Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Σήμερα δημοσιεύουμε μία καταγγελία που μας εστάλη με mail, φίλης αναγνώστριας του Blog, η οποία είναι φοιτήτρια του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Οι καταγγελίες της έχουν πολύ ενδιαφέρον και παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενό της, εκτός από εκείνες τις φράσεις που είναι ικανές να “προδώσουν” την ταυτότητα της φοιτήτριας. Αυτό κρίνεται απαραίτητο διότι στην χώρα της πλήρους αναξιοκρατίας και της κομματικής γκετοποίησης, το να γνωστοποιείται το όνομά σου είναι φλερτ με το θάνατο. Παρόλα αυτά, αν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από το δημοσίευμα, είναι ευπρόσδεκτη η απάντησή του. Πολύ θα χαρούμε, και εγώ και η φίλη αναγνώστρια, να συζητήσουμε δημοσίως και - γιατί όχι – να τον διαπομπεύσουμε.

Το ΕΑΠ είναι το ίδιο επικίνδυνο με το Κολλέγιο Αθηνών γιατί κάνει ανθελληνική προπαγάνδα. Σου παραθέτω τρία περιστατικά από καθηγητές στο Μεταπτυχιακό με τίτλο: Σπουδές στην Εκπαίδευση:

α) Καθηγήτρια Πλεξουσάκη στη Θεματική Ενότητα: Πολιτισμικές διαφορές και κοινωνικές ανισότητες

Ένα παιδί που πηγαίνει σε μία χώρα που η επίσημη γλώσσα μοιάζει με τη μητρική του, θα ενσωματωθεί πιο γρήγορα από ένα παιδί που η γλώσσα του δε μοιάζει. Π.χ. Ένα ιταλάκι στην Ισπανία σε σχέση με ένα Κινεζάκι στην Ισπανία. ΟΚ, μέχρι εδώ καλά.. Και συνεχίζει: Το ίδιο κι ένα παιδί που η γλώσσα του μοιάζει με τα Ελληνικά θα αφομοιωθεί πιο εύκολα από ένα παιδί που η γλώσσα του δε μοιάζει!!!!!

Εγώ δεν αντιδρώ γιατί υπέστην εγκεφαλικό. Βρίσκεται μόνο μία συμφοιτήτρια που σηκώνει το χέρι και ρωτάει: συγνώμη κυρία, αλλά πια γλώσσα μοιάζει με τα Ελληνικά; Και η μεγάλη καθηγήτρια απαντάει με ύφος σα να την επιπλήττει που αγνοεί μια κοινή αλήθεια: Τα Βουλγάρικα.

β) Καθηγητής Ξυδόπουλος στη Θεματική Ενότητα: Γλωσσική Ανάπτυξη

Εξετάζουμε ένα κείμενο που δείχνει πώς οι Άγγλοι επέβαλαν τα αγγλικά στους Ινδούς κατά την αποικιοκρατία τους και ρωτάει: Γνωρίζετε κάποια παρόμοια προσπάθεια επιβολής της ελληνικής σε άλλους λαούς. Ξαναρχίζω να διαολίζομαι και να ιδρώνω. Φιρί, φιρί το πάει σκέφτομαι, σηκώνω το χέρι και ρωτάω: Εννοείτε το Μέγα Αλέξανδρο; Και μου απαντάει: Ναι, αυτός βέβαια ήταν Μακεδόνας!!!

γ) Καθηγητής Ντίνας* στη Θεματική Ενότητα: Γλώσσα – Κοινωνία - Εκπαίδευση

Δραστηριότητα για να αντιληφθούν οι μαθητές τη διαχρονικότητα της γλώσσας:

Προκειμένου να κάνουμε τους μικρούς μαθητές να αντιληφθούν πώς η γλώσσα εξελίσσεται στην πορεία του χρόνου τους ζητάμε να μας πουν το επίθετό τους και τους δίνουμε τις παρακάτω ενδεικτικές απαντήσεις: Ο Γιαννάκης λέγεται Οικονόμου γιατί κάποιος από τους προγόνους του ήταν οικονόμος, αλευράς, ψαράς και δε συμμαζεύεται. Η Μαιρούλα λέγεται Σπάη επειδή οι Έλληνες ΣΥΝΥΠΗΡΧΑΝ με τους Τούρκους για 400 χρόνια. Πες μου λοιπόν να ξέρω. Το εγκεφαλικό να το πάθω ή να μη το πάθω;;; Μήπως απλά συνυπήρχαν και γω τσάμπα βασανίζομαι και στεναχωριέμαι;; Μήπως απλά έτσι συνέφερε να κατηχηθώ τα χρόνια του 70 και δε συμφέρει πλέον;;; Βοήθα κομματόσκυλο...

* Ο αξιοσέβαστος καθηγητής όπως έμαθα μετά έχει υπογράψει και υπέρ του βιβλίου της Ρεπούση.

