάσουμε.Αυτό σημαίνει οτι κυνηγάμε οτιδήποτε πατριωτικό.
    Το απόλαυσα καιέγώ το κείμενό σου.
    Εγώ είμαι η Ντίνα 58 ετών.Ολο μου το απόγευμα είμαι μπροστά στον υπολογιστή και προσπαθώ να διαβάσω όσο το δυνατόν περισσότερα πατριωτικά blog προλαβαίνω.΄Ενα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω.Γιατί αφού όλοι λέτε τα ίδια, πιστεύετε τα ίδια,ματώνει η καρδούλα σας για την πατρίδα,όλοι φτύνετε το κόρφο σας και αποτάσετε τον σατανα (Καρατζαφέρη)τον ακραδέξιο τον μπήξε τον δείξε.Μπορείτε να μιλήσετε πιό συγκεκριμένα για να καταλάβω και εγώ η πλανεμένη.Και το λέω πολύ σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Σε ευχαριστώ φίλε Φ.Β. Στα αλήθεια σε ευχαριστώ για την ενημέρωση. Θα μπορέσω, πιστεύω, να βρω την εκπομπή.
    Όσον αφορά στα δραγωνοειδή ανθρωπόμορφα, δεν τους μένει πολύς καιρός ακόμη. Ξυπνάει ο κόσμος σιγά σιγά, και το κακό είναι ότι οι Έλληνες όταν ξυπνούν θυμούνται. Θυμούνται πράγματα που κάποιοι με πολύ κόπο προσπάθησαν να θάψουν. Να είσαι καλά φίλε μου!

    @Ντίνα καλώς ήρθες και από εδώ. Συγχαρητήρια για την επιμονή και την υπομονή σου. Δεν λέμε όλοι τα ίδια όμως. Αυτό άλλωστε θα το καταλάβεις με τον καιρό. Σχετικά με τον Καρατζαφέρη και την απορία σου, θα σου απαντήσω όπως έκανα και με τον φίλο Γιάννη Σ. σε μια προηγούμενη ανάρτηση:

    Δεν λέει κάτι το γεγονός ότι το μοναδικό κόμμα που μιλάει για τα εθνικά είναι ο ΛΑΟΣ. Ο ΛΑΟΣ, επίσης, είναι το μοναδικό κόμμα που στο πρόσφατο παρελθόν κατηγόρησε σκληρά την Ντόρα. Λέει αυτό κάτι; Τίποτα δε λέει.
    Αυτή είναι η πάγια κουτοπόνηρη τακτική τής ακύρωσης δια της αποκάλυψης. Αφενός, όταν άθλιοι άνθρωποι κατηγορούν κάτι - και αποδεικνύονται "πρωτεργάτες" της επανάστασης - δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να τρέχουν να προλάβουν την σκέψη και την καταγγελία των έντιμων ανθρώπων. Αφετέρου, όταν αυτό το κάτι καταγγέλεται από έναν άθλιο, ακυρώνεται η αξία της δικής σου καταγγελίας. Φαντάζεσαι να κατηγορούσες κάποιον και -ταυτοχρόνως- ο Ρωχάμης και ο Πάσσαρης να είχαν την ίδια άποψη με σένα; Φαντάζεσαι πόσοι Έλληνες θα είχαν ξεχυθεί στους δρόμους (έχοντας πάμπολλες αφορμές) αν στον δρόμο κάποια ρεμάλια δεν κράδαιναν τις σταλινικές σημαίες;

    Όλοι αυτοί λειτουργούν άκρως προδοτικά και χρησιμεύουν στο να καπελώνουν την πραγματική αντίδραση των Ελλήνων.

    Αν το σκεφτείς, θα δεις ότι έτσι είναι δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Συγχαρητήρια, παλληκάρι μου! Δεν σου εύχομαι να έχεις καλή δύναμη για να συνεχίσεις, διότι από το κείμενο και τις απαντήσεις σου βλέπω ότι έχεις επαρκέστατο απόθεμα αντισωμάτων και δυνάμεων.

