Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5



Ας τοποθετήσουμε τις λέξεις στην σωστή τους διάσταση.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την λέξη Αντιεξουσιαστής.

Όποιος φίλος αναγνώστης γνωρίζει από πού προήλθε αυτή η λέξη, ας μας ενημερώσει. Είμαστε σίγουροι ότι όποιος εφηύρε τον όρο «ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ» είναι ή παντελώς αγράμματος ή παντελώς άσχετος.

Προφανώς συντίθεται από τις λέξεις ΑΝΤΙ + ΕΞΟΥΣΙΑ. Θέλει να πει, δηλαδή, ο λεξιπλάστης ότι κάποιος είναι αντίθετος προς την εξουσία. Τιθέμενος ο άνθρωπος απέναντι από την εξουσία, δύο τινά μπορεί να επιδιώκει. Την κατάργηση της εξουσίας ή την εναλλαγή της εξουσίας.

Περιοριζόμενοι στα εν Ελλάδι τεκταινόμενα και κάνοντας την αφελή παραδοχή, ότι οι αρχηγοί των κομμάτων είναι κύριοι του εαυτού τους και είναι ελεύθεροι επιχειρηματικών εκβιασμών, ρωτούμε το εξής:

Αφού ο Παπανδρέου είναι αντίθετος στην εξουσία του Καραμανλή και ο Αλαβάνος με την Παπαρήγα είναι αντίθετοι με την εξουσία των προηγούμενων, μπορούμε να τους ονομάσουμε αντιεξουσιαστές; Όχι βέβαια. Γιατί όχι; Διότι όλοι αυτοί μάχονται για την εναλλαγή της εξουσίας και όχι για την κατάργησή της.

Ας φέρουμε τώρα ως παράδειγμα όλα τα καλόπαιδα που καίνε και ρημάζουν τον κοσμάκη. Αυτοί, εφόσον δεν διεκδικούν πρωθυπουργικό θώκο, εξ' ορισμού δεν μάχονται για την εναλλαγή της εξουσίας. Απομένει λοιπόν να εξετάσουμε το 2ο ενδεχόμενο. Απομένει να εξετάσουμε εάν μάχονται για την κατάργηση της εξουσίας. Για την πλήρη ακυβερνησία και την τέλεια ανομία. Ίσως να συνέβαινε, αν δεν υπήρχε μια σημαντική παράμετρος.

Ποια είναι αυτή η παράμετρος;

Εξαιρώντας εκείνους τους εγκληματίες που βρωμώντας εκ γεννετής τα χνώτα τους από την πείνα, λαμβάνουν υπερατλαντικά εμβάσματα από τα διάσημα-διαβόητα ευαγή ιδρύματα, όλα τα υπόλοιπα καλόπαιδα είναι γόνοι δικαστών, νομικών πολυτελείας, επιχειρηματιών, καθηγητών πανεπιστημίου, γιατρών, υψηλόβαθμων δημοσίων υπαλλήλων και όλης της «αφρόκρεμας» της ελληνικής κοινωνίας. Πώς το ξέρουμε ότι είναι τέτοιοι; Η λογική λέει ότι οι καθημερινοί απλοί εργαζόμενοι αφενός γνωρίζουν πολύ καλά την αγωνία αποπληρωμής της δόσης του αυτοκινήτου ή του επιχειρηματικού δανείου, αφετέρου τελειώνοντας το 8ωρο-10ωρο είναι πολύ κουρασμένοι για να πετάνε τσιμέντα στους δρόμους, άρα αποκλείεται να προέβαιναν σε τέτοιες ωμότητες.