Ακούγοντας τέλος τις παπαρολογίες περί δία Βίου Μάθησης και εκσυγχρονισμού είπα στο φίλο μου πως μόνο όταν θα διδάσκεται η ποίηση στα σχολεία θα ξαναδούμε φως. Και κείνος ρώτησε σωστά: Και ποιός θα διδάξει την ποίηση; Σωστά! Ποιός;;; Σκέψου το λίγο.

Εμείς οι σαρανταέλα είμαστε οι τελευταίοι φορείς μιας παράδοσης που αδυνατούμε να μεταφέρουμε στα παιδιά μας. Και εκείνα αδυνατούν να τη βρουν ενδιαφέρουσα... Πώς να εξηγήσω εγώ τι σημαίνει φως, Αιγαίο και Ακρόπολη σε ένα δωδεκάχρονο που πηγαίνει σχολική εκδρομή στο Mall κι έχει ήδη κόμπο στο στομάχι για την εισαγωγή στα ΑΕΙ;

Και συνεχίζει η φίλη αναγνώστρια:

Καταρχήν είδα το επίπεδο των εκπαιδευτικών μας που κάνουν ένα master στα πενηνταέλα για την προαγωγή. Εϊδα άνθρωπους ώριμους (που διαμορφώνουν άλλους ανθρώπους ώριμους τρομάρα τους...) να σηκώνουν το χέρι (έλεος...) και να ρωτάνε η σελίδα 185 θα είναι μέσα στην ύλη; Μεταπτυχιακό κάνεις αστροπελέκι μου δε δίνεις Πανελλήνιες.

Κι έπειτα είδα εκπαιδευτικούς να ξεσκίζουν όλη την παλιά μου γνώση. Που δυστυχώς, επειδή ήταν επιδερμική δε μου έδινε επιχειρήματα να τους αντικρούσω.

Η κυρία Πλεξουσάκη λοιπόν στην 1η εργασία μάς είπε να μελετήσουμε (και άρα να αγοράσουμε...) το βιβλίο “Η ελληνοκεντρικότητα στην Εκπαίδευση” ή κάπως έτσι, της φιλενάδας της τής κυρίας Δραγώνα (Ευρωβουλευτής ή κάτι τέτοιο του ΠΑΣΟΚ με δράση νομίζω στη Θράκη) και να καταλήξουμε εκ των πραγμάτων στο συμπέρασμα πώς οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι ρατσιστές. Π.χ. κάνανε λέει μία έρευνα κι ανάμεσα σε άλλα διαπίστωσαν ότι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί απάντησαν πως κατά τη γνώμη τους υπάρχουν ξένα συμφέροντα που επιβουλεύονται τη χώρα, και επειδή δε μπόρεσαν να το στηρίξουν με απτά επιχειρήματα οι αξιολογητές της έρευνας τούς απέδωσαν στενοκεφαλιά και υιοθέτηση στερεότυπων. Μα άμα έχεις διαβάσει Τα τρελά πουλιά της Ιορδανίδου δε μπορείς να έχεις απορία επ'αυτού. Άμα έχεις ακούσει για τη Μικρασία κάποιο συμπέρασμα θα έχεις βγάλει. Θέλω λοιπόν με την ευκαιρία να καταγγείλω πως η κυρία Πλεξουσάκη μάς υπέβαλε στην αγορά ενός κατάπτυστου βιβλίου (που γι' αυτό το λόγο άλλωστε έχει κάνει και τρελές πωλήσεις) που ούτε για υποπόδιο δεν του αξίζει. Φρίκαρα από τις ανακρίβειες και την προπαγάνδα. Μου ερχόταν εμετός. Εμετός, καταλαβαίνεις; Μου συμπεριφερόντουσαν σα να ήμουνα Ρουμανάκι επί Τσαουσέσκου και να μην είχα ακούσει τίποτα για τον κόσμο. Μα κι έτσι να ήτανε, λένε πως υπάρχει κυτταρική μνήμη, τον εμετό δε θα τον γλίτωνα. Με ρώταγε η αδελφή μου αν προχωρώ με την εργασία και της έλεγα: Εγώ σε αυτό δε συνεργώ. Δε θα υποβάλω μία εργασία που σε χειραγωγεί (μέσω των πηγών που καλείσαι να χρησιμοποιήσεις) ώστε να καταλήξεις (μέσω αφελέστατων ισχυρισμών) ότι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι ρατσιστές για να πάει αύριο η κυρία Πλεξουσάκη στο δείνα Συνέδριο και να δηλώσει: Σε εργασία που υποβλήθηκε σε μεταπτυχιακούς εκπαιδευτικούς στο ΕΑΠ οι 9 στους 10 δήλωσαν πως θεωρούν ότι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι ρατσιστές. Κι αντ' αυτού, άρχισα να διαβάζω Δραγούμη. Για να συνέλθω.

Κι έτσι, έφτασα εδώ που έφτασα. Από αυτή την άποψη μάλλον μου έκανε καλό το ΕΑΠ, αλλά ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη. Αυτή είναι η κατάσταση στις μέρες μας. Αν κάνω λοβοτομή θα σταματήσω να ξενυχτάω τα βράδυα, οι εμμονές θα χαθούν και θα γίνω ένα ευτυχισμένο νομιστεράκι.