    Αύριο θα σου το αναδημοσιεύσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γεια σου Αϊάσανθε. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όλοι χρειαζόμαστε δύναμη, για να αναπληρώσουμε την υπομονή που σιγά σιγά εξαντλείται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Συγχαρητήρια, φίλε μου. Καιρό είχα να δω τόσο εύστοχες παρατηρήσεις για το ρατσισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Γεια σου Εκηβόλε.

    Ε μα πια! Δεν πάει άλλο, έχει και η υπομονή τα όριά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κομματοσκυλε,

    Κατ'αρχας θα ξεκινησω με την καλοπροαιρετη υποθεση οτι η κριτικη σου στον Καρατζαφερη ειναι ειλικρινης και ενδομυχη, και οχι αργυρωνητη ή συμπλεγματικη, ωστε να μπορουμε να διαλεχθουμε επι της ουσιας. Η λογικη που περιγραφεις στην Ντινα, πιστευω, ειναι προβληματικη, και εξηγω:
    Γιατι ακυρωνεται η αξια της δικης μου καταγγελιας αν συμφωνει μαζι μου καποιος "αθλιος". Π.χ. Ο Ρωχαμης και ο Πασσαρης ειναι πολυ πιθανον να συμφωνουν μαζι μου οτι οι τραπεζιτες, παγκοσμιοι και εγχωριοι, μας πινουν το αιμα. Αν αυτη η πιστη αντανακλα ενα πραγματικο γεγονος, ητοι οτι οντως μας πινουν το αιμα, σε τι αλλαζει αυτη η αληθεια αν την πιστευει και ο Πασσαρης; Αλλα ακομα και αν υποθεσουμε οτι αυτη η τακτικη της "ακυρωσης δια της αποκαλυψεως" ειναι αποδοτικη εστω οσο αναφορα τους πτωχους τω πνευματι, πως εισαι σιγουρος οτι δεν γινεται ερημην του Καρατζαφερη; Φαντασου το σεναριο δηλαδη οτι αφου εχει μεθοδικα το κατεστημενο διαμορφωσει με λασπολογια και δυσφημιση την εικονα σου ως φασιστα, βγαινει μετα και λεει: "α, το κομματοσκυλο ειναι φασιστας, δεν μπορειτε να τον παιρνετε στα σοβαρα οταν μιλαει για το μεταναστευτικο". Γιατι δηλαδη προυποθετεις οτι ο Καρατζαφερης ειναι "μεσα στο κολπο";

    Επισης λες: "Δεν λέει κάτι το γεγονός ότι το μοναδικό κόμμα που μιλάει για τα εθνικά είναι ο ΛΑΟΣ. Ο ΛΑΟΣ, επίσης, είναι το μοναδικό κόμμα που στο πρόσφατο παρελθόν κατηγόρησε σκληρά την Ντόρα. Λέει αυτό κάτι; Τίποτα δε λέει."
    Δηλαδη η συγκεκριμενη ρητορικη, με την οποια οι περισσοτεροι απο εμας εδω συμφωνουμε, χανει την αξια της επειδη το ΛΑΟΣ - ενδεχομενως; - δεν την πιστευει πραγματικα; Δεν ειναι σημαντικο οτι ακουγεται απο ενα κομμα; Δεν μας ισχυροποιει και μας ενθαρρυνει οσο περισσοτερο ακουγεται; Για παραδειγμα, και ο κατα τα αλλα αθλιος Τριανταφυλλοπουλος εχει πολεμησει τη Ντορα (για δικα του συμφεροντα). Επειδη ειναι ελεεινος αυτος, πιστευεις οτι δεν βγαινει και κατι καλο απο το να ακουγονται ολα αυτα τα αισχη της Ντορας;

    Σε τελικη αναλυση, δεν μπορουμε να ειμαστε μεσα στη ψυχη καθενος, να ξερουμε τι πιστευει πραγματικα και αν εννοει αυτα που λεει. Ας προωθηθει ομως πρωτα μια πατριωτικη ιδεολογια, και κατοπιν ας ανακαλυψουμε ποιος ειναι ειλικρινης και ποιος οχι.

