Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5
Πριν από λίγο καιρό η Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα αρνήθηκε κατηγορηματικά και μετά βδελυγμίας οποιονδήποτε έλεγχο στα οικονομικά του κόμματος.

Αν και μπορούμε να γράφουμε ολόκληρες εβδομάδες περί της εν λόγω πράξης, ας κάνουμε κάτι άλλο.

Ας επιχειρήσουμε έναν άλλο έλεγχο.

Ας πούμε… έναν έλεγχο ιδεολογικό, ίσως πατριωτικό.

Βέβαια, θα αναρωτηθεί κάποιος, τι σημαίνει η λέξη «πατριωτικός», ή η λέξη «πατρίδα».

Επειδή, πολύ συχνά, σε έναν διάλογο τυχαίνει οι λέξεις να μην έχουν την ίδια σημασία για όλους τους μετέχοντες, πρώτα θα ρωτήσω εγώ εσένα τι σημαίνουν αυτά που γράφει ο Ριζοσπάστης και εν συνεχεία, αφού λάβω απάντηση, θα σου απαντήσω τι σημαίνει για μένα πατρίδα.


Ριζοσπάστης 23/3/1931, σελίδα 1

Τι σημαίνει άραγε;

«Δεν θα πάψουμε την πάλη μας για την ανεξαρτησία του Μακεδονικού λαού»

«Ο Μακεδονικός λαός θα αποχτήσει πραγματικά το δικαίωμα της ανεξαρτησίας του μόνο μέσα σε μια Βαλκανική Ομοσπονδία των εργατοαγροτικών Ομοσπονδιών»

Ριζοσπάστης 5/3/1932, σελίδα 4

Τι σημαίνει άραγε;

«Η Ελλάδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικό, που κατέκτησε δια της βίας ολόκληρες περιφέρειες κατοικημένες από άλλες εθνότητες (Μακεδονία και Θράκη) που τις καταπιέζει και τις υποβάλλει σε μια αποικιακή εκμετάλλευση, που καταδιώκει και εξοντώνει τις εθνικές μειονότητες (Εβραίοι). Το ΚΚΕ διακηρύττει εν ονόματι των βασικών αρχών του μπολσεβικισμού, για τη Μακεδονία και τη Θράκη το σύνθημα του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης μέχρι πλήρους αποχωρισμού από το Ελληνικό Κράτος, του δικαιώματος για μια ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη και υποστηρίζει δραστήρια την επαναστατική πάλη του πληθυσμού των περιφερειών αυτών για την εθνική τους απελευθέρωση. Το Κόμμα και μαζί του ολόκληρο το προλεταριάτο της Ελλάδος πρέπει να διεξαγάγουν μια συνεχή πάλη ενάντια στο ματωμένο καθεστώς»

Ριζοσπάστης 28/4/1932, σελίδα 1

Τι σημαίνει άραγε;

«Η εβραϊκή φτωχολογιά, οι καταπιεζόμενες εθνότητες της Μακεδονίας και της Θράκης που στενάζουν κάτω από το ζυγό σας, το βούρδουλα του χωροφύλακα και την απειλή της εξόντωσης, οι καταπιεζόμενες εθνότητες που υφίστανται μεσαιωνικά μαρτύρια για τον βίαιο εξελληνισμό τους, ξέρουν ότι εκείνοι που τους υπερασπίζονται, εκείνοι που στη σημαία τους έχουν αναγράψει την πάλη κατά της καταπίεσης και εξόντωσής τους, για την πλήρη αυτοδιάθεσή τους μέχρι χωρισμού από την καπιταλιστική Ελλάδα, για την ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία Και Θράκη, είναι μόνο οι Κομμουνιστές»

Ριζοσπάστης 3/8/1932, σελίδα 1

Τι σημαίνει άραγε;

«Γι' αυτό πέφτει καθήκον στους Έλληνες εργάτες να υποστηρίζουν το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα, να παλέψουν ενάντια στην εθνική, οικονομική και πολιτική καταπίεση των εθνικών μειονοτήτων, για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσής τους μέχρι πλήρους αποχωρισμού από το ελληνικό κράτος, για μια ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη»

Ριζοσπάστης 12/1/1933, σελίδα 1

Τι σημαίνει άραγε;

