Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5


Οφειλόμενη ανταπάντηση προς γνώση και συμμόρφωση ως προς τα επιμέρους σκέλη της παρέμβασης της δημοτικής αρχής της Θεσσαλονίκης, όπως δημοσιεύτηκε στο blog taxalia

1. Η έκθεση του Σώματος Ελεγκτών και Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για το 2008, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή αποκαλύπτει ότι:

Η διαφθορά ενδημεί στη δημόσια διοίκηση. Τέσσερις τομείς της διοίκησης εμφανίζονται ως οι πλέον προβληματικοί: οι υπηρεσίες με αρμοδιότητα τη χορήγηση αδειών επιχειρήσεων (αν δεν σφάλλω υπάγεται στους ΟΤΑ), με δείκτη παραβατικότητας 25%, τα δημόσια έργα και οι προμήθειες - συμβάσεις (21,74%),τα προγράμματα κατάρτισης (20,51%), και ο τομέας της Πολεοδομίας (αν δεν σφάλλω υπάγεται στους ΟΤΑ) που ασχολείται με πολεοδομικές παραβάσεις και αυθαίρετα (17,48%) όπου διαπιστώνεται απουσία ελέγχων.

Aγκάθι για τους δήμους και τα NΠΔΔ αναδεικνύεται η εκτέλεση δημοσίων έργων με απευθείας αναθέσεις μέσω κατακερματισμού των μεγάλων σε μικρότερα, δίχως να ακολουθηθούν διαδικασίες διαγωνισμών. Aκόμη όμως και σε περιπτώσεις μειοδοτικών διαγωνισμών διαπιστώνονται παραβάσεις του κριτηρίου της χαμηλότερης τιμής. Aπό την άλλη, πληθώρα αυθαίρετων κτισμάτων δεν καταγράφεται, αφού οι καταγγελίες δεν ελέγχονται καν. Oικοδομικές άδειες εκδίδονται κατά παράβαση των όρων και περιορισμών δόμησης, κυρίως χωρίς απαιτούμενες εγκρίσεις δασικών, αρχαιολογικών και άλλων αρμοδίων υπηρεσιών. Οι ΟΤΑ εμπλέκονται σε πολλές περιπτώσεις κακοδιοίκησης. «Η άσκηση της εξουσίας εκ μέρους αρκετών δημάρχων, στα όρια της νομιμότητας ή και πέραν αυτών και οι ανεπαρκείς έλεγχοι, είναι μερικοί από τους παράγοντες που ευνοούν την κακοδιοίκηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», αναφέρεται στην έκθεση.

Από τη χαρτογράφηση των υπηρεσιών που χωλαίνουν, οι δήμοι, όπως προκύπτει, κρατούν τα σκήπτρα με 214 ελέγχους, εκ των οποίων σε 32 περιπτώσεις αναζητήθηκαν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων. Ακολουθούν οι νομαρχίες με 153 εκθέσεις (σε 29 περιπτώσεις αναζητήθηκαν ευθύνες), τα Νομικά Πρόσωπα (134 πορίσματα, 16 πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες), τα υπουργεία (82 εκθέσεις και 11 πειθαρχικές) και οι περιφέρειες με 25 πορίσματα (σε 4 περιπτώσεις υπαλλήλων έγινε πειθαρχικός έλεγχος). Η γεωγραφική κατανομή της παραβατικότητας εμφανίζει πρώτη στην κατάταξη τη Δ. Μακεδονία με δείκτη 60%, την Κρήτη με 31,25%. Ακολουθούν: Ιόνια Νησιά (25%), Κεντρική Μακεδονία (24%), Ν. Αιγαίο (21.43%), Αν. Μακεδονία-Θράκη (20%), και Πελοπόννησος (18%)

Αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι έχω πέσει θύμα προπαγάνδας, προφανώς το ίδιο πιστεύετε ότι έπαθε και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής

2. Σε κανένα σημείο του κειμένου μου δεν αμφισβητώ την τέλεση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, ούτε των συνεδρίων, ούτε του Φεστιβάλ Κινηματογράφου ή Τραγουδιού ή οποιασδήποτε άλλης μορφής τέχνης. Αμφισβητώ ευθέως την χρησιμότητά τους και την βαρύτητά τους ως τεκμήριο ποιότητας ζωής και πολιτισμού και κατά συνέπεια απαξιώνω παντελώς την ύπαρξή τους. Το μοναδικό αυταπόδεικτο κύριε δήμαρχε είναι ότι από όλα αυτά τα συνέδρια και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν έχει αναδειχθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ άξιος λόγου, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ δεν δημοσιεύτηκε στον επιστημονικό (;) τύπο της Θεσσαλονίκης. Επίσης δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι είμαστε η πόλη με το τερατώδες πανεπιστήμιο των 100.000(+) φοιτητών. Στηλιτεύω το γεγονός ότι η πόλη εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τους φοιτητές, πράγμα ανεπίτρεπτο για μια μεγαλούπολη των 1.500.000 κατοίκων.

3. Κύριε δήμαρχε δεν είναι ανάγκη να είναι θανατηφόρο το αστικό ατύχημα. Άλλωστε για αυτό τον λόγο ονομάζεται ατύχημα και όχι δυστύχημα. Ένα ράγισμα στον προφυλακτήρα ή ένα βαθούλωμα στο καπό από τον επιπόλαιο άνθρωπο που θα βρεθεί στο διάβα σου έχει (τουλάχιστον για μένα) ανυπολόγιστο υλικό και ψυχικό κόστος, χώρια τον τραυματισμό του συνανθρώπου μας. Δεν επιθυμώ ούτε εγώ ούτε οι συμπολίτες μου να πληρώνουμε τα συνεργεία και τα δικαστήρια και την ψυχική οδύνη του καθενός. Το Λονδίνο και το Παρίσι και η Νέα Υόρκη έχουν από 15 εκατομμύρια κατοίκους η κάθε μία και είναι άτοπη η σύγκριση της πόλης με αυτές. Θα μπορούσες να συγκρίνεις την Θεσσαλονίκη με το Άμστερνταμ ή την Βιέννη ή την Βαρκελώνη ή την Μασσαλία ή τη Νίκαια της Γαλλίας. Να συγκρίνεις το οδικό δίκτυο των πόλεων αυτών, την αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο, το εύρος και την έκταση των δημόσιων συγκοινωνιών, την υποδομή και την αρτιότητα των κοινόχρηστων χώρων. Να συγκρίνεις. Και να κλάψεις. Οικτρά. Κακό δεν είναι να υπάρχουν χιλιάδες καφετέριες. ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΕΜΑΤΕΣ. Γιατί ο χρόνος, ως πεπερασμένη έννοια, όταν αναλίσκεται στο τάβλι και στον φραπέ στερείται από κάπου αλλού. Στερείται από την εργασία (όταν υπάρχει) ή στερείται από τις αναρίθμητες πολιτιστικές εκδηλώσεις και τις γκαλερί και τις εκθέσεις ζωγραφικής και τα θέατρα που υπάρχουν σε αυτήν την πόλη. Όσον αφορά στην δημοτική αστυνομία κ. δήμαρχε, τα είπατε όλα. Και μόνο το γεγονός ότι η φιλοδοξία ενός πτυχιούχου ανθρώπου που γνωρίζει 2 γλώσσες εξαντλείται στο να κρατάει ένα μπλοκάκι και να τριγυρίζει στις λαϊκές και στα σοκάκια να κόβει πρόστιμο στους μεροκαματιάρηδες αρκεί… Όταν αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν τους αξιόλογους συνομήλικούς τους να προοδεύουν κοπιάζοντας, είναι μοιραίο να παρουσιάσουν συμπτώματα αφόρητου κόμπλεξ και κατωτερότητας. Παρόλα αυτά, μιας και πρόκειται για υπηρεσία του δήμου που την πληρώνουμε έτσι κι αλλιώς, κάντε ένα καλό κ. δήμαρχε. Αμόλησέ τους στην Μητροπόλεως που κάθε μέρα γίνεται της τρελλής. Θέλουμε δε θέλουμε πατάμε την λεωφορειολωρίδα από τα διπλοπαρκαρίσματα. Ήμαρτον!

4. Εδώ κύριε δήμαρχε πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Κάτι το οποίο αγνοεί ο πολύς κόσμος. Συνοπτικά θα πούμε ότι είναι άλλο πράγμα ο κεφαλαιοκράτης και άλλο πράγμα ο πλουτοκράτης. Κεφαλαιοκράτης είναι αυτός που έχει στην κατοχή του αξία η οποία μπορεί να αφαιρεθεί μόνο με πόλεμο ή καταστροφή. Κεφάλαιο είναι η γη και το εργοστάσιο. Κεφάλαιο είναι κάτι που δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Το κεφάλαιο μπορεί να παράγει πλούτο, ενώ ο πλούτος δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να δημιουργήσει κεφάλαιο. Κεφάλαιο είναι π.χ. ένα οικόπεδο στην Σαντορίνη με θέα το ηλιοβασίλεμα. Επειδή η γη δεν είναι άπειρη, είναι προφανές ότι η θέση – και άρα η μοναδικότητα - του οικοπέδου το καθιστούν μονάκριβο. Επιπλέον, χτίζοντας ένα ξενοδοχείο σε αυτήν την θέση μπορείς επ’ άπειρον να εισπράττεις. Σε αυτήν την περίπτωση η γη είναι το κεφάλαιο και το εισόδημα που προκύπτει είναι ο πλούτος. Αν πουλήσεις το οικόπεδο θα εισπράξεις πλούτο, ενώ πολλοί είναι οι εκατομμυριούχοι που δεν μπορούν να αγοράσουν ένα τέτοιο οικόπεδο στην Σαντορίνη, ακριβώς γιατί ως κεφάλαιο είναι μοναδικό. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το εργοστάσιο. Το εργοστάσιο για να στηθεί απαιτεί γη, εξοπλισμό, τεχνογνωσία, πρώτες ύλες και εργάτες. Είναι κεφάλαιο γιατί μπορεί να παράγει πλούτο και ταυτοχρόνως πολλοί πλούσιοι (όσο και να θέλουν) δεν μπορούν να αποκτήσουν εργοστάσιο. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι ένας κεφαλαιοκράτης σχεδόν πάντα κατέχει πλούτο, ενώ ένας πλουτοκράτης σχεδόν ποτέ δεν είναι κεφαλαιοκράτης. Όσον αφορά στην Θεσσαλονίκη, οι άνθρωποι που είναι «επφανείς» είναι στο σύνολό τους πλουτοκράτες. Και καλά κάνουν και κατέχουν πλούτο και να ζήσουν να τον χαίρονται. Ούτε φθόνησα ούτε ζήλεψα κάποιον. Το θέμα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι πλουτίζουν χωρίς να παράγουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Πλουτίζουν από την αγωνία των Μακεδόνων πατεράδων να σπουδάσουν τα παιδιά τους ή από την αγωνία τους να «γιατρευτούν» σε κάποιο «καλό» θεραπευτήριο. Επιπλέον όσοι Μακεδόνες έχουν χρήματα δεν επενδύουν στο στήσιμο κάποιου εργοστασίου που θα παράγει πλούτο, που θα χαρίσει τεχνογνωσία, που θα βοηθήσει ανθρώπους να ξεφύγουν από την ανεργία και την μιζέρια. Τι κάνουν όλοι αυτοί; Επενδύουν στην Θεσσαλονίκη αγοράζοντας ακίνητα. Όλοι ρίχνουν νερό στο μύλο του οποίου την πέτρα σέρνουν οι φοιτητές. Το αποτέλεσμα ποιο είναι; Να γυρίζει το γαϊδούρι γύρω - γύρω χωρίς ποτέ να δει το φως του ήλιου. Το γαϊδούρι θα διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς να βγει από την πόρτα.

Παρόλα αυτά κύριε δήμαρχε δεν απάντησες ως προς τον ΠΛΟΥΤΟ και τον ΜΟΧΘΟ των ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ που κατασπαταλάται μέσα στην Θεσσαλονίκη. Γιατί δεν με εγκαλείς για αυτό; Είναι λογικό να μην αναφερθείς σε ένα κομμάτι που κατέχει περίπου το 20% του αρχικού μου κειμένου; Μήπως δεν απαντάς… Γιατί αν επιτέλους αντιληφθούν οι ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ το παιχνίδι που έχει στηθεί στην «συμπρωτεύουσα» (δοθείσης και της Εγνατίας Οδού) σε 1 ώρα θα βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης; Και θα τα κάνουν λαμπόγυαλο; Και κάποιοι θα πάνε στα σπίτια τους;

5. Κύριε δήμαρχε η Αθήνα καλώς ή κακώς είναι μια τερατούπολη της οποίας η βιομηχανική ζώνη έχει έκταση όσο 3 Θεσσαλονίκες. Δεν εξαρτάται από το Καποδιστριακό ή από την Πάντειο. Έχει χιλιάδες εταιρείες ελληνικές αλλά και παραρτήματα πολυεθνικών. Κουτσά στραβά έχει δουλειά. Εδώ τι έχει; Ποιος θα νοικιάσει σε ποιον και ποιος θα σερβίρει καφέ σε ποιον; Και παρεπιπτόντως, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο γνωρίζω πολύ καλά πόσο μεγάλο είναι αλλά και ποιος το έφτιαξε. Ο Αθάνατος Ηπειρώτης Ιωάννης Δομπόλης που διέθεσε όλη του την περιουσία για την ίδρυση του Πανεπιστημίου του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Που ήταν τόσο σεμνός ώστε ούτε το όνομά του επιθυμούσε να φανεί πουθενά και γι’ αυτό το ίδρυμα ονομάστηκε Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

6. Κύριε δήμαρχε προσέχω πολύ καλά τι λέω και τι γράφω. Δεν είπα ότι εκλεγήκατε εξ Αθηνών, είπα ότι διοριστήκατε. Και δεν κατηγορώ μόνο εσάς. Κατηγορώ όλην την πολιτική ομήγυρι της Θεσσαλονίκης ότι διοριστήκατε εξ Αθηνών. Οι Θεσσαλονικείς σας ψήφισαν και εν τέλει σας εξέλεξαν αλλά δεν ήταν αυτοί που σας έθεσαν επικεφαλής του συνδυασμού. ΤΕΘΗΚΑΤΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΟΥΣΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΙ - ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ - ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

7. Μιλάω για την αθλητική εφημερίδα Center For που προσπαθώντας να προσεγγίσει αντικειμενικά τα πράγματα – εις το μέτρο του δυνατού - δεν βρήκε ανταπόκριση στο αναγνωστικό κοινό. Και δεν υστερούσε ούτε στην ποιότητα χαρτιού ούτε στα χρώματα ούτε στην αρθογραφία ούτε πουθενά. Πολύ απλά, δεν πληρούσε τα οπαδικά κριτήρια και δεν κολύμπησε στο κανάλι της τεχνητής έχθρας με τους συνέλληνες της νοτίου Ελλάδας. Και σχετικά με το σχόλιό σας δεν είπα ποτέ ότι προσδοκώ να βρω αντικειμενική εφημερίδα. Κάθε άλλο. Και μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι τόσο δυνατή η Θεσσαλονίκη που η κυρίαρχη εφημερίδα της τυπώνεται στον Πήγασο. Με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

8. Σχετικά με το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ήμουν ξεκάθαρος. Είναι απαράδεκτο το αεροδρόμιο μιας πόλης του μεγέθους της Θεσσαλονίκης να έχει μια τέτοια παρουσία στο διαδίκτυο. Το site του αεροδρομίου μοιάζει με επαρχιακό ΚΤΕΛ. Εκτός του ότι στερείται την στοιχειώδη αισθητική ενός ιστοχώρου, εκτός του ότι δεν είναι γραμμένο στην ελληνική γλώσσα, αδυνατεί να ικανοποιήσει βασικές ανάγκες. Π.χ. Μπορεί ένας Ολλανδός να πληροφορηθεί με ποιο λεωφορείο θα μεταβεί από το αεροδρόμιο στην πλατεία Αριστοτέλους; Τι να λέμε τώρα… Και επί τη ευκαιρία ορίστε και οι διαδικτυακές παρουσίες των αεροδρομίων του μολυσμένου Παρισιού, Λονδίνου και Νέας Υόρκης:

http://www.aeroportsdeparis.fr/ADP/en-GB/Passagers/Home/

http://www.heathrowairport.com/

http://www.jfk-airport.net/

9. Κύριε δήμαρχε και το Τσερνομπίλ το 1986 τινάχτηκε στον αέρα. Εσείς θα τρώγατε μαρούλια από την Ουκρανία; Όσον αφορά τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο ήταν ακόμη κλειστός. Η καημένη η Δυτική Θεσσαλονίκη που είναι μέσα σε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ από φυτοφάρμακα; Εκεί οι άνθρωποι δεν έχουν ψυχή; Ή πληρώνουν λιγότερο δημοτικό τέλος στην ΔΕΗ;

10. Σεξουαλικό υπονοούμενο δεν άφησα κανένα. Υπόλογος είναι μόνο όποιος εφηύρε και συντηρεί τον όρο «ερωτική πόλη». Όσον αφορά τις αθλητικές σας επιδόσεις μακράν εμού πάν σκώμμα. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τι εστί κόπος και τι ανταμοιβή. Δεν συναινώ όμως στο να περιπαίζεται η πολιτική ζωή με προσωνυμίες. Ένοχοι είναι τόσο οι πολίτες που δεν τις καταδικάζουν όσο και οι δημοσιογράφοι που τις χρησιμοποιούν στον γραπτό τους λόγο. Οι πλέον ένοχοι είναι τα δημόσια πρόσωπα που τις ανέχονται.

11. Ως προς το τμήμα ηθών είναι αλήθεια ότι πριν από καιρό διάβασα πως είναι το πλέον αποτελεσματικό στην Ελλάδα, έχοντας τις περισσότερες επιτυχίες στο ενεργητικό του. Ειλικρινά δεν μπορώ να θυμηθώ που το διάβασα. Υπόσχομαι αμέσως μόλις το ανακαλύψω να το δημοσιοποιήσω. Σε συνδυασμό με την τελευταία φράση του αρχικού μου κειμένου, συνιστά ένα λογοπαίγνιο, από αυτά που όλοι οι Έλληνες καθημερινά πλέκουν στην καθημερινή τους ζωή. Δεν είναι δα και τόσο επιλήψιμο.

12. Κύριε δήμαρχε το «δεν αντέχετε τον ανταγωνισμό» εντάσσεται στο λογοπαίγνιο που ανέφερα προηγουμένως και δεν μπορεί να εξεταστεί ως φράση αυτούσια. Δεν έχω κανένα λόγο να σας μεμφθώ σε προσωπικό επίπεδο.

Και για να τελειώνουμε, ελπίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθω:

Διευκρινίζω άπαξ δια παντός το εξής:

Ορισμένοι συμπολίτες μου ενδεχομένως να μην συμφωνούν με το ύφος του γραπτού μου, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία είναι βέβαιο ότι συμφωνεί με το πνεύμα του. Δεν έχω προσωπικά με τον κύριο Παπαγεωργόπουλο, ούτε με κάποιον άλλον κύριο της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης ή έστω της ελάχιστης μεοψηφίας. Δεν γνωρίζω καν τα ονόματά τους. Το κυριότερο… Δεν ψηφίζω καν στην Θεσσαλονίκη. Επομένως δεν έχω κανένα έννομο ή άλλο συμφέρον είτε από την επανεκλογή ή από την αλλαγή προσώπου στον δημαρχιακό θώκο. Αυτό, όμως, δεν με απαλλάσσει από την υποχρέωση που αντλώ από την επί 22 χρόνια διαβίωση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, να προσπαθώ για το καλύτερο και το ανθρώπινο.

Μην ψάχνετε κύριε δήμαρχε να με βρείτε ούτε μέσα στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ούτε πουθενά. Θα με βρείτε εκεί όπου λιώνουν καθημερινά χιλιάδες νέοι άνθρωποι της Θεσσαλονίκης αγωνιζόμενοι εντίμως ενάντια στις κλίκες, στις κάστες, στις φατρίες, στις συντεχνίες, στην οικογενειοκρατία και στον κακώς αποκτηθέντα πλουτισμό. Εκεί που λίγο πολύ είναι όλοι οι bloggers.

Το όνομά μου δεν είναι «Μαύρη Προπαγάνδα». Ίσως μαύρη πραγματικότητα.

About Kommatoskylo

Being anti-social in a world full of conformists, is a trait of intelligence... Nikola Tesla
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

21 σχόλια:

  1. Εξαιρετικός φίλε μου. Και στα δυο κείμενα!! Αν είχε η πόλη άλλους 20 σαν εσένα ίσως κάτι θα γινότανε.

    Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος δεν κυκλοφορεί στην πόλη. Έχει ξεχασει πως για να γίνει αυτή η περίφημη Ν. Παραλία πέρασαν 2 χρόνια και ο όλος ο κόσμος περπατούσε και έκανε ποδήλατο στον δρόμο. Είμαστε η πιο μολυσμένη πόλη στην Ευρώπη (βλέπε μικροσωματίδια). Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στα τραπέζια από τις καφετέριες.

    Πες τον κ. Δήμαρχο πως η παιδεία της Δημοτικής Αστυνομίας δεν φαίνεται από τα πτυχία και τις γλώσσες. Αυτό ισχύει και για τον κάθενα από εμάς.

    Πες τον κ. Δήμαρχο να πάει ένα απόγευμα έξω από το Ναυτικό όμιλο να δει πως εκεί η παραλία έχει γίνει πάρκινγκ. Το αστείο είναι πως η δημοτική αστυνομία κάθεται σε ένα αμάξι (4 άτομα) στα 100 μέτρα και απλώς κοιτάνε!! Στο εξωτερικό οι αστυμόμοι είναι σε ποδήλατα και skates. Εδώ είναι σε ένα αμάξι μέσα που πίνουνε frapedakia και περιμένουνε να περάσει το ωράριο τους. Πάνε κύριε Δήμαρχε μια μέρα από περιέργεια.

    Πάνε κ. Δήμαρχε μια μέρα στην Αγ. Δημητρίου πάνω από τα πανεπιστήμια που τα αυτοκίνητα είναι παρκαρισμένα στο πεζοδρόμιο.

    Πάνε κ. Δήμαρχε μια μέρα στους δρόμους της πόλης να δεις την βρωμιά τους και τις όλες τις αφίσες που είναι κολλημένες παντού.

    Έχω ακούσει πολλές φορές τον κ. Δήμαρχο να διαμαρτύρεται πως η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει δύναμη και εξουσία για να κάνει έργα. Αυτό κ. Δήμαρχε δεν το ξέρατε από την αρχή που βάζατε υποψηφιότητα. Το θυμηθήκατε τώρα; Αφού βλεπετε πως δεν έχετε αρκετή εξουσία μην ασχολείστε.

    Πάνε κ. Δήμαρχε μια μέρα σε κάποια ευρωπαική πόλη (Amsterdam, Βερολίνο, Κοπεγχάγη) για να δεις τι πάει να πει καθαριότητα, ποδηλατόδρομοι και παιδεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Φίλε ανώνυμε σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Το θέμα δεν είναι να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη άλλους 20 ανθρώπους σαν εμένα. Ανθρώπους έχει πολλούς. Χιλιάδες ψηφοφόρους. Το θέμα είναι αυτοί πότε θα απαιτήσουν αυτά που δικαιούνται. Στο χέρι τους είναι κάθε φορά να εκλέγουν τον άξιο (αν υπάρχει άξιος...). Θα το κάνουν επιτέλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμπληρωσε επισης οτι σε εκπομπη στο καναλι του δημαρχου ΤV100 ενημερωνε τον κοσμο της θεσσαλονικης οτι εχουμε την πιο ομορφη παραλια της ευρωπης.Ο ανθρωπος που γυρισε ολον τον κοσμο οταν ηταν αθλητης ειδε την πιο ομορφη παραλια στην θεσσαλονικη.χαχαχα η το παιζει τρελλος η ειναι τυγλος ο φτερωτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kύριε μαύρη πραγματικότητα
    είδες ότι όλοι οι δημαρχαίοι απαντούν με τον ίδιο τρόπο;
    Φίλε κομματόσκυλε συμφωνώ μέχρι και το τελευταίο σου κόμμα,αν και δεν είμαι συμπολίτης σου,αλλά μπορώ να πω ότι τα ίδια σκατά είναι παντού.

    ΥΓ.ΟΛΟΙ οι εθνικοί ευεργέτες είναι Ηπειρώτες.
    Ε και;η"Απειρος Χώρα"είναι η φτωχότερη της ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Φίλε ανώνυμε ή νομίζει ότι απευθύνεται σε τρελλούς ή τυφλούς. Τι να πει κανείς...

    @tiktos όταν έχεις χρόνο ψάξε μέσα το blog ένα κείμενο που έχω για το Κολλέγιο Αθηνών. Εκεί μπορείς να διαβάσεις εκτενώς την άποψή μου για τους Ηπειρώτες Ευεργέτες. Και θα ήθελα πολύ ένα σχόλιό σου σε εκείνο το κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητε φιλε, συμφωνω απολυτα μαζι σου εκφραζοντας με τον τροπο σου αυτα που θα ηθελα και εγω να πω σαν κατοικος αυτης της πολης και ζωντας αυτη την μαυρη πραγματικοτητα. Παρολο που και εγω εχω διαμαρτυρηθεί με τον τροπο μου για διαφορα θεματα, δυστυχως η Δημοτικη Ηγεσια κωφευει (επιτηδες?) για να μη χαλασει χατηρια των "πλουτοκρατων"
    Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου για την πολη που ζουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Φίλε ανώνυμε πιστεύω (ή θέλω να πιστεύω) ότι όλοι ενδιαφερόμαστε για την πόλη στην οποία ζούμε. Ίσως να μην έχει όλος ο κόσμος το βήμα για να γράψει αυτά που έγραψα εγώ. Όλοι όμως έχουμε το μυαλό και την κρίση να σκεφτούμε 1-2 ουσιώδη πράγματα. Πράγματα που θα μας κάνουν αξιοπρεπείς και πιο έντιμους. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αδερφέ το κείμενό σου το έχω διαβάσει.
    Άσχετα με τον λόγο που ο καθένας έδωσε την περιουσία του η ουσία βρίσκεται στον επίλογό σου:
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΑ ΑΣΤΡΑ

    Όσο αφορά το κολλέγιο Αθηνών ο Παναγιώτης Τραϊανού τα ρίχνει όπως πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Vag-OS από ότι φαίνεται όλοι συμφωνούμε μεταξύ μας εκτός από εκείνους που έχουν συμφέρον να μην αλλάξει τίποτα σε αυτήν την πόλη. Η κατάσταση είναι τραγική και ο βίος αβίωτος. Σου εύχομαι πάντως να μην μετανιώσεις που επέλεξες να ζήσεις σε αυτήν την πόλη, διαφορετικά η μοναδική ευχή που μπορώ να σου δώσω θα ήταν να μην σου τελειώσει ποτέ η υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε .
    Ο νύν Δήμαρχος -Κοκέτα και ο φιλόδοξος μελλοντικός Δήμαρχος-Καραγκιόζης δεν πείθουν κανέναν.
    Και όταν θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στην Θεσσαλονίκη ..ΤΟΤΕ θέλω να δώ πώς θα τρέχουν σαν τα ποντίκια να κρυφτούν.
    Αλήθεια ...με τα λεφτουδάκια μας που εκλάπησαν Κύριε Παπαγεωργόπουλε... τι έγινε? Το κουκουλώσατε και αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε ανώνυμε ελπίζω να αλλάξει το σκηνικό στην Θεσσαλονίκη αλλά για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να αλλάξουν οι άνθρωποι που ζουν σε αυτήν την πόλη. Ο καθένας στο ελάχιστο κομμάτι που αφορά τον εαυτό του. Όλα τα άλλα είναι εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @tiktos 12:00 μμ
    ΟΚ φίλε, στην εύανδρο Ήπειρο ήθελα να εστιάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δε πειθεις ρε Παπαγεωργοπουλε.Δε πειθεις.Δεν ειναι στραβος ο γιαλος.Στραβα αρμενιζεις.
    Και πως να μην αρμενιζεις στραβα οταν εισαι δημαρχος Θεσσαλονικης και κατοικος Δημου Πανοραματος;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Theag και πολλοί άλλοι μένουν κατα κει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε περίπτωση που ο κύριος Δήμαρχος διαβάσει τα όσα γράφονται, το παρακάτω θα χρησιμεύσει για να του λυθεί η απορία σχετικά με το Αεροδρόμιο Μακεδονία. είναι απλά συμπληρωματικά στα όσα έχουν ειπωθεί παραπάνω. Αντιγράφω από ένα κείμενο που έχω στείλει και στο email του αερολιμένα:

    Διαβάζοντας σε ορισμένα άρθρα κάποια σχόλια για τον δικτυακό τόπο του αεροδρομίου Μακεδονία αποφάσισα να τον επισκεφτώ για να δω ιδίοις όμμασι τι ακριβώς συμβαίνει και αν τα σχόλια ήταν υπερβολικά ή όχι.

    Ομολογώ ότι εξεπλάγην και μάλιστα καθόλου ευχάριστα. Στα πέντε λεπτά που χρειάστηκα μέχρι να αποφασίσω να στείλω αυτό το mail είδα 2-3 πράγματα που είναι ανεπίτρεπτα. Και στο airport information και στην αρχική σελίδα υπάρχουν λάθη στην αγγλική που βγάζουν μάτι. Αφού αποφασίζετε που αποφασίζετε να βγει το site στην αγγλική θα έπρεπε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να έχετε φροντίσει να είναι χωρίς λάθη.