    Κατα τα αλλα, συμφωνω απολυτα με τις θεσεις σου στα θεματα που θιγεις, η δε αναρτηση αυτη περι "πουτσας και βουρτσας" ειναι, σε επιπεδο καθημερινης γλωσσας, μνημειωδης. Εδωσες φωνη στην οργη μας. Καλη δυναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Γεια σου φίλε Omniscient!

    Ασφαλώς και δεν πρέπει να φοβόμαστε μην τυχόν και συμπέσει η άποψή μας με αυτήν των άτιμων και ανέντιμων. Αλλά όταν αυτό συμβαίνει πολύ συχνά, όταν αυτό παγιώνεται - και ακόμη χειρότερα - όταν διαρκώς κάποιοι εκφράζονται πριν προλάβουμε να εκφραστούμε εμείς - τότε 3 τινά συμβαίνουν: Ή ο ανέντιμος αποδεικνύεται ότι είναι έντιμος, ή εμείς αποδεικύεται ότι είμαστε ανέντιμοι, αφού σε κάθε περίπτωση οι απόψεις μας συμφωνούν. Ή... κάποιος μας δουλεύει.

    Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ για το σοβαρό και καλοπροαίρετο σχόλιό σου καθώς επίσης και για τα καλά σου λόγια.

    Καλή δύναμη να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μπράβο φίλε Κομματόσκυλο!!!!
    Πραγματικὰ ἐκπληκτικὸ ἄρθρο, ἀπ᾿ αὐτὰ ποὺ μᾶς ἔχεις συνηθίσει. Ἐγὼ σοῦ τὸ εἶχα ξαναγράψει ὅτι διαθέτεις ταλέντο στὸν γραπτὸ λόγο. Ἔτυχε νὰ ἀκούσω καὶ ἐγὼ τὴν εὔφημον μνείαν πρὸς τὸ πρόσωπό σου ἀπὸ τὸν καθηγητὴ Νεοκλέα Σαῤῥῆ, καὶ χάρηκα γιὰ λογαριασμό σου, καὶ αἰσθάνθηκα ὑπερήφανος γιὰ ᾿ σένα. Θὰ μοῦ ἐπιτρέψῃς ὅμως νὰ διαφωνήσω καὶ σὲ κάτι. Διαφωνῶ μὲ τὴν ἔννοια ποὺ δίνεις στὴν λέξι "ῥατσισμός". Ἡ λέξις "ῥατσισμός" προέρχεται ἀπὸ τὴν λατινικὴν λέξιν "ῥάτσα", ποὺ σημαίνει ὡς γνωστὸν γένος, φυλή. Ἄρα "ῥατσισμός" εἶναι ὁ "φυλετισμὸς" ἐπὶ τὸ ἑλληνικῶς ὀρθότερον. Φυλετισμὸς σημαίνει νὰ ἀγαπάω τὴν φυλὴ ἀπ᾿ τὴν ὁποία προέρχομαι, νὰ ἀγωνίζομαι νὰ προοδεύῃ καὶ νὰ μακροημερεύῃ, καὶ νὰ προσπαθῶ ὅσο τὸ δυνατὸν νὰ διατηρεῖται ἀνόθευτη ἀπὸ ἐπιμειξίες μὲ ἄλλες φυλές. Δὲν σημαίνει φυλετικὸ μίσος ἢ φυλετικὲς διακρίσεις ὅπως προφανῶς τὸ ἐννοεῖς ἐσύ. Βέβαια τῇ σήμερον ἡμέρᾳ οἱ λέξεις ἔχουνε χάσει τὸ νόημα ποὺ εἶχαν ὅταν δημιουργήθηκαν. Ὁ ὁρισμὸς τῆς λέξεως "φυλετισμὸς" ποὺ ἔδωσα βρίσκει πλήρη ἐφαρμογὴ στοὺς Ἀρχαίους Ἕλληνες. Εἶναι γνωστὸν τοῖς πάσι ὅτι ὁ Ἑλληνικὸς πολιτισμὸς, ποὺ ὅλοι μας σήμερα θαυμάζουμε, ἦταν αὐστηρὰ φυλετικὸς πολιτισμός. Τὸ αἵμα καὶ ἡ καταγωγὴ εἶχε πάντα πολὺ μεγάλη σημασία γιὰ τοὺς Ἕλληνες ἀπὸ τὰ πανάρχαια χρόνια. "Ταύτης τοι γενεῆς τε καὶ αἵματος εὔχομαι εἶναι." (Ὁμήρου Ἰλιὰς Ζ, στ. 211)(ἀπ᾿ αὐτὴν τὴν γενιὰ καὶ τὸ αἵμα καυχῶμαι ὅτι κατάγομαι), ἔγραφε ὁ Ὅμηρος, ποὺ σοῦ ἀρέσει πολὺ (ὅπως καὶ σὲ ὅλους μας), καὶ τὸν χρησιμοποιεῖς συχνὰ στὰ κείμενά σου. Ἄρα οἱ Ἕλληνες ἦταν ἀνέκαθεν φυλετιστὲς-ῥατσιστὲς (καὶ πολὺ μάλιστα), ἀλλὰ οὐδέποτε γενοκτόνοι ὅπως κάποιοι ἄλλοι (βλέπε Ἑβραῖοι (οἱ πρῶτοι διδάξαντες), Τοῦρκοι, Ἀγγλοσάξωνες (στὴν Ἀμερική)), οἱ ὁποῖοι πιθανὸν νὰ ἦταν λιγότερο φυλετιστὲς-ῥατσιστὲς (σύμφωνα μὲ τὸν ἄνωθι ὁρισμό) ἀπ᾿ τοὺς Ἕλληνες. Τελειώνω μὲ τὴν προτροπὴ νὰ ἀγνοήσουμε τὴν Ἂλ Ψωλὲχ καὶ τὴν ὑπόλοιπη θλιβερὴ κουστωδία, ποὺ προσπαθοῦν νὰ μᾶς δημιουργήσουν ἐνοχικὰ σύνδρομα ἀποκαλώντας μας «ῥατσιστὲς», «ξενόφοβους» καὶ χίλια δύο ἄλλα, ἐπειδὴ δὲν θέλουμε τοὺς τριτοκοσμικοὺς εἰσβολεῖς-ἐποίκους ποὺ μᾶς φορέσανε καπέλο. Εἴμαστε Ἕλληνες, πολὺ ὑπερήφανοι γιὰ τὴν καταγωγή μας καὶ τὸ αἵμα μας, καὶ σ᾿ ὅποιον (ἀλλόφυλο ἢ ὁμόφυλο) ἀρέσουμε!
    Λοιπὸν, νὰ εἶσαι καλὰ φίλε καὶ πάντα τέτοια.
    Σὲ χεραιτῶ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γεια σου φίλε Ανώνυμε!

    Καταρχάς σε συγχαίρω για την χρήση του πολυτονικού. Είναι κάτι που μου στέρησαν άνανδρα στην 3η δημοτικού αλλά θέλω να πιστεύω πως κάποτε θα το ξανα-κατακτήσω.

    Ας προς την παρατήρησή σου, άλλωστε το είπε και ο Ηρόδοτος: "όμαιμον, ομότροπον, ομόγλωσσον, ομόθρησκον"

    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ελπίζω να ανακαλύψεις και άλλα ενδιαφέροντα κείμενα εδώ.

    Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Φίλε Κομματόσκυλο
    Χαίρομαι γιὰ τὴν ἀπόφασί σου νὰ ξαναμάθῃς νὰ χρησιμοποιῇς τὴν πολυτονικὴ γραφὴ. Σὲ προτρέπω νὰ τὸ κάνῃς. Σοῦ εὔχομαι ὁλόψυχα νὰ τὰ καταφέρῃς σύντομα, καὶ σὲ στηρίζω γιὰ αὐτήν σου τὴν ἀπόφασι. Καὶ νὰ ξέρῃς κάτι. Ἡ γραφὴ καὶ ἡ ἀνάγνωσις στὸ πολυτονικὸ σύστημα, ὅπως θὰ διαπιστώσης καὶ ὁ ἴδιος, θὰ ἀκονίση τὸ ἤδη κοφτερό σου μυαλό.
    Ἔχω διαβάσει καὶ ἄλλα κείμενά σου. Εἶναι πολὺ καλά. Ἔχω στείλει καὶ κάποια σχόλια.
    Σὲ χεραιτῶ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αναφορά του κ. Νεοκλή Σαρρή από την εκπομπή του, για το κείμενο αυτό.

    Δείτε το!

    http://www.youtube.com/lomak62#p/u/0/BDF5_45nXeI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Σε ευχαριστώ φίλε Ανώνυμε. Πρέπει να ευχαριστήσω τον κύριο Σαρρή και θα το κάνω!

    Σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Κομματόσκυλο, συγχαρητήρια για το άρθρο σου. Το γράψιμό σου σπάει κόκκαλα.
    Ήθελα να ρωτήσω να μου πεις με ποιο τρόπο θα αποπέμψουμε το λαθρονομοσχέδιο. Ο περισσότερος κόσμος δεν το ξέρει ότι ψηφίστηκε, δεν ξέρει ότι προβλεπόταν κάτι τέτοιο. Πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι, πάρα πολλοί στη ηλικία των 38 και βάλε ανθρώποι που είναι παραγωγικοί και με μικρά, ακόμα, παιδιά δεν ξέρουν τη χρήση του διαδικτύου. Ακόμα και εκπαιδευτικοί..... Ειλικρινά, το πρωί ρώτησα κάποιους συγγενείς, γνωστούς και φίλους και δεν είχαν ιδέα, μαύρα μεσάνυχτα σου λέω. Μου είπαν ότι η τηλεόραση δεν είπε τίποτα. Τους απάντησα οτι επίτηδες δεν είπε για να μην ξεσηκωθούν οι πέτρες και τα ξύλα να τους κάνουνε κομμάτια.

    Καμιά ιδέα, πώς θα ενημερωθεί ο κόσμος που δεν ξέρει από ίντερνετ; Εγώ έχω ενημερώσει τους γνωστούς μου κι ο καθένας ας κάνει το ίδιο για τους δικούς του γνωστούς. ΄Αλλη ιδέα; να το πνιξουμε στη γέννησή του πρέπει το λαθρονομοσχέδιο και αυτό θα γίνει αν ενημερωθεί όλος ο κόσμος.
    Επί τη ευκαιρία: πώς μπαίνει ένα openid?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Γεια σου φίλε!

    Όντως αρκετός κόσμος, δεν είναι εξοικειωμένος με την χρήση του διαδικτύου αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό, ώστε να έχεις άμεσα αποτελέσματα. Όλοι μας πρέπει να ενημερώνουμε τους γνωστούς και τους φίλους μας, όπως σωστά έγραψες. Προς το παρόν, αρκεί που έχει ξεσηκωθεί όλη η Ελλάδα, και είναι βέβαιο ότι αν δεν υπήρχε το ιντερνετ, οι γυναίκες μας θα φορούσαν προ πολλού φερετζέ.

    Το openid είναι κατά κάποιο τρόπο ένας μοναδικός κωδικός (αόρατος σε εμάς) που αποδίδεται σε κάθε μοναδική διεύθυνση του ιντερνετ. Π.χ. το δικό μου openid είναι η διεύθυνση του blog μου. Επιλέγοντας να υπογράψω με openid, μου ζητείται να συνδεθώ με το όνομα χρήστη και τον κωδικό μου, ώστε να εμφανιστεί το openid ως υπογραφή σε ένα σχόλιο. Συνήθως ο κόσμος αντί για openid, χρησιμοποιεί ένα προφίλ blogger. Δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις blog για να δημιουργήσεις προφίλ blogger, αρκεί να έχεις λογαριασμό στο gmail και το φτιάχνεις σε 2 λεπτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αγαπητέ,ή κ.Κομματόσκυλο η πολλή φιλοσοφία και γνώση έχει αφαιρέσει από την ζωή μας την αντίληψη,κι αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο.
    Οταν βάζω το χέρι στην τσέπι και βρήσκω χρήματα λέω πως τα οικονομικά μου πάνε καλά,όταν βγαίνω στο δρόμο και δεν φοβάμαι πως καποιος θα με κλέψει,τότε λέω πως εφαρμόζεται ο νόμος από το Κράτος,όταν ανοίγω τις μπαλκονόπορτες να πάρω αέρα και δεν φοβάμαι τους μπουκαδόπους τότε λέω πως ζω σε ασφαλή χώρα,όταν πληρώνω τις υποχρεώσεις μου στο Κράτος και βλέπω τα ανταποδοτικά ωφέλη,τότε λέω πως οι θυσίες μου πιάσαν τόπο και οι ηγέτες μου με φροντίζουν,όταν κάνω με σωστά μαθηματικά τους οικονομικούς μου και οικογενειακούς μου προϋπολογισμούς και δεν αποδιοργανόνομαι με αιφνιδιαστικές αποφάσεις του Κράτους,τότε αισθάνομαι πως ζω σε ευνομούμενη κοινωνία,όταν καταβάλω χρόνο,κόπο και χρήμα και επιβραβαίβομαι,τότε λέω πως υπάρχει αξιοκρατία,όταν πληρώνω το Κράτος και εξυπηρετούμαι,τότε λέω πως υπάρχει Κράτος,όταν δείχνω στο παιδί μου ένα ορατό και φωτεινό μέλλον,τότε αισθάνομαι πως κάτι πέτυχε η γενιά μου,όταν ξυπνώ το πρωί και χαίρομαι,τότε λέω πως ζω και δεν είμαιζόμπι,όταν βλέπω τους ανθρώπους γύρω μου σαν συνεργαζόμενους,με κοινές χαρλες και λύπες συνάνθρωπους και όχι σαν εχθρικούς ανταγωνιστές,τότε χαίρομαι.
    Αλλιώς αισθάνομαι πως ζω τα ιστορικά φαινόμενα της παρακμής των πολιτισμών.
    Πως πιστεύουμε,ότι αισθανόμαστε;
    Οι παγκόσμιοι ηγέτες,όλων των κοινωνικών μορφών πάσχουν από το σύνδρομο της Αντουανέττας.
    Γιατί όχι κι εδώ;
    Μόνο που το σύνδρομο αυτό οδηγεί στη λαιμητόμο μεταφορικά και κυριολεκτικά τους ηγέτες και την κοινωνία σε χάος και ανακατατάξεις,όχι πάντα ευχάριστες.
    Π.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αγαπητέ φίλε Π.Κ.

    Έχεις δίκιο. Η φιλοσοφία μπορεί να πάει τον άνθρωπο ένα βήμα παραπέρα μόνο αν θεωρηθεί ότι ο άνθρωπος είναι υγιής και χορτάτος. Η γνώση μπορεί να εξυψώσει τον άνθρωπο μόνο όταν αυτός έχει την υποδομή να αφομοιώσει τους καρπούς της γνώσης.

    π.χ. Τι αξία θα είχε αν ο πρωτόγονος άνθρωπος είχε στην κατοχή του το αυτοκίνητο, από την στιγμή που ήταν απολύτως απροστάτευτος ακόμα και από ένα ασήμαντο τσακάλι; - ή από το ψύχος ή από έναν ταπεινό πυρετό; Επιπλέον, η φιλοσοφία, ακόμη κι όταν υπάρχει υπό αυτές τις συνθήκες είναι στείρα. Η φιλοσοφία του πεινασμένου θα είναι πάντα φιλοσοφία της πείνας.

    Όταν βρεις ελάχιστο χρόνο, διάβασε το παρακάτω μικρό και πολύ ωραίο κείμενο:

    Δωρεά και Ευεργέτης

    Και ναι... εδώ έχεις ακόμη περισσότερο δίκιο. Στο βάθος του τούνελ, αυτό που γυαλίζει δεν είναι ο ήλιος. Είναι το λεπίδι που θα πέσει βαρύ και παγωμένο.

    Να είσαι καλά φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Να αγιάσει το στόμα σου κομματόσκυλο, τεκμηριωμένα & μπινελικωτά. "Φωτιά & τσεκούρι στους προσκυνημένους κονδυλοφόρους που μας ταΐζουν πάντα ΑΛΉΘΕΙΑ!.

    ΥΓ1 -Free Akis (άσχετο)
    ΥΓ2 -No more Boukalas (Όχι άλλο κάρβουνο)
    ΥΓ3 -Αριστείδης Jan 18, ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ+ΈΛΥΩΣΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Εξαιρετικό. Ενα από τα καλύτερα άρθρα που διάβασα στο ίντερνετ.

    Εύγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αδελφέ μου, το κείμενό σου ταιριάζει απόλυτα στο " η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει ".
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ και από μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Δεν έχει σημασία που δεν σε γνωρίζω... Σ'ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να διαβάσω αλήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΥΠΟΠΤΕΥΟΜΑΙ ΟΤΙ ΑΝΕΚΑΛΥΨΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΤΟ ΕΚΛΕΚΤΟ ΑΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΝΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΦΑΙΝΩΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.
    ΕΧΩ ΚΑΤ' ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΠΗΧΗΣΙ. ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΩ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Είναι από τα λίγα άρθρα που διαβάζοντάς το ένοιωσα για πρώτη φορά τόση αγαλλίαση που με λόγια δεν περιγράφεται!
    Θα το στείλω, μα θα το εκτυπώσω κιόλας, για να το δουν όσο περισσότεροι γίνεται...
    Συγχαρητήρια μόνο μπορώ να πω στο κομματόσκυλο αλλά και στο Θαλαμοφύλακα που το ανάρτησε, διότι εκεί το βρήκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Συγχαρητήρια.Πολύ καλό άρθρο.Επιτέλους να μάθουμε να διακρίνουμε κάποια πραγματα και να τα οριοθετούμε.Καταργήσαμε τους τόνους και τα πνεύματα,καταργήσαμε την ορθογραφία.Πως να κατανοήσουμε έννοιες και ιδανικά.Καταλύσαμε το σύνταγμα και το βιαζουμε καθημερινά,έχουμε πάνω απο δύο χιλιάδες νεκρούς και αυτοί μας ταϊζουν λίστες χρέη και πράσινα άλογα.Τι πιο ανήθικο απο αυτό που ζούμε σήμερα.Ααλλά τι είναι ηθική;Μήπως μας το δίδαξε κανείς στο σχολείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Η Κραυγή δεν είναι δική σου. Δε μιλάς εσύ, μιλούν αρίφνητοι πρόγονοι με το στόμα σου. Δεν πεθυμάς εσύ, πεθυμούν αρίφνητες γενεές απόγονοι με την καρδιά σου. Οι νεκροί σου δεν κείτουνται στο χώμα. Γένηκαν πουλιά, δέντρα, αγέρας. Κάθεσαι στον ίσκιο τους, θρέφεσαι με τη σάρκα τους, αναπνές το χνότο τους. Γένηκαν Ιδέες και πάθη, κι ορίζουν τη βουλή σου και την πράξη.

    Οι μελλούμενες γενεές δε σαλεύουν μέσα στον αβέβαιο καιρό, μακριά από σένα. Ζουν, ενεργούν και θέλουν μέσα στα νεφρά και στην καρδιά σου.Η ράτσα σου είναι το μεγάλο σώμα, το περασμένο, το τωρινό και το μελλούμενο. Εσύ είσαι μια λιγόστιγμη έκφραση, αυτή είναι το πρόσωπο. Εσύ είσαι ο ίσκιος, αυτή το κρέας.

    'Ασκητικη'

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Top