«Υπερασπισθείτε τον καταπιεζόμενο λαό των εθνικών μειονοτήτων. Παλέψτε μαζί του για το δικαίωμα να καθορίζουν μονοι των την τύχη τους. Για την ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη. Οι Εβραίοι, οι Μακεδόνες, οι Βούλγαροι, οι Τούρκοι της χώρας μας είναι αδέρφια μας στην εκμετάλλευση και καταπίεση, κοινό έχουμε μαζί τους τον εχθρό, τους Έλληνες καπιταλιστές, κοινό πρέπει να είναι το μέτωπό μας μαζί τους»

Ριζοσπάστης 23/5/1934, σελίδα 2

Τι σημαίνει άραγε;

«Στο Ζύρνοβο, στα χωριά της Φλώρινας, στο Κάλινικ, στη Βυσοτσάνη, σε όλα τα μακεδονικά χωριά της Καστοριάς, δεν λησμονούν οι Μακεδόνες τα μαρτύριά τους από τους καπεταναίους, τους τριεψιλίτες και Παυλομελίτες»

Ο Ριζοσπάστης είναι το επίσημο όργανο του ΚΚΕ. Δεν μπορεί να υπερβάλλει. Ξέρει τι λέει… Το θέμα είναι ότι εμείς δεν ξέραμε.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από τους απόγονους του Μπεναρόγια και του Βεντούρα; Τι να περιμένει κανείς από το ΚΚΕ; Εσείς κατορθώσατε το ακατόρθωτο. Ο Μπεναρόγια ίδρυσε το ΚΚΕ το 1918 και το ΚΚΕ διέγραψε τον Μπεναρόγια το 1925 ως «πράκτορα ταξικού εχθρού». Αυτό είναι ασύλληπτο ρεκόρ.

Μήπως και τώρα απαξιώνετε το ερώτημά μας κ. Παπαρήγα;

Όσο σιωπηλοί και να παραμείνετε, φτάνει σιγά σιγά το πλήρωμα του χρόνου. Ο άθλιος και προδοτικός ρόλος του ΚΚΕ δεν θα είναι κρυφός για πολύ ακόμα.

Τον Άρη μια φορά τον σταυρώσατε. Το ΕΑΜ για λίγο σίγησε. Αλλά δεν πέθανε.

Ελπίζω να το τσάκωσες το υπονοούμενο Αλέκα…

About Elliniko Kommatoskylo

Being anti-social in a world full of conformists, is a trait of intelligence... Nikola Tesla
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

8 σχόλια:

 1. Leventis Vassilis gia Dhmoskophseis, kompina xrhmatisthriou kai ikologous prasinous

  http://www.youtube.com/watch?v=FzU6xbyzOnE

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό που δημοσιεύεις, είναι μόνο ένα μικρό δείγμα του ανθελληνικού και προδοτικού παρελθόντος του ΚΚΕ, το οποίο ήταν πλήρως εξαρτώμενο και καθοδηγούμενο από την μαμά Σοβιετική Ένωση.
  Ψάξε να βρες και τα πρωτοσέλιδα του Ριζοσπάστη της Κατοχής, πριν εμπλακεί η Σοβιετική Ένωση στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τα πρωτοσέλιδα αμέσως μετά που μπήκε η Ε.Σ.Σ.Δ. στον πόλεμο.
  Πίστεψέ με, θα ανακαλύψεις πολλά «νόστιμα», αν ήδη δεν τα γνωρίζεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σύμφωνοι ! Η ηγεσία του ΚΚΕ ήταν προδοτική διορισμένη από τη Μόσχα, την εποχή του ανύπαρκτου, συγκεκριμμένα από τη δεκαετία του 30 με τον Ζαχαριάδη. Οσοι αριστεροί και πατριώτες εναντιώθηκαν στην αυτοκτονική για το Κόμμα και την Ελλάδα υποταγή στον Στάλιν και στη Γιάλτα με την οποία μας παρέδωσαν στους αγγλοαμερικάνους κυνηγήθηκαν κι εξοντώθηκαν. Ακόμα, αυτά πληρώνουμε...
  Οντως η Παπαρηγα και ο μέντωράς της ο Φλωράκης αναδείχθηκαν από το σταλινικό μαγειρίο με τις διατεταγμένες "κοοπτάτσιες" και υπηρέτησαν τη σοβιετική γραμμή στα βαλκανικά και στα εν γένει εθνικά μας ζητήματα.
  Σήμερα όμως δεν είναι έτσι. Οχι μόνον η κατάσταση έχει αλλάξει αναφανδόν, αλλά και η πολιτική κι ο ρόλος του ΚΚΕ μηδενική σχέση έχει με την προηγούμενη στάση του. Σήμερα, συγκαταλέγονται στο πατριωτικό μπλογκ κι έχουν πολύτιμη παρουσία που δηλώνει ότι όλη η αριστερά δεν είναι δήθεν, ούτε προαλοίφεται για προδοτικό ρόλο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @Πάρε-Δώσε
  Το ηλεκτρονικό αρχείο του Ριζοσπάστη που το βρήκα στην παρακάτω διεύθυνση είναι έως το 1940, οπότε δεν μπορώ να βρω αυτά που λες. Σε πιστεύω όμως.