Κοντά στα προηγούμενα, δες και αυτό:

http://blogathinaios.blogspot.com/2009/10/blog-post_21.html#comments

Αυτή λοιπόν είναι η καταγγελία της φίλης που, αν μη τι άλλο, αποδεικνύει 2 πράγματα:

1) Μία εκ των χειρότερων μορφών δικτατορίας είναι η πανεπιστημιακή έδρα. Μόνο οι αδαείς και οι έχοντες ισχυρό συμφέρον εξακολουθούν να εκτιμούν και να υπολήπτονται τους “λειτουργούς” της ανώτατης εκπαίδευσης. Αυτό το κομματικό και συντεχνιακό χοιροστάσιο όπου κύριο μέλημά τους είναι όχι πώς θα προάγουν και θα μεταλαμπαδεύσουν την γνώση προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας, αλλά πώς θα βολέψουν τα μαλακισμένα και ανίκανα παιδιά τους σε πανεπιστημιακούς θώκους, έστω και στον ταπεινό γκισέ της γραμματείας. Αυτοί που εμφανίζονται σπάνια στο μάθημά τους, εισπράττουν αμοιβή από στημένα ερευνητικά προγράμματα, από βιβλιοθήκες, και απομυζούν το κρατικό βυζί από χίλιες δυο μεριές. Αυτοί που ανέχονται τον φοιτητικό συνδικαλισμό και τις αλητείες της κάθε Πανσπουδαστικής. Αυτοί που δεν επέτρεψαν στον μεγιστάνα της επιστημονικής σκέψης Νανόπουλο να διδάξει διότι απεφάνθησαν ότι δεν έχει παιδαγωγική εμπειρία.

2) Αποδεικνύεται, τέλος, και κάτι άλλο απείρως σημαντικότερο: Ότι ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως – ηλικιακά ενεργό τμήμα της – εξακολουθεί να αντιστέκεται και να μην καταπίνει όποια σαβούρα τής προσφέρεται προς τροφή και χώνεψη. Εξακολουθεί να αντιστέκεται, να αγωνιά και να μάχεται. Ένα τμήμα που τελεί υπό καθεστώς ανωνυμίας αλλά όχι ύπνωσης. Ένα τμήμα που δεν περιμένει παρά μόνο ένα πράγμα: Κάποιον που να μπορεί να δώσει αξία στα όνειρά τους και λύση στα προβλήματά τους. Ένα νέο ηλικιακά τμήμα που δεν θα καταδεχόταν ποτέ να γίνει το κοινό του ευρύπρωκτου αναιδούς Λαζόπουλου, στην έδρα του οποίου συγκλίνουν άπειρες “συνιστώσες.”

Μερικοί αυτό το περιγράφουν ως “αισιοδοξία”.

Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται.

About Elliniko Kommatoskylo

Being anti-social in a world full of conformists, is a trait of intelligence... Nikola Tesla
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

14 σχόλια:

 1. Μήπως γι'αυτό είναι τόσο ενθουσιασμένος ο κύριος Θεοδωρίδης με το πρόγραμμα των Φραγκουδάκη - Δραγώνα;;;;;

  http://www.youtube.com/user/Evonymos#p/u/1/eZ-A2MRgZfQ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φαρμακόγλωσσα8 Νοεμβρίου 2009 - 6:27 μ.μ.

  Αλήθεια,δεν υπάρχει καθόλου 'μνήμη' στα γονίδιά τους και φιλότιμο;Πολλές φορές που το σκέφτομαι,δύο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν.'Η είναι αλλόφυλοι,ή είναι εκτελεστικά όργανα αλλόφυλων για να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο.Πληρώνονται από τον εθνικό προυπολογισμό,για να 'διδάσκουν' ανθελληνικές παπαρολογίες.Οι καραγκιόζηδες,που θέλουν να λέγονται και καθηγητές, τα καθίκια.Ο Νανόπουλος πάντως δεν είναι η μόμη περίπτωση.Ψάξτε να δείτε και την περίπτωση του Θ.Αντωνίου,εξέχοντος πρωτοποριακού συνθέτη,καθηγητή στο Boston University,και διευθυντή ορχήστρας,για μία θέση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.Η απόλυτη ξεφτύλα.Τα κομματόσκυλα που δεν 'γουστάρουν' αυθεντίες να τους χαλάνε την πιάτσα.Μετριότητες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @Ανώνυμος
  Θεοδωρίδης, Ηρακλείδης... σαν πολλοί δε μαζεύτηκαν; Δεν κάνουμε κανά πογκρόμ λέω εγώ;

  @Φαρμακόγλωσσα
  Τι να το κάνεις το φιλότιμο; Με αυτό δεν μπορείς να πας στο σούπερ μάρκετ. Τον κ. Αντωνίου δεν τον γνωρίζω. Είμαι σίