Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Κάποτε ένας παλαίμαχος δημοσιογράφος είχε δώσει την εξής πολύτιμη συμβουλή σε έναν μαθητευόμενό του: “Λέγε ότι θέλεις αλλά μην γράφεις τίποτε”. Προφανώς ο “παππούς” δημοσιογράφος δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να επισημαίνει - εμμέσως πλην σαφώς - το διαχρονικό ρητό των Ρωμαίων “Verba volant, scripta manent”. (= τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν)

Για τα γραπτά μας και από τα γραπτά όλοι κάποτε θα κριθούμε. Κι ας μην έγραψαν ποτέ ο Ιησούς ή ο Σωκράτης μία αράδα… Εφόσον άλλοι αποτύπωσαν τον λόγο τους, το αποτέλεσμα πέρασε στην αθανασία.

Βεβαίως, στην αποτύπωση και διάδοση των γραπτών, τεράστιο ρόλο έπαιξε η ανακάλυψη της τυπογραφίας από τον Γουτεμβέργιο. Εδώ, όμως, περνάμε σε άλλα χωράφια, διότι όσο σπάνιο ήταν να πέσει στα χέρια σου κάποιο βιβλίο στην εποχή του Γουτεμβέργιου, άλλο τόσο σπάνιο είναι να πέσει σήμερα στα χέρια σου ένα καλό βιβλίο.

Θέλοντας να μείνουμε κοντά στο πνεύμα της σημερινής ανάρτησης, συνεχίζουμε την ανάλυσή μας λέγοντας ότι την εποχή του ίντερνετ, δεχόμαστε καταιγισμό πληροφοριών προερχόμενων από οπουδήποτε για το ο,τιδήποτε. Όλοι γράφουν για τα πάντα. Επί παντός επιστητού, απτού ή νοητού. Αν και προσωπικώς το απεχθάνομαστε, υπό κάποιες συνθήκες δεν είναι κακό αυτό. Ποιες είναι αυτές οι συνθήκες; Η δυνατότητα ελέγχου των λεγόμενων ή γραπτών καθενός εκ των επίδοξων ομιλητών – αναλυτών.

Θα λέγαμε ότι δεν είναι ιδαιτέρως κακό να υπάρχει πολυφωνία, αρκεί μετά να πέφτει ο πέλεκυς. Ο πέλεκυς της “δόξας” ή της “ατίμωσης”. Ένας σοφός λόγος ο οποίος δίνει λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας πρέπει δικαιωματικά να πιστώνεται σε αυτόν που τον αρθρώνει. Κατά συνέπεια, αυτός που άρθρωσε αυτόν τον σοφό λόγο πρέπει να απολαμβάνει την αναγνώριση που δικαιούται. Αυτή η αναγνώριση – αναλόγως της έκτασης και του μεγέθους του προβλήματος που επιλύθηκε – είναι ικανή να λάβει μέγεθος από έναν έπαινο έως την πραγματική δόξα. Κατ’ αντιστοιχία, ένας βλακώδης λόγος, ο οποίος όχι μόνο δεν δίνει λύση στα προβλήματα της κοινωνίας αλλά επιπλέον την αποσυντονίζει από την εξεύρεση μιας αποδεκτής και συμφέρουσας λύσης, πάλι πρέπει να πιστώνεται σε αυτόν που άρθρωσε αυτόν τον βλακώδη λόγο, επιβαρύνοντάς τον ταυτοχρόνως με την αποδοκιμασία. Αποδοκιμασία η οποία θα πρέπει να είναι ευθέως ανάλογη της λεχθείσας βλακείας. Αποδοκιμασία η οποία θα είναι ικανή να λάβει μέγεθος από την χλεύη έως την διαπόμπευση.

Είμαστε μήπως υπερβολικοί; Μήπως, δηλαδή, δεν πρέπει να προτείνουμε; Μήπως να καταπιούμε ολωσδιόλου τις σκέψεις μας; Μήπως υπερβάλλουμε; Δεν το νομίζω. Αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στο πώς αντιμετώπιζαν οι Αρχαίοι αυτούς που ήθελαν να προτείνουν λύσεις στην διακυβέρνηση της πόλης. Εάν η πόλις ζημιωνόταν και ΗΘΙΚΑ, τότε μόνο αποκαλυπτόταν το μέγεθος της βλακείας… ΠΟΙΝΗ; ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσαρμόζοντας στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα αυτά που γράψαμε παραπάνω, μπορούμε να βρούμε αμέτρητες εφαρμογές. Εμείς θα επιλέξουμε μία πτυχή μόνο, στεκόμενοι στο πνεύμα των καιρών που δεν είναι άλλο από την ανηλεή οικονομική κρίση.

Τα τελευταία 1-2 χρόνια το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από κείμενα οικονομολόγων – αναλυτών, από άρθρα γραμμένα από «γκουρού της οικονομίας», από ανθρώπους που στριμώχνονται να μπούνε στο κάδρο, από ανθρώπους που σήμερα εμφανίζονται επιτιμητικοί, από ανθρώπους που έχουν λάβει τον ρόλο τού μετά Χριστόν Προφήτη, από ανθρώπους που βλέπουν την καταιγίδα να έρχεται αλλά δυστυχώς για εμάς δεν έχουν ομπρέλα να μας δώσουν, από ανθρώπους που βλέπουν την καταιγίδα να έρχεται αλλά - εκτός του ό,τι δεν μας δίνουν ομπρέλα -, μας απαγορεύουν να σταθούμε κάτω από το δέντρο υπό τον φόβο του κεραυνού, έχει γεμίσει το διαδίκτυο από οικονομολόγους – αναλυτές που βλέπουν τα κύματα αλλά αντί σανίδας μας προσφέρουν μαγιό, έχει γεμίσει το διαδίκτυο από οικονομολόγους – αναλυτές – αλεξιπτωτιστές οι οποίοι λες και γεννήθηκαν τώρα τώρα στην Ελλάδα, λες και έπεσαν από τον ουρανό, από ένα σωρό τέτοιους οι οποίοι ως “αι μωραί Παρθέναι” δεν είχαν γεμίσει με λάδι το λυχνάρι τους με αποτέλεσμα όταν “ήρθε ο Νυμφίος” αυτές να κοιμούνται του καλού καιρού. ΄