  http://www.nlg.gr/


  @Ανώνυμος(25/1, 11:42)
  Φίλε μου αντιλαμβάνομαι την καλόπιστη κριτική σου, όμως ποτέ δεν μίλησα για τον κόσμο της Αριστεράς.
  Μιλώ πάντα για την ηγεσία της Αριστεράς, αυτά τα προδοτικά καθάρματα, αυτούς που σκοπίμως και τεχνηέντως χώθηκαν στις φυλακές και το έπαιζαν "βασανισμένοι", ώστε ευρισκόμενοι δίπλα στους πραγματικούς αγωνιστές να τους ρουφιανεύουν ακόμα πιο εύκολα.
  Στην πραγματικότητα, αν υπάρχει κάποιος που δεν θέλει στα αλήθεια να ανοίξουν οι φάκελοι, αυτός ο κάποιος είναι η ηγεσία του ΚΚΕ. Τότε θα μάθουν όλοι οι αγωνιστές ποιοι είναι οι χαφιέδες και οι καταδότες της Ασφάλειας.
  Θα μάθουν πώς καπηλεύτηκαν τους αγώνες και την αγωνία του ελληνικού λαού.
  Για αυτούς μιλώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 3 μέρες μετά την έναρξη του πολέμου, στις 31 Οκτωβρίου 1940, μεταξύ Ελλάδος-Ιταλίας, δημοσιεύεται μια επιστολή του Ζαχαριάδη, η οποία καλεί όλους τους Έλληνες να ενωθούν κάτω από την κυβέρνηση Μεταξά και να αντισταθούν.
  Λίγες μέρες αργότερα όμως, ο «σύντροφος» Ζαχαριάδης τα μαζεύει άρον άρον και και με 2 επιστολές του, στις 26 Νοεμβρίου 1940 και 15 Ιανουαρίου 1941, χαρακτηρίζει τον πόλεμο «φασιστικό, κατακτητικό, ιμπεριαλιστικό από μέρους της Ελλάδας» και υποστηρίζει ότι ο Μεταξάς είναι ο υπ’ αριθμόν 1 εχθρός του λαού και της χώρας!
  Έρχεται και η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, στις 7 Δεκεμβρίου 1940 και βάζει το κερασάκι πάνω στην τούρτα, ακδίδοντας το ακόλουθο μανιφέστο:
  «Ο πόλεμος αυτός προκλήθηκε από τη βασιλομεταξική σπείρα, που διατάχτηκε από τους Εγγλέζους ιμπεριαλιστές, δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με την υπεράσπιση της πατρίδος μας. Ούτε είναι βέβαια "πόλεμος κατά του φασισμού", όπως δήλωσε κυνικά ο αρχιφασίστας Μεταξάς, ο δήμιος του λαού μας. Μα ούτε και πόλεμος για την απελευθέρωση των Ελληνικών μειονοτήτων της Αλβανίας απ’ το ζυγό του ιταλικού φασισμού και της Αλβανικής αστοτσιφλικάδικης κλίκας, γι’ αυτό ο πόλεμος αυτός δεν μπορεί νάχει καμμία σχέση με την ελευθερία».

  Πως εξηγείται αυτή η στάση του ΚΚΕ; Απλούστατον...
  Η μαμά Σοβιετική Ένωση, έναν χρόνο πριν, έχει υπογράψει με την Γερμανία, το σύμφωνο Ρίμπεντροπ- Μολότωφ, το οποίο προβλέπει τον μη πόλεμο μεταξύ αυτών των χωρών.

  Ως γνωστόν, ο Χίτλερ το έκανε κωλόχαρτο αυτό το σύμφωνο και επιτέθηκε στην Σοβιετική Ένωση.

  Ποια ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ;
  Με απόφαση στις 1-8-1941, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, κάλεσε τον Ελληνικό λαό να υπερασπίσει την...Σοβιετική Ένωση!
  Προσέξτε! Όχι την Ελλάδα, αλλά την μαμά Σοβιετική Ένωση!
  «Το ΚΚΕ καλεί τον Ελληνικό λαό, όλα τα κόμματα και τις οργανώσεις σε ένα Εθνικό Μέτωπο της απελευθερώσεως για την καθημερινή υποστήριξη και υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης».

  Η παράνοια δεν τελειώνει εδώ όμως.
  Το 1945, το ΕΑΜ απαιτούσε την επιστροφή των...Τσάμηδων στα σπίτια τους στην Ήπειρο!!!
  http://img12.imagehosting.gr/out.php/i421506_EAMTsamides.jpg

  Θέλετε κι άλλα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @Πάρε-Δώσε

  Ευχαριστώ για την πληροφόρηση, τόσο την δική μου όσο και των επισκεπτών του blog.

  Εν τω μεταξύ η σελίδα http://www.nlg.gr/ "έπεσε".
  Επιχειρώντας να συνδεθώ, εμφανίζει το μήνυμα: "Service Unavailable"

  Κάτι βρωμάει εδώ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Mia erwthsh bre paidia..einai psema oti aytes oi perioxes p anaferei eixan apoktithei etc opws ta lene h oxi?giati istorika ellhnikes den htan:(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Για δεν υπογραμμίζεις στο κείμενο ότι οι Μπεναρόγια και Βεντούρα ήταν εβραίοι μέχρι το μυελό των οστών τους;
  Και καλά οι μπολσεβίκοι είναι προδότες και πράκτορες, απ' αυτούς είχαμε από την αρχαιότητα όλο τον αφρό. Τα εγκλήματα του Άρη που "σταυρώσανε" και του Καπετάν-Γιώτη (Φλωράκης), δεν είναι η προδοσία, αλλά τα κονσερβοκούτια (έχω ακούσει ότι στο μουσείο του κου κου ε? τα εκθέτουν κιόλας περίφανοι- δεν το χω δει).
  Αυτή, δε, τη μαλακία με τους "αριστερούς, κεντρώους, δεξιούς" δεν την καταλαβαίνω. Άμα δήλωναν όλοι τους Έλληνες πρωτίστως, τότε θα σκοτωνόμαστε μεταξύ μας ως Έλληνες και όχι ως υποχείρια. Τι είμαστε, ρε , περιφερόμενοι ιουδαίοι και ψάχνουμε να βρούμε έξοδο 40 χρόνια από την έρημο γιατί δε ξέρουμε προσανατολισμό; Πάνε Αριστερά, κάμε Δεξιά, λίγο πάνω, λίγο κάτω;
  Επίσης, για το ρόλο του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ η συζήτηση είναι τεράστια. Θυμίσου τους γνωστούς και μη εξαιρετέους εαμοβούλγαρους, πρώην καριερίστες κομιτατζήδες (εδώ να δεις κονσέρβα, σκορβούτο και πόρωση).
  Θα πεις όμως "όχι, η ηγεσία φταίει". Και η ηγεσία από που βγαίνει που να πάρει και να σηκώσει; Νεφελίμ και εξωγήινοι; Φέιγ-βολάν σήμερα, το παιδί σου στο αμέρικαν κολετζ αύριο. Πώς θα έπαιρναν τόσο λαό στο κεφάλι τους άμα δεν έπειθαν ότι :"από το λαό για το λαό" (η τελειοποίησις του προηγούμενου ρητού ήλθε με τον γνωστό και μη εξαιρετέο πολωνοεβραίο παπανδρέου - κομματόσκυλο, ΙΔΟΥ!, ο γεννήτοράς σου).
  Τα συνοθυλεύματα της υφηλίου βρήκαν, ως φαίνεται, τον ασφαλέστερο τρόπο να γαμήσουν τον Ελληνικό Νου. Γεννίτσαροι... Δε θα νοείτο καν ως λογικό επιχείρημα αν ο τρύφος, τα πρότυπα των προδοτών, δεν ήταν γνήσιοι Έλληνες το γένος. Δεν μπορείς να αρνηθείς ότι είναι και η προδοσία τεράστια τέχνη, διότι δε θα υπήρχε λόγος να αρρωσταίνουμε μ' αυτή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Top