Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Εικ. 1
01
Εικ. 2
02
Εικ. 3
03
Εικ. 4
04
Εικ. 5
05
Εικ. 6
06Εικ. 7
07
Εικ. 8
08
Εικ. 9
09

Μετά την ένταση των ημερών ας αποφορτίσουμε λίγο το κλίμα και ας δούμε κάτι πρακτικό.

Ας δούμε πώς μπορούμε μέσα από το περιβάλλον του Ms Word 2007 να δημοσιεύσουμε μία ανάρτηση κατευθείαν στο blog μας.

Όλοι όσοι δημοσιεύετε αναρτήσεις στα blogs σας θα έχετε διαπιστώσει ότι είναι εξαιρετικά επίπονο να μορφοποιήσετε το κείμενό σας μέσα από τον επεξεργαστή κειμένου του Blogger. Χωρίς να γνωρίζω τους αντίστοιχους επεξεργαστές κειμένου της Wordpress ή της Typepad, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι και οι συνάδελφοι που γράφουν σε αυτές τις πλατφόρμες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Σημείωση: Λέγοντας blogger εννoούμε όλα τα ιστολόγια της μορφής blogspot.com. Αυτήν την πλατφόρμα θα φέρουμε ως παράδειγμα, μιας και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής μπλογκόσφαιρας είναι της μορφής blogspot.com.

Όλοι θα έχετε βλαστημήσει την ώρα και την στιγμή όταν ευρισκόμενοι μέσα στον επεξεργαστή κειμένου του blogger προσπαθήσατε να στοιχίσετε το κείμενό σας ή να αλλάξετε γραμματοσειρά ή μεγεθος γραμματοσειράς ή να κάνετε έντονα τα γράμματα κλπ.

Αυτήν την μορφοποίηση κάλλιστα μπορείτε να την κάνετε μέσα από το Ms Word 2007, και μόλις τελειώσετε την επεξεργασία, απλώς πατάτε ένα κουμπί και η ανάρτησή σας είναι έτοιμη.

Η διαδικασία που θα περιγράψουμε αποτελείται από 9 βήματα και γίνεται μόνο την 1η φορά.

 1. Στο μενού του Ms Word 2007 επιλέγετε Δημοσίευση –> Ημερολόγιο Web (Εικ. 1).
 2. Εμφανίζεται το μήνυμα της Εικ. 2 όπου πληροφορούμαστε ότι πρέπει να δηλώσουμε τον λογαριασμό του Blog μας.
 3. Εμφανίζεται το μήνυμα της Εικ. 3 από όπου θα κληθούμε να επιλέξουμε την υπηρεσία στην οποία φιλοξενείται το blog μας.
 4. Στο παράθυρο της Εικ. 4 επιλέγουμε “Χρήστης ημερολογίου Web” (όσοι είστε στην Google).
 5. Στο παράθυρο της Εικ. 5 δίνουμε το όνομα χρήστη και τον κωδικό που χρησιμοποιούμε προκειμένου να συνδεθούμε στο blog μας, και επιλέγουμε την απομνημόνευση κωδικού.
 6. Στο παράθυρο της Εικ. 6 καλούμαστε να επιλέξουμε πού θέλουμε να αποθηκεύονται οι εικόνες της ανάρτησής μας. Έχουμε 2 επιλογές. Εάν είμαστε εγγεγραμμένοι σε κάποια online υπηρεσία που μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις εικόνες, επιλέγουμε την 2η περίπτωση (Ο διακομιστής μου). Αλλιώς, επιλέγουμε να μην αποστέλλονται οι εικόνες, οπότε σε αυτήν την περίπτωση –και αφού δημοσιευτεί το κείμενό μας στο blog- επεξεργαζόμαστε την ανάρτησή μας μέσα από το blog και προσθέτουμε χειροκίνητα την επιθυμητή εικόνα.
 7. Το μήνυμα της Εικ. 7 μας πληροφορεί ότι δηλώσαμε επιτυχώς το blog μας.
 8. Έπειτα εμφανίζεται το παράθυρο της Εικ. 8 από το οποίο μπορούμε να επεξεργαστούμε τον λογαριασμό μας, να δηλώσουμε τυχόν 2ο blog που έχουμε, να ορίσουμε ποιο είναι προεπιλεγμένο κλπ.
 9. Τέλος, και αφού έχουμε ετοιμάσει το κειμένό μας με τον επιθυμητό τρόπο, πατάμε το κουμπί Δημοσίευση και… η ανάρτησή μας είναι έτοιμη. (Εικ. 9). Όλα αυτά γίνονται μόνο την 1η φορά. Για όλες τις επόμενες, αρκεί μόνο το βήμα 9.

Ίσως για ορισμένους ανθρώπους αυτή η διαδικασία να αποτελεί συνηθισμένη πρακτική, είμαι όμως σίγουρος ότι για αρκετό κόσμο είναι κάτι άγνωστο, και υπό αυτήν την έννοια ελπίζω να βοήθησα κάποιους συναδέλφους. Βέβαια, αυτήν την δυνατότητα σας την δίνει μόνο το Ms Word 2007 οπότε αν έχετε ήδη εγκατεστημένη κάποια άλλη έκδοση του Ms Office, είναι δική σας επιλογή αν θα αναβαθμίσετε στην έκδοση 2007. Δεν γνωρίζω αν άλλοι επεξεργαστές κειμένου που διατίθενται δωρεάν π.χ. OpenOffice διαθέτουν αυτήν την λειτουργία, αξίζει όμως να το ψάξετε.

Κλείνοντας, να τονίσω ότι για πραγματικά όμορφα αποτελέσματα στο blog σας υπάρχει το δωρεάν πρόγραμμα της Microsoft, το Windows Live Writer. Η άποψή μου είναι ότι εάν τελικά επιλέξετε να αναθεωρήσετε τον τρόπο συγγραφής να προτιμήσετε την τελευταία επιλογή.

Σημείωση: Τα προαναφερθέντα ισχύουν μόνο για λειτουργικό σύστημα Ms Windows. Για άλλα λειτουργικά, π.χ. Linux, δεν μπορώ να γράψω κάτι μιας και δεν διαθέτω τις απαιτούμενες γνώσεις.

Καλή επιτυχία!

About Kommatoskylo

Being anti-social in a world full of conformists, is a trait of intelligence... Nikola Tesla
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

1 σχόλια:

 1. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .... ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ, ΟΦΙΤΣΙΑ, ΚΑΡΕΚΛΕΣ, ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ .... ΣΕ ΑΝΤΙΔΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ... ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ .... ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ, ΓΟΥΡΝΟΠΟΥΛΕΣ, ΚΑΙ ΚΗΔΕΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ... ΠΟΛΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ !!!! ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ (ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ !!!)
  .... ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΩΡΕΥΘΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΥΤΑ ... ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ !!!!ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΠΕΣ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΑ .... ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΑΓΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ????


  Ο Βασίλης Λεβέντης, αν και μέχρι σήμερα έχει δεχτεί 4 απόπειρες κατά της ζωής του, ποτέ δεν σταμάτησε να αγωνίζεται!!!!!!!

  Αγαπητοί μου αναγνώστες της Αντιδιαπλοκής, σας δίνω τα θερμά μου συγχαρητήρια, για τη δίψα σας να μάθετε την πολιτική αλήθεια της καημένης μας πατρίδας, της Ελλάδας.Ως γνήσιος κεντρώος πολιτικός θέλω να σας εγγυηθώ ότι ο Βασίλης Λεβέντης και οι άξιοι συνεργάτες του είναι η μοναδική ελπίδα για να ζήσουμε όλοι μας μια ουσιαστική ποιοτική ζωή, χαράς και ευτυχίας. Θέλω, επίσης, να μάθετε ότι οι συνεργάτες του Βασίλη Λεβέντη είναι άτομα με πλούσιες γνώσεις και θέληση για να αλλάξουν την Ελλάδα ριζικά. Ο Βασίλης Λεβέντης, αν και μέχρι σήμερα έχει δεχτεί 4 απόπειρες κατά της ζωής του, ποτέ δεν σταμάτησε να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για τους αδικημένους, φτωχούς και δυστυχισμένους συνανθρώπους του. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ κάνει έναν ηθικό και έντιμο αγώνα, χωρίς χρήματα, με μοναδικό της όπλο την αγνή και αγαθή πρόθεσή της για ευτυχισμένη και δίκαιη ζωή, όλων των ανθρώπων και κυρίως των φτωχών, δυστυχισμένων και χρόνιων ασθενών. Εγώ μένω στο Νομό Μαγνησίας με πρωτεύουσα το Βόλο και στην κωμόπολή Ριζόμυλος. Δυστυχώς, τα χωριά της Μαγνησίας είναι απόλυτα εγκαταλελειμμένα από τις κυβερνήσεις και Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Λόγω της απόλυτης εγκατάλειψης από την Πολιτεία σε όλα τα χωριά της Μαγνησίας, οι άνθρωποι και κυρίως οι γυναίκες, σε μεγάλο ποσοστό ζουν καθημερινά με ψυχοφάρμακα και τάσεις αυτοκτονίας. Αλλά και στο Βόλο ταπροβλήματα είναι υπέρ τεράστια!!!

  Πάνω από 800 συνάνθρωποί μας τρώνε φαγητό από τις εκκλησίες της πόλης. Η φτώχεια και η πείνα συνεχώς αυξάνεται με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι διάφορεςεγκληματικές ενέργειες και κυρίως οι κλοπές. Επίσης, η πόλη του Βόλου έχει καταντήσει το αγαπημένο στέκι των εμπόρων ναρκωτικών, αφού η ηρωίνη και το χασίς πουλούνται με το κιλό!!!Στις περισσότερες περιοχές του Βόλου το νερό είναι ακατάλληλο για να το πίνουν άνθρωποι, αφού έχει δηλητηριώδεις ουσίες, σε μεγάλα ποσοστά.Η ανεργία συνεχώς αυξάνεται και οι νέοι μας ζουν με το χαρτζιλίκι των γονιών και συγγενών. Επίσης, στο Βόλο υπάρχει μεγάλο ποσοστό ασθενών με αφροδίσια νοσήματα,αφού οι νέοι μας έχουν ναρκωθεί από την Πολιτεία με αποτέλεσμα να ασχολούνται αποκλειστικά με το σεξ.


  http://www.vpalmas.com/cs/videos.htm

  http://www.enosikentroon.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Top