Τόσες οικονομικές σχολές έχει η Ελλάδα. Τόσοι καθηγητές οικονομικών υπάρχουν στις ελληνικές πανεπιστημιακές σχολές. Υπάρχει έστω ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ που να έχει προειδοποιήσει εγγράφως την ελληνική κοινωνία για το έγκλημα του χρηματιστηρίου; Υπάρχει έστω ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (από αυτούς που κάθε μήνα εισπράττουν χιλιάδες ευρώ από το δημόσιο ταμείο) που να έχει προειδοποιήσει εγγράφως την ελληνική κοινωνία για το μη φυσιολογικό του ελληνικού χρηματιστηρίου; Για ποιον λόγο τους πληρώνουμε; Αυτοί δεν είναι που ως – θεωρητικά έστω- πνευματικοί ταγοί  της ελληνικής κοινωνίας λόγω της θέσεως και της μόρφωσής τους αντιλαμβάνονται περισσότερα από τον απλό κόσμο; Αυτοί δεν είναι πού λόγω “πιστοποιημένης πνευματικής ανωτερότητας” οφείλουν να προειδοποιήσουν, να αφυπνίσουν, να ταρακουνήσουν, να τραντάξουν την τελούσα εν υπνώσει ελληνική κοινωνία;

Πού ήταν όλοι αυτοί όταν καταληστεύτηκε ο κόσμος στο χρηματιστήριο; Ή για να το πούμε πιο σωστά… ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ από τον παροξυσμό του χρηματιστηρίου ώστε να αποφευχθεί η καταλήστευση; Μήπως είμαστε υπερβολικοί αν εμείς - ως κοινωνία – απαιτήσουμε την επιστροφή των μισθών τους και την εκδίωξή τους από την πανεπιστημιακή έδρα; Ή είναι άσχετοι ή πονηροί! Το αποτέλεσμα μετράει, όμως, και το αποτέλεσμα είναι τραγικό.

Ανάμεσα σε όλους αυτούς τους - υπαρκτούς μεν, μηδενικής δημοσιότητας δε – βρίσκουμε τον τελευταίο καιρό και 2 “επιφανείς οικονομολόγους”. Βρίσκουμε τον κ. Δημήτρη Καζάκη και τον κ. Γιάννη Βαρουφάκη.

Οι κύριοι Καζάκης και Βαρουφάκης, τα τελευταία 2 χρόνια – έχουν αποκτήσει μια δημοσιότητα η οποία αυξήθηκε με γεωμετρική πρόοδο. Δημοσιότητα την οποία είναι πολύ δύσκολο να την αποκτήσεις σε ένα πλαίσιο, του οποίου οι γωνίες ελέγχονται εξ’ ολοκλήρου από το σύστημα. Μία δημοσιότητα η οποία συνίσταται από την διαρκή παρουσία τους στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση. Λίγο “ύποπτη” δημοσιότητα θα έλεγε κανείς. Αλλά, ας αφήσουμε στην άκρη τις θεωρίες συνωμοσίας.

Ως πολίτες αυτής της χώρας, και ως πολίτες που έχουμε επιλέξει να ενημερωνόμαστε αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, αλλά και ως ψηψοφόροι (ας μην ξεχνάμε ότι ο κύριος Καζάκης είναι αρχηγός κόμματος), εκφράζουμε την βούλησή μας, βούληση της οποίας ο βαθμός κυμαίνεται από παράκληση έως απαίτηση, να δοθούν στην δημοσιότητα γραπτές αναλύσεις τους, διατυπωμένες προ της κρίσης.

Λοιπόν, κύριε Καζάκη και κύριε Βαρουφάκη, θέλουμε να δώσετε στην δημοσιότητα - και κατά συνέπεια στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας - από μία γραπτή μελέτη σας σχετική με τα τεκταινόμενα στον ελλαδικό χώρο, ή μία μελέτη σχετική με διαφαινόμενα γεγονότα, μία μελέτη γραπτή σχετική με το πώς αντιλαμβανόσαστε τα πράγματα στην Ελλάδα πριν από 10 – 12 χρόνια. Μία μελέτη γραμμένη την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων ή την εποχή του χρηματιστηρίου ή την εποχή της ένταξης της χώρας μας στην ΟΝΕ.

Κύριε Καζάκη και Κύριε Βαρουφάκη, είναι μία απαίτηση που διατυπώνεται ευθέως και σας καλεί να αποδείξετε ότι έχετε γνώση της λειτουργίας της οικονομίας, ότι έχετε εκπαιδευτική και επαγγελματική επάρκεια και ότι εν πάσει περιπτώσει δικαιούστε την εμπιστοσύνη που ζητάτε από την ελληνική κοινωνία. Εσείς κύριε Καζάκη – αν μη τι άλλο ως ηγέτης πολιτικού φορέα - ζητάτε την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και εσείς κύριε Βαρουφάκη ως διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απολαμβάνετε την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας, εφόσον από αυτήν αμείβεστε.

Είναι μία απαίτηση που διατυπώνεται ευθέως και σας καλεί να δικαιολογήσετε τα βιογραφικά σας, όπως τουλάχιστον αυτά υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Ο μεν κύριος Καζάκης, στο προσωπικό του blog αναγράφει τα εξής:

O Δημήτρης Καζάκης είναι οικονομολόγος - αναλυτής με επαγγελματική διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρθρογραφούσε σε τακτική βάση στην εφημερίδα Ποντίκι και στο περιοδικό Hellenic Nexus έως τον Νοέμβριο του 2011. Είχε καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο στο ΡΑΔΙΟ 9 (9,89), η οποία διεκόπη στις 9/2/2012. Έχει εκδόσει το βιβλίο "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΜΠΗΪΑ - Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας χρεοκοπίας", Δεκέμβριος 2011, εκδόσεις "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ". Σήμερα συμμετέχει στην εφημερίδα Το Χωνί και στο διαδικτυακό ραδιόφωνο Ράδιο χωρίς FM. Από τις 14/9/2012 η ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ επανήλθε μέσω του Ράδιο AΡΤ FM, 90,6, κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή 1-2:30 μμ. Ο Δ. Κ. έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στη συγκρότηση του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.), του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος.

 

Ο δε κύριος Βαρουφάκης στην wikipedia αναφέρεται ως καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έως πρότινος Διευθυντής του Τομέα Πολιτικής Οικονομίας του ιδίου Τμήματος. Παράλληλα, είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας (Lyndon Johnson Graduate School of Public Affairs, στο Όστιν) καθώς και "Economist-in-residence" στην εταιρεία Valve Software, στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Βέβαια, στο προφίλ του, στο site του κυρίου Σταύρου Θεοδωράκη, το protagon.gr, αναφέρεται ως διδάσκων οικονομική θεωρία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών προσποιούμενος έντεχνα τον οικονομολόγο.

 

 

Όπως και να έχει, η απαίτηση παραμένει: Θα θέλαμε από μία τουλάχιστον δημοσιευμένη μελέτη σας (γραμμένη πριν από μία δεκαετία) για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αναλύοντας όλα αυτά που αναφέρουμε παραπάνω.

Και επειδή ξεκινήσαμε το κείμενό μας αναφερόμενοι στο γεγονός ότι ο οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να προτείνει, αρκεί μετά να πέφτει ο πέλεκυς, ας ξαναδούμε τι έγραφε ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ τον Σεπτέμβριο του 1999 για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ. “Verba volant, scripta manent” άλλωστε.

Τα γραπτά μένουν.

Αυτό βέβαια που μας ενδιαφέρει εμάς τους Έλληνες είναι ότι με την ΟΝΕ και το "άνοιγμα" της ελληνικής αγοράς, θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος όλο το οικοδόμημα που ονομάζεται "ελληνικός δευτερογενής τομέας παραγωγής". Όταν όλ' αυτά θα συμβούν - εξαιτίας της νομισματικής ένωσης - , θα γεμίσει η Ελλάδα άνεργους, που δεν θα μπορούν ούτε καν να επιβιώσουν. Όταν όμως οι εργάτες είναι άνεργοι, υπολειτουργούν τα πάντα. Η ανεργία του εργάτη δεν αφορά μόνον τον ίδιο.

Αν ο εργάτης δεν έχει μισθό - έστω και σε "ταπεινές" δραχμές - δεν έχει εισόδημα ούτε ο μηχανικός ούτε ο γιατρός ούτε και κανένας άλλος. Όλοι αυτοί, που σπουδάζουν σήμερα στα ελληνικά πανεπιστήμια, είναι αδύνατον να "εξαργυρώσουν" κάποτε τις γνώσεις τους. Κανένας δεν μπορεί να επιβιώσει όταν δεν υπάρχει παραγωγή και άρα όταν δεν εισπράττει μισθό ο εργάτης. Ο μισθός του εργάτη είναι η κινητήρια δύναμη της αγοράς. Ο μισθός του εργάτη είναι το "καύσιμο" της μηχανής που ονομάζεται "εθνική οικονομία".

Εξαιτίας της ενοποίησης, ο εργάτης και όλοι οι φτωχοί μορφωμένοι που φιλοδοξούν να εκμεταλλευτούν τα πτυχία τους, στην κυριολεξία δεν θα μπορούν να επιβιώσουν. Θα πεινά¬σουν πραγματικά και όχι μόνον μεταφορικά. ...Γιατί; ...Γιατί στο μεταξύ θα συνδεθεί κι η γεωργία με το EURO. Οι γεωργοί θα έχουν διαφορετικά κοστολόγια κι αυτό θα φανεί αμέσως στην αγορά. Αυτό που θ' ακολουθήσει είναι ο εφιάλτης. Ό,τι "έχτισαν" οι Έλληνες τις τελευταίες δεκαετίες, θα γκρεμιστεί μέσα σε λίγους μήνες. Πάλι θ' αναζητούν τη σωτηρία στη μετανάστευση. Θα ξαναζήσουν οι Έλληνες τον εφιάλτη των πατέρων τους. Θ' αναγκαστούν και πάλι ν' αναζητούν εργασία σαν γκασταρμπάιτερς. Ο "σταθμός του Μονάχου" θα ξαναγεμίσει από απελπισμένους Έλληνες. Η φτώχεια θα επιστρέψει στην Ελλάδα που, χάρη στον κόπο όλων μας, επιβίωνε τις τελευταίες δεκαετίες σχετικά άνετα.

Το χειρότερο όμως είναι αυτό που θα συμβεί στην ίδια τη χώρα. Η φτώχεια και η τρομερή ανεργία, σε συνδυασμό με το υψηλό λόγω EURO κόστος ζωής, θα γκρεμίσει τις τιμές της ακίνητης περιουσίας. Η μετανάστευση της ήδη υπογεννητικής Ελλάδας θα ερημώσει τον τόπο. Θα έρθουν οι Ευρωπαίοι υπάλληλοι των πολυεθνικών και θ' αγοράσουν τα πάντα με ψίχουλα. Θα πάθουμε ό,τι έπαθαν και οι Ανατολικογερμανοί. Αυτοί που είδαν τις πόλεις τους να υποβαθμίζονται λόγω εγκατάλειψης και, όταν τις εξαγόρασαν και τις αναβάθμισαν οι πλούσιοι Γερμανοί, αυτοί δεν είχαν περιουσία. Όλοι στη Γερμανία πλέον γνωρίζουν ότι όταν θ' αναβαθμιστεί το "αριστοκρατικό" Βερολίνο στο σύνολό του, οι Ανατολικογερμανοί δεν θα 'χουν "κεραμίδι" μέσα σ' αυτήν την πόλη.

Το ίδιο θα συμβεί και στην Ελλάδα. Θ' αρχίσουν οι πλούσιοι Ευρωπαίοι ν' αγοράζουν τα μέρη-θησαυρούς της ελληνικής γης και θα επενδύουν πάνω σ' αυτήν τη γη. Θ' αγοράσουν τις παραμυθένιες παραλίες των νησιών, τα ορεινά φιλέτα κλπ.. Θα χτίσουν ξενοδοχεία, θ' αναβαθμίσουν τον τουρισμό, αλλά τότε, οι Έλληνες που θ' απομείνουν στην Ελλάδα, θα εργάζονται ως σερβιτόροι και όχι ως ξενοδόχοι. Με τον πακτωλό των χρημάτων των πλουσίων της Δύσης είναι θέμα χρόνου αυτοί να μονοπωλήσουν τον τουριστικό τομέα. Είναι θέμα χρόνου να "κατευθύνουν" τους τουρίστες στις δικές τους επιχειρήσεις και να εξοντώσουν τους Έλληνες ξενοδόχους. Είναι θέμα χρόνου να γίνουμε οι "γραφικοί" ιθαγενείς. Οι "διάσημοι" - λόγω προγόνων - ιθαγενείς, που θα βγαίνουν φωτογραφίες με τους πλούσιους Ευρωπαίους και θα παρακαλάνε για δουλειά στα πρώην δικά τους μέρη.

 

Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

 

1. Αν, παρ’ ελπίδα, ο κύριος Καζάκης ή ο Κύριος Βαρουφάκης δεν ευδοκήσουν να ικανοποιήσουν την απαίτησή μας, θα παρακαλούσαμε τον κύριο Βασίλη Βιλιάρδο να μας δώσει μια γραπτή μελέτη του ικανοποιώντας τις προϋποθέσεις που αναφέραμε παραπάνω. Κι αυτό διότι, επισκεπτόμενοι τον διαδικτυακό τόπο του έγκριτου οικονομολόγου κυρίου Βιλιάρδου, με θλίψη διαπιστώνουμε πως οι δημοσιεύσεις του έχουν ως χρονική αφετηρία τον Νοέμβριο του 2009.

 

2. Δυστυχώς, όσο κι αν έψαξα στο διαδίκτυο δεν μπόρεσα να βρω βιογραφικό του κυρίου Τραϊανού ώστε να προβώ σε μία στοιχειώδη σύγκριση

About Elliniko Kommatoskylo

Being anti-social in a world full of conformists, is a trait of intelligence... Nikola Tesla
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

44 σχόλια:

 1. Πάνσωστος κύριε Κομματόσκυλε. Οικονομολόγοι και Νομικοί (όλων των επιπέδων) θα έπρεπε εδώ και 5 χρόνια να χάσουν το δικαίωμα να ομιλούν, το δικαίωμα να ασκούν το επάγγελμα τους και βέβαια το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κειμενο του Καζακη απο το 2004, στο Εμπρος, τευχος 6.

  http://dimitriskazakis.blogspot.de/2011/02/blog-post_4982.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καταρχάς θεωρώ πώς θα έπρεπε να υπάρχει ξεχωριστή ενότητα στο blog του που να περιέχει την αρθρογραφία εκείνης της περιόδου. Αντ' αυτού, το άρθρο που παραθέτεις, όπως και τα υπόλοιπα, καλύπτονται κάτω από την ημερομηνία της ανάρτησης. Όπως και να έχει, το συγκεκριμένο άρθρο, είναι όντως γραμμένο το 2004, αλλά κάνει λόγο για πεπραγμένα του 2002... Θα ήθελα ένα κείμενο προγενέστερο του 2002 που να μιλάει για το ευρώ....

   Διαγραφή
  2. το άρθρο του Καζάκη είναι από το 2002 απλά μπερδεύτηκες γιατί στο άρθρο προβλέπει την πτώση της δραστηριότητας στον κατασκευαστικό τομέα από το 2004 και μετά...κάποιοι μας τα έλεγαν εμείς δεν ακούγαμε...

   Διαγραφή
 3. Δηλ. ρε κομματόσκυλο, έκανες το κόπο να πας μέχρι το μπλογκ του Καζάκη και δεν βρήκες τα άρθρα του από το ΕΜΠΡΟΣ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ας πούμε ότι εγώ δεν τα βρήκα.... Απάντησα στον προηγούμενο σχολιαστή περί της ημερομηνίας των άρθρων του όπως αυτά είναι αναρτημένα στο blog του. Υπάρχει όμως κάποιο άρθρο που να πληροί τις προϋποθέσεις που γράφω στην ανάρτησή μου;

   Διαγραφή
  2. 2014-10 χρονια μινιμουμ που ζητας, μας κανει 2004. Μια χαρα εκπληρωνει την προυποθεση.
   Αλλωστε παντα ο Καζακης ηταν κατα της ΕΟΚ, ΕΕ και του Ευρω, ως μελος του ΚΚΕ μεχρι το 1996.

   Διαγραφή
 4. τι ευγε??συγκρινει τον καζακη με το λαμογιο βαρουφακη?ουστ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν τους συγκρίνω μεταξύ τους... Αυτούς τους 2 συγκρίνω με κάποιον άλλον...

   Διαγραφή
 5. Εγώ δεν έχω καταλάβει τη θες να αποδείξεις ? ότι είναι λαμόγια όλοι? και τη προτείνεις εσύ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κλείνω το κείμενό μου λέγοντας: "Τα συμπεράσματα δικά σας"

   Οπότε... εσείς τι προτείνετε;

   Διαγραφή
 6. Ο κύριος Γιώργος Αδαλής (οικονομολόγος) τα ελεγε εξίσου πριν πολλά χρόνια...απο τους λίγους μαζί με τον κύριο τραιανού. http://knight-of-creation.blogspot.gr/2013/07/blog-post_21.html

  Ο καζάκης, λέει με το σκεπτικό του κομμουνιστή αναλυτή την πτώση του καπιταλιστικού συστήματος. δεν αναλύει σε βάθος τα αίτια οπως ο κύριος τραιανού...ο δε κύριος βαρουφάκης..τον παίρνει το ποτάμι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δεν προτείνει τίποτα απλά χτυπάει το ΕΠΑΜ γιατί έρχονται εκλογές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ...και είπαν του κόψω λίγο από την φόρα που έχει πάρει, ε;

   Διαγραφή
  2. .....του Δημήτρη Καζάκη.....'''η μαζική μετανάστευση του ανθού της ελληνικής κοινωνίας με αποτέλεσμα να μένει πίσω ο κατιμάς, ο συμβιβασμένος, ο ηλίθιος και το κομματόσκυλο. Μ’ αυτούς είναι αδύνατο να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, είναι αδύνατο να διεκδικήσουμε την χώρα μας για τον λαό της.'''


   Τι σόι έλληνας πατριώτης και μέγας αναλυτής, θα τολμούσε να πει ότι – μετά την έξοδο μερικών ελλήνων, αυτοί που μένουν είναι … «ο κατιμάς, ο συμβιβασμένος, ο ηλίθιος και το κομματόσκυλο»… και …«Μ’ αυτούς είναι αδύνατο να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, είναι αδύνατο να διεκδικήσουμε την χώρα μας για τον λαό της».

   Διαγραφή
 8. εσυ κομματοσκυλο απο που μας έρχεσαι ;;; για να ξέρουμε τι παίζει και με σένα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. εγώ φίλε ούτε την ψήφο κανενός διεκδικώ ούτε τα τσεπώνω από πανεπιστήμιο

   Διαγραφή
  2. Καναπέ έχεις? Είναι αναπαυτικός?

   Διαγραφή
 9. όσο για τον Τραιανού δεν θα βρεις βιογραφικό καθώς είναι ψευδώνυμο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Βαρουφακης λαμογιο.
  Βιλιαρδος γουσταρει ΕΕ.
  Τραιανος αφαντος.
  Καζακης απο το 2010 εχει γυρισει ολη την Ελλαδα και ενημερωνει και λεει οργανωθειτε, οργανωθειτε, οργανωθειτε για γενικη πολιτικη απεργια να τους στειλουμε στο διαολο.
  Ευκολακι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Για δωσε ενα λινκ/πηγη για το κειμενακι του Τραιανου, γιατι πολλα εχουν δει τα ματια μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/12/blog-post_14.html

   Διαγραφή
  2. Κομματοσκυλο, ο Τραιανος μας δουλευει ολους ψιλο γαζι.

   Το αρθρο μπορει να εχει ημερομηνια ταχα 10 Σεπτ.1999, αλλα αν προσεξεις στα σχολια απο κατω ειναι απο το 2010. Αυτο βεβαια δεν σημαινει τιποτα, ΑΛΛΑ στην εισαγωγη δεν λεει που πρωτοανεβηκε με πηγη για να το τσεκαρουμε.
   Αν ειχε ανεβει στο μπλογκ, ενα λινκ με τη πρωτη αναρτηση θα εφτανε. ¨Η αν το εγραψε σε εφημεριδα ή περιοδικο επρεπε να δωσει το τευχος ή το φυλλο.

   Διαγραφή
  3. Το άρθρο φίλε γράφτηκετο 1999 αλλά σκέψου λίγο σε τι κατάσταση ήταν το ίντερνετ στην Ελλάδα; Υπήρχαν blogs? Όχι. Υπήρχε η δυνατότητα για άμεση ενημέρωση και σχολιασμό όως κάνουμε εμείς τώρα; Όχι. Το αρχικό κείμενο βρίσκεται εδώ: http://www.ydrohoos.gr/one.htm. Το site βέβαια είναι απαρχαιωμένο... Όπως και να έχει όμως, το θέμα μας δεν είναι ο Τραϊανού... Είναι Ο Καζάκης και ο Βαρουφάκης (και ο Βιλιάρδος αν θες....)

   Διαγραφή
 12. ειπα να μην κανω σχολιο για το συγκεκριμενο αρθρο...
  τα δυο προσωπα που αναφερεις δεν αξιζει καν τον κοπο...
  ας πουμε για τον "οικονομολογο' καζακη...
  που κανει τουρνε στην επαρχια,και "ενημερωνει" τον κοσμο...
  δεν μας ειπε ομως...
  αντε και παμε μεχρι εκει που μας λεει ,μετα ? τι προτεινει??θα εχουμε τους πινακες της οικονομικης καταστασης και θα κανουμε συζητηση??...
  και εγω θα σου αναπτυξω οσο θες...και οτι δεν καταλαβαινω,ουτε εγω ,σε αφηνω να το φανταστεις...
  ο κυριος καζακης,μας κανει αναλυσεις,!! εαν ημουν κομμωτρια,θα μιλαγα για το μπικουτι ,καλυτερα απο την γραμματεα του δημαρχου! τι παει να πει?? εδω λεμε βαρεθηκαμε τις ανουσιες αναλυσεις..ειτε εχει σχεση με τον τετραγωνισμο του κυκλου,ειτε με την κομμη της βερενικης...ειτε με τα οικονομικα!!
  και γιατι δεν εβγαινε στην τηλεοραση απο τοτε να φωναζει με "θερμη"??? μην μας πειτε οτι δεν τον εβγαζαν ! δεν φανηκε κατι τετοιο! η περιμενατε η μανα μου και ο πατερας μου να παρουν την φυλλαδα που "εγραψε" το 2002..η εγω?..τοτε ειμασταν τοσο κοιμησμενοι...
  να πουμε λοιπον τωρα για τον κυριο βαρουφακη...
  παιδια πατε καλα η να βαλω τις φωνες???
  οταν "βγαινει" απ ευθειας απο ν γιουρκ και ουασιγκτον,τι πρεπει να μας κανει δηλαδη?? να μας το ζωγραφισει ,οτι λεει το ποιημα του??εγω προσωπικα οταν βλεπω την ανωμαλιαρικη φατσα του δεν θελω ουτε καν να ακουσω τι θα μου πει,η παλιολουγκρα!
  υστερα το πιο σημαντικο αδερφε μου κομματοσκυλο..!!!
  η συγκριση και μονο ειναι μεγα λαθος!!!
  ουτε "στα σημεια" που λενε!! ο παναγιωτης ειτε ειναι ψευδωνιμο ειτε οχι,καθολου δεν με απασχολει!!!
  δεν μου "μαθαινει" οικονομικα! δεν με ενημερωνει οικονομικα! τι με νοιαζει κιολας?....
  ο παναγιωτης ,μας μαθαινει την αληθεια ,μας δινει βηματα,να ξεκινησουμε να "περπαταμε".! μας εβαλε να σκεφτομαστε,και μας "πονηρεψε"! μας ξυπνησε! τωρα το λαθος πολλων ,ειναι οτι περιμενουν να τον κρινουν απο το εαν "βγει" οτι εχει πει! ασφαλως και ποτε δεν εχει κανει λαθος,! παιδια χωρις να θελω να κανω την εξυπνη...το εχετε "πιασει" τι ειναι ο παναγιωτης???
  εχετε σκεφτει οτι δεν μενει σε αναλυσεις η σε πολιτικο επιπεδο...εχετε σκεφτει οτι και ποτε να μην μας ξαναγραψει κειμενο,και ποτε να μην ακουσουμε ξανα για αυτον,εχει "γραψει"??? στον καθενα μας ξεχωριστα,χωρις να "περασει" καν την πορτα μας, μας εχει χαρισει "περιουσια" ανεκτιμητη???
  ...ειναι σαν να συγκρινεις φιλε μου,το αυτοκινητο ,με το διαστημοπλοιο...
  μιλαμε για "αλλες" διαστασεις! τελος!
  τωρα ...αφαντος...και καλα εκανε..!! με ποιους να ασχοληθει??? με εμας που ψαχνουμε να τον βρουμε ,να πεσει εξω? να κανει λαθος ??
  παιδια ...δεν θα κανει! οσο και να ψαχνετε,δεν θα κανει!!..δεν ειναι καποιος τυχαιος...
  ειναι περιπτωση,που μονο εαν διαβασετε καλα θα την πιασετε...
  δεμ μεγαλωσε σαν εσενα ,σαν εμενα! ...διδαχτηκε,αλοιως!! ...
  δεν ειναι οικονομικος αναλυτης! δεν ειναι δικηγορος! δεν ειναι γιατρος!! δεν ειναι μηχανικος...πολιτικος...φιλοσοφος...συγραφεας...δεν ειναι εγκληματολογος...
  ειναι ηγετης παιδια!!!
  ..ειναι ηγετης που σε οδηγει μονο στην "νικη"!! την νικη του ανθρωπου!
  και κατι ακομα που με "ξενισε"!! δεν ειναι ο κυριος,τραιανου!κομματοσκυλε! ειναι ο παναγιωτης τραιανου! ..ειναι ο μονος που δεν εχει αναγκη το κυριος...! το εργο του σκεπαζει τον τιτλο...
  ελενη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κολοσσός διανόησης ο φίλος/η. Πύρινος λόγος, μεστός, γεμάτος επιχειρήματα. Δε βάζεις καλύτερα για ευρωβουλευτής;

   Διαγραφή
 13. αφαντος.....
  ναι καλα εκανε!!...χα χαχα....
  ποσο βλακες ειναι??...
  ελενη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. το βιογραφικο του ,μην το ψαχνεις!! ..το βιογραφικο του ειναι το εργο του φιλε μου ...
  ! εχουμε δει "βιογραφικα" σελιδες "ατελειωτες"....!!!
  αυτα ξεχνα τα πια....αλοιως βγαινουν τα βιογραφικα τωρα πια...!
  ελενη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. "πονηρουλη" ανωνυμε..1129.τον επιασες τσακαλι να μας δουλευει ψιλο γαζι...
  οταν ανακαλυψ την σελιδα του υδροχοου,ειχε ηδη γραψει τοσα πολλα αρθρα...ψαχνοντας ενοιωθα σαν να ανοιγα το κουτι της πανδωρας...
  ολο εβρισκα αρθρα,και εβρισκα και εβρισκα!!...δεν υπηρχαν σχολια...
  κανεις δεν το ειχε ανακαλυψει...αργοτερα που ξαναγυριζα σε αρθρα,γιατι κατι συναντουσα και θυμωμουν που το ειχε γραψει,εβρισκα σχολια! για αυτο και τα αρθρα εχουν ημερομηνια που ανεβηκαν αλλη,και τα σχολια αλλην! μα σχολιασα και εγω...και ισως να ηταν ενα η και δυο χρονια μετα...
  τωρα που δεν γραφει,και ξαναγυριζω μην και ανακαλυψω καποιο που μου ξεφυγε,δεν εχω πετυχει παρα ενα η δυο χωρις σχολια...
  ασε λοιπον τις κουτοπονηριες..μονος σου βγαινεις πιπα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. δε χρειαζεται να πω τιποτα αλλο...απλά προσυπογραφω την ελένη...απο δω και πέρα μονοι μας...οτι πήραμε - πήραμε...πράξη,πλέον..το νικάν εαυτόν πασων νικών κρατίστη...καλή τύχη σε όλους μας...ΕΥΜΑΙΟΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. εγω φιλοι μου,εγραψα,μια ιδεα στην σελιδα του παναγιωτη...
  καλα εκανε και εξαφανιστηκε! οτι ειχε να πει το ειπε! δεν θα τραβουσε μακρυα αυτη η αλληλογραφια...
  τωρα, η που προχωραμε,η που τα ξερουμε μονο εμεις που τον διαβασαμε,και θα κουβαλαμε στην υπολοιπη ζωη μας το βαρος ,που καπου πετυχαμε το "κλειδι",και δεν το μαρτυρησαμε για να ανοιξει η εισοδος της σπηλιας!θα νοιωθουμε δηλοι γιατι δεν ειχαμε τα κοτσια να παμε μεχρις εκει,εστω και μονοι μας ,και να προσπαθησουμε!να τους δειξουμε οτι υπαρχει ενα κλειδι!! εγω ειμαι απο επαρχια! σας δινω το λογο μου,ομως οτι εαν "κλειστει" το ραντεβου,θα ειμαι εκει,να το ζηταμε για οσο χρειαστει! ειπα ..μια ταχριρ,αλοιωτικη..!!
  τωρα η που τα κερδιζουμε ολα η που τα χανουμε ολα!
  και αυτοι που δεν "ειδαν"αντε και να παει στο διαολο! δεν ξερεις δεν σε νοιαζει κιολας!! εμεις ομως θα ειμαστε δηλοι,και μονο λογια! και οχι μονο αυτο! καταδικασμενοι να ζουμε σε εναν κοσμο σαπιο και χαλασμενο,ενω "ειδαμε" οτι υπαρχει ενας ομορφος,κοσμος πιο..περα..
  εαν καποιος ειχε πιστεψει οτι η "επανασταση" θα γινει και θα παρουμε τα οπλα και τα βουνα ,γελαστηκε! αλοιωτικος ο πολεμος ,αλοιωτικη η αντισταση! δεν "ανατιναζεις" την γεφυρα του...γοργοποταμου! παραμυθια ητανε! δεν "διωχνεις" τους γερμανους κανοντας τους το ...τραπεζι για να σου κανουν το κρεβατι...
  πας και ζητας αυτον που θα τους βγαλει με τις κλωτσιες! εχει την γνωση,εχουμε την δυναμη για να τους επιβαλουμε τον γνωστη..
  και οσο για αυτο που εγραψες ευμαιε,μονος σου ,μονοι μας δεν παμε πουθενα! αντε να παμε μεχρι την γωνια να παρουμε τσιγαρα...
  δεν θα γινουμε γραφικοι,σαν τους χαζους που "μαζευοντε" ταχα μου για "επανασταση",στις γειτονιες,χωρις να εχουνε την γνωση,και μετα απο μια βδομαδα δεν τα "βρισκουν" ουτε μεταξυ τους,γιατι δεν ξερουν! και εμεις δεν ξερουμε! εμεις αναγνωρισαμε αυτον που ξερει !εμεις τον πιστεψαμε! το μονο που θα κανουμε ειναι να τον φωναξουμε! το μονο που πρεπει να κανουμε ειναι να αποδειξουμε την πιστη μας σε αυτον!!
  και δεν ξερω ,εαν το καταλαβατε...οσο καιρο λειπει ,κανω γυρες στο διαδυκτιο! ολοι τον ξερουν!! ολοι παιδια! οτι "αρθρο" και να γραψουν, καποιος παντα βρισκετε ,και το συγκρινει με του παναγιωτη.
  ελενη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ρε φιλε,εδω ζουμε το δραμα μας....
  σε λιγο θα αυτοκτονησουμε ομαδικα,οσοι εχουνε μια σταλια λογικη!!!...κανεις "μια γυρα" και διαβαζεις οτι μαλακια δεν σου περναει απο το μυαλο!! η "καλλιτεχνης" που εφτιαξε στον κηπο "καγκελα" απο γυαλι που δεν τα βλεπεις οσο και να προσπαθησεις!!! να κανεις τον περιπατο σου ,η να τρεχουν τα παιδια σου και παρτα ξερα κατω!!! ειναι τεχνη!! και τι τα εβαλε?? για τα βουβαλια??? παιδια με τους χαλκαδες,στα αυτια λες και ειναι μαο μαο..