Πώς λοιπόν όλοι εσείς μάχεστε την εξουσία και αυτοαποκαλείστε ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, ενώ την ίδια στιγμή αναγνωρίζετε (και αποζητάτε) την εξουσία των πατεράδων σας;

Την εξουσία του μη κρινόμενου δικαστή να κρίνει όποιον άτυχο πέσει στα χέρια του; Την εξουσία του μη κρινόμενου επιχειρηματία να συμπεριφέρεται κατά το δοκούν στους εργαζόμενούς του; Την εξουσία του μη κρινόμενου πανεπιστημιακού να εγκαθιδρύει την χούντα του ενός συγγράμματος; Την εξουσία του μη κρινόμενου γιατρού να κοστολογεί κατά το δοκούν την ανθρώπινη υγεία; Την εξουσία όλων αυτών επί δικαίων και αδίκων; Πώς μάχεστε την εξουσία ενώ την ίδια στιγμή οι πατεράδες σας είναι οι αρχιεξουσιαστές της Ελληνικής Μπανανίας;

Μάλλον θέλετε να απαλλαγείτε από την εξουσία του πατέρα σας, χωρίς, όμως, να καταργηθούν τα προνόμια που απορρέουν από αυτήν την εξουσία.

Αυτό – και μόνο αυτό – σας καθιστά ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ του κώλου.

Και επιπλέον, εκτός από ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, είστε και ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ του κώλου. Διότι – ασχέτως της πατρικής εξουσίας – μόνο τον κώλο σας μπορείτε να εξουσιάσετε. Αυτή η εξουσία είναι δική σας 100%.

Κάποτε ήταν κάποιος που λεγόταν Λώρενς. Ο επονομαζόμενος και Λώρενς της Αραβίας. Ήταν και αυτός ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ σαν εσάς. Μέχρι που τον μάγκωσαν οι Τούρκοι. Και έχασε και αυτήν την μοναδική εξουσία που είχε.

Και επειδή διαβλέπω ότι είστε αγράμματοι και ανιστόρητοι, ρωτήστε τους πατεράδες σας ποια ήταν η εξουσία που αφαιρέθηκε από τον σερ Λώρενς.

Και πώς.

About Kommatoskylo

Being anti-social in a world full of conformists, is a trait of intelligence... Nikola Tesla
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

7 σχόλια:

  1. Πες σε όλους ποια εξουσία έχασε ο Λώρενς... Γιατί νομίζω πως αυτό επιδιώκουν τελικά... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως αντιεξουCIAστες η αντιεξουCIAστης είναι ποιο δόκιμος όρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα,
    θα θέλαμε να κάνουμε μια παρατήρηση,
    πιστεύουμε πως θα ήταν δίκαιο να προστεθεί και το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου στην ψηφοφορία για "ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ" που έχετε ξεκινήσει στο ιστολόγιο σας για να διατηρηθεί η ισορροπία απέναντι στους ψηφοφόρους και απέναντι στους υποψήφιους που ερήμην ανταγωνίζονται για μια θέση στο βάθρο.
    Ευχαριστούμε, και καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ομάδα Π ευχαριστώ για την συμμετοχή σας και τα καλά σας λόγια.

    Θα μπορούσε να προστεθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου. Όμως, τα ονόματα που συμμετέχουν σε αυτήν την άτυπη δημοσκόπηση αφορούν σε ανθρώπους οι οποίοι στην κυριολεξία ενήργησαν (ή εξακολουθούν να ενεργούν) ως πράκτορες ξένων συμφερόντων. Ο Παπανδρέου ήταν πράγματι ένα τομάρι, τομάρι από τα λίγα. Οι υπόλοιποι όμως, συγκρινόμενοι με τον Ανδρέα, είναι ογκόλιθοι ως προς την μειοδοσία, την επικινδυνότητα και την αλητεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή ένας πολιτικός, που ξεκινά ως ναύτης στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, έχοντας και αμερικανική υπηκοότητα, παντρεύεται κόρη αμερικανού στρατηγού, κάνει πολιτική καριέρα με αντιαμερικανική φρασεολογία, αλλά όταν ανέρχεται στην εξουσία υποτάσσεται πλήρως στην Νέα Τάξη, και λίγο πριν πεθάνει, εκλιπαρεί για μια συνάντηση με τον Κλίντον, και οι γιοί του συμπεριφέρονται ως αμερικανοί πολίτες, τι είναι, αν όχι πράκτορας ξένων συμφερόντων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα συμφωνήσω με την Ομάδα Π (εξάλλου είμαι ένας από αυτούς) και με τον Μάρκο με το πολύ ισυρό του επιχείρημα.
    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΙ 10.12.2008


    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2008/12/blog-post_3506.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Top