    Από πότε έχει να ενημερωθεί και κάθε πότε ενημερώνετε το έρμο αυτό site; Στην διοίκηση του αεροδρομίου υπάρχουν ονόματα ανθρώπων που τυχαίνει να γνωρίζω ότι έχουν συνταξιοδοτηθεί προ πολλού από τις θέσεις τους...
    Αυτό με κάνει να αμφιβάλλω κατά πολύ για τις "έγκυρες" κατά τα άλλα πληροφορίες που υπάρχουν στο site.

    Πραγματικά απαράδεκτη εικόνα για τον δικτυακό τόπο του αεροδρομίου μιας πόλης 1,5 εκ. κατοίκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΕ ...ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΙΠΕ Ο "ΦΤΕΡΩΤΟ" ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΑΓΕΣ.... (ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ????) ΑΠΟ ΠΟΤΕ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Φίλε ανώνυμε (12:43) το site είναι επιεικώς απαράδεκτο για πόλη 1,5 εκατομμυρίων κατοίκων. Για πόλη που αυτο-παρουσιάζεται ως μητρόπολη των Βαλκανίων, ως πύλη εισόδου στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Πάλι καλά να λες που η επίσκεψή σου στο site ήταν φιλολογικού χαρακτήρα και δεν χρειάστηκες πραγματικές πληροφορίες. Να 'σαι καλά φίλε.

    @Φίλε ανώνυμε (13:22) ακόμη και αν η έκταση δεν ανήκει στον δήμο Θεσσαλονίκης, αυτό δεν είναι επιχείρημα - για 2 λόγους. 1) Πουθενά στον κόσμο και σε καμμιά μεγαλούπολη τα αεροδρόμια δεν κατασκευάζονται εντός των ορίων της πόλης, κατά συνέπεια πάντα τα αεροδρόμια καταλαμβάνουν έκταση άλλων "δήμων". 2)Με αυτήν την λογική όλο το βάρος πρέπει να πέσει στον δήμο Μίκρας για ένα αεροδρόμιο που θέλει να δέχεται υπερατλαντικές πτήσεις. Ενδιαφέρουσα πάντως η παρατήρησή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΠΟΡΕΙΣ κ. ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΕ να στηρίξεις τον "Φτερωτό" να ΓΙΝΕΙ "ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ" (ο εκάστοτε Δήμαρχος Θεσσαλονίκης) και τότε ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!! Αλλά τώρα μη λέμε για να λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε ΤΣΕΚΟΥΡΙ αν γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος, σίγουρα κάτι θα βρω να σου απαντήσω. Προς το παρόν, δεν μπορώ να αντιληφθώ τι εννοείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Διάβασα προσεκτικά, κείμενα και σχόλια.΄Ηθελα να παρατηρήσω ότι οι ταγοί μας συνεχίζουν να καταστρέφουν την αισθητική αυτής της πόλης ανενόχλητοι.Αρωγοί τους τα ΜΜΕ,τοπικά και αθηναϊκά και κατ΄επέκταση εμείς που τους εκλέξαμε.
    Σκάνδαλα που ακόμα ο εισαγγελέας δεν έβγαλε άκρη.
    Δημαρχιακό Μέγαρο που προδίδει το ανυπέρβλητο Βυζαντινό Μουσείο, τσιμεντοποίηση της παραλίας, τα παλούκια μπροστά από το Λευκό Πύργο.
    Ε και; Πού είναι ο κόσμος της Πόλης μας για να διαμαρτυρηθεί; Μήπως παραείναι σιωπηλός και αδιάφορος;
    Ευτυχώς που σας διάβασα και είπα να και κάποιοι που σκέπτονται σαν εμένα.
    Και πριν τελειώσω. Εφαγαν και την υπέροχη Θεατρική Ανοιξη του Αμαλία που ερχόταν να την παρακολουθήσουν και από την Αθήνα.
    Και πνευματική νηστεία συν τοις άλλοις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γεια σου φίλε Ανώνυμε.

    Έχεις δίκιο αλλά έχω την αίσθηση ότι είσαι από τους λίγους που μπορούν να διακρίνουν την κατάντια και την σμίκρυνση αυτής της πόλης. Και έχεις ακόμη πιο δίκιο όταν διερωτάσαι για την ανυπαρξία του κόσμου της πόλης, του κόσμου που κατά τα άλλα επαίρεται για τον Πύργο το Λευκό. Έτσι είναι... όταν δεν βλέπεις το μαύρο χάλι, βλέπεις τον πύργο το λευκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Top