  μπλοκ,να ειναι υποστηρικτες τους ψιψινακη...!
  τους γραφω....μην ξεχασετε τουλαχιστον το ανεκδοτο με τον πουστη γαιδαρο.΄..μια και ο προηγουμενος ηταν κλεφτης,οπως λετε! θα "παρουν" λενε την θεααα!! γιατι εκπεμπει αυρα...!και αφου ο αλλος ειναι τοσο κλεφτης!!
  ελα χριστε μου!!...
  απο εδω και στο εξης θα αποφασιζουμε βαση αυρας...!! και ποιος δεν εχει κλεψει ακομα..
  και εσυ" ευμαιος "λες τις ξενες γλωσσες?? αντε πες τους το και θα σε καταλαβουν...
  πες τους ποια ειναι η πιο δυνατη νικη!!!
  τι λες ρε αδερφε!! αυτοι καψανε φλατζα...
  τελειωσανε ! τους νικησε η βλακεια!!χασανε απο τον εγκεφαλο τους...
  παμε μονοι μας,γιατι δεν βλεπω να την γλυτωσουμε την παρακρουση...
  οσο παραμενουμε ακομα λογικοι...μην αρχισουμε να λιγοστευουμε και εμεις..
  ελενη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Αν και δεν ειναι του τομεα μου...(μηχανικος ειμαι...η ετσι λεει το χαρτι τουλαχιστον)..η ιστορια μας διδαξε και μας λεει οτι και ο κολοκοτρωνης παραιτηθηκε της αρχιστρατηγιας για να φερει τον καποδιστρια..ποιο το αποτελεσμα;δολοφονημενος απο συμφεροντα σε 3χρονια...ο τραιανου δεν πρεπει να γινει συγχρονη ιφιγενεια...αντε και τον επιβαλλαμε...δε θα τον φανε;...εχουν καθικια χωμενα παντου...θα βγαλουν και μια αντιστοιχη σεχτα οπως με τον γκιολια κ τελος...να ταν κι αλλος...η λυση ειναι να γινουμε αν οχι ολοι ,οι περισσοτεροι απο εμας φορεις των ιδεων του...τα φυσικα προσωπα των ηγετων δεν μπορουν να μας καλυψουν...γιατι δε γουσταρω να δω στις ειδησεις τον τραιανου σε χαντακι...ειναι πολυ μεγαλο μυαλο για να θυσιαστει...αυτα...μας εχουν στα 2 στενα και ειμαστε μονοι...απλα ορθολογικα ηρεμα...ευμαιος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. εχεις δικιο οπως το θετεις αδερφε μου,αλλα νομιζω πως ξεχασες οτι αυτοι τελειωσαν! συντομα δεν θα εχουν καμμια δυναμη! και ολα αυτα απο την απληστια τους..
  ουτε και εγω θελω κατι τετοιο,γιατι μετα χαθηκαμε,.
  μην με στεναχωρεις ομως λεγοντας αυτα!! εχει τοση δυναμη να σκοτωσει οτι "εσπειραν" λες δεν θα εχει καλες καιρικες συνθηκες για τα αναλαβει το "χωραφι"του??..
  μην με απογοητευεις..μην με στεναχωρεις αλλο! δεν αντεχω αληθεια σου λεω..δεν θελω ουτε να περασει απο το μυαλο μου αυτο,και δεν εμπιστευομαι κανεναν ακομα και ας ειναι "μεσα" απο το "χωραφι" που "εσπειρε"..!ακομα και αν ειναι ενας απο εμας που μας χαριχει τις σκεψεις του..
  ... θεωρω ειμαι τοσο λιγη...πρεπει να ξαναγενηθω,για να μαθω απο την αρχη το σωστο..οσο και να θελω,δεν μπορω,,,
  ποιος θα ειναι αυτος που θα "παρει" την θεση του???
  κανεις!! μονο αυτος που "γενναει" ξερει καλυτερα απο τον καθενα..κανεις αλλος!!
  δεν το λεω γιατι ειμαι δηλη,ουτε φοβιτσιαρα...
  απλα μερικα δεν τα αγγιζεις! ξερεις οτι δεν μπορεις να τα "πιασεις"....ουτε καν να τα πλησιασεις...ειναι ιεροσυλια..!
  ....ο θεος να μας δινει υπομονη! αυτην την στιγμη,να αντεξουμε ,το αδικο την βλακεια το παραλογο,το σκοταδι,και να βλεπουμε διπλα μας το φως,και να μην μπορουμε ακομα να γλυτωσουμε...
  παντως ενα εχω να πω...σε αυτες τις στιγμες που ζουμε,μπορω να νοιωσω τον χριστο!! τον λογο του,και το λογο που σταυρωθηκε...χωρις να δηλιασει,χωρις να μετανοιωσει ,σε "κοντρα" στην αδικια στο ψεμμα και στον οχλο!! οχι δεν θελω ξανα κανεναν στο σταυρο!!!...τοσες χιλιαδες χρονια μετα...και μολις τωρα εμαθα!!...
  ας ακολουθουμε τον δρομο που μας εδειξε,και αυτον που συνεχιζει ο παναγιωτης...το σχεδιο εφτασε στην ολοκληρωση του...ελπιζω χωρις θυσια ξανα!! κανενος...αλοιως δεν θελω ουτε λυτρωση!!..
  την αγωνια σου την νοιωθω..και εγω την ιδια εχω..καθε στιγμη! καθε ωρα..καθε μερα καθε νυχτα...περιμενω το ξημερωμα...
  ελενη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ..δεν σε "διαβασαμε" ως συνηθως στο νεο σχολιο του παναγιωτη,που με τοση αγωνια ολοι περιμεναμε...
  και δεν εχεις βαλει πουθενα στο μπλοκς σου το αρθρο του...
  γιατι???....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. "Δυστυχώς, όσο κι αν έψαξα στο διαδίκτυο δεν μπόρεσα να βρω βιογραφικό του κυρίου Τραϊανού ώστε να προβώ σε μία στοιχειώδη σύγκριση"
  Να γελάσω ή να κλάψω; Πραγματικά, δεν ξερω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Καλα ρε παιδια

  εκανε κανενας τον κοπο να επισκευτει το σαιτ .....http://www.ydrohoos.gr/one.htm.

  Οποιος ξερει απο τεχνικα........ θα καταλαβει πολλα...... καποιος πιτσιρικος το εφτιαξε. Οσο για την ημερομηνια που πρωτοδημοσιευθηκε το αρθρο.......δεν μπορειτε να αποδειξεται την αληθεια.

  Την εποχη που αρχισε (υποτιθεται) το σαιτ.......2004 ..... αλλα νομιζω ειναι αρκετα αργοτερα, τα ιστολογια ηταν ηδη πολυ μοντερνα.........και οχι για παιδια.

  Τελος εκεινο που ξερω ο Παναγιωτης Τραιανου πουλουσε ενα βιβλιο και εκανε παρουσιαση καπου (δεν θυμαμαι το μερος 0 και ειχε μια φωτογραφια καποιου σαρανταρη......με πρασινο πουλοωερ νομιζω. Εαν βρω το αρθρο σε καποιο παλαιο μου δισκο... θα σας το δημοσιευσω.

  Οσο για το αρθρο περι ΟΝΕΔ.... φαινεται να γραφτηκε λιγο αργοτερα........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Μπορει να φανει γελοιο..(αλλωστε ουτε αλαθητο διεκδικω ουτε και σε ατοπημα φοβαμαι να πεσω)..η οποια ελευθερια των ελληνων εχει τη βαση της στο 1814 στην οδησσο...επειδη ειμαστε πολλα χρονια γονυπετεις..( σκυφτομετανηδες επι του λαικοτερου).. εχουμε αναγκη απο παραμυθι αντιστοιχο της φιλικης εταιρειας..περι αορατου αρχης..τωρα δεν ξερω τι θα ειναι αυτο...θα ειναι η ανυπαρκτη ομαδα εψιλον..θα ειναι οι ελ...οι εξωγηινοι...βρειτε παραμυθι να πλασαρετε στο ραγια..παραμυθι οτι ξεκινα εσυ και θα ερθουν οι απο μηχανης θεοι...και αφηστε τον μετα να κανει θαυματα...δεν υποτιμω τη φυλη μου...απλα την καταντια της...και για το παραμυθι κυριολεκτω...ενας ρε παιδια με τετοια ικανοτητα;..θελουμε μυστικισμο...θελουμε σιγουρη νικη...placebo..που λενε και οι αγγλοι..σουπερμαντολινη που ελεγαν και στην φινος φιλμ...εγω παντως υποσχομαι να το φαω αμασητο και να το προωθησω...για καλο θα ειναι...ευμαιος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. και κάτι για τους φόβους της Ελένης...αυτό που εννοώ είναι να παίξουμε με τα όπλα τους..άλλος θα φαίνεται και άλλος θα κυβερνάει...πρωθυπουργός ο Α...θα εκτελεί εντολές του Τραιανού...τον ρίχνουν;τον σκοτώνουν;τον εκβιάζουν και παραιτείται;Πρωθυπουργός ο Β με εντολές του Τραϊανού...τα ίδια ο Γ...ο Δ...Τραϊανού θα ψάχνουν και Τραιανού δε θα βρίσκουν...ΘΑ κυνηγανε φαντάσματα...αυτός δε θα φαίνεται πουθενά..ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΛΕΩ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.....ΑΝΤΕ ΛΙΓΟ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑ ΘΕΛΕΙ...ΕΥΜΑΙΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ορίστε εκπληκτικά, εύστοχα και προφητικά κείμενα του Παναγιώτη Λαφαζάνη από την περίοδο 1998-2000:
  http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=160:lafazanis2008&catid=56:an-aristera&Itemid=285

  Dimitris

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Υδροιχοϊσμός VS Νέας Τάξης Πραγμάτων.
  Αγορασμένο με δραχμές.

  Περιουσία....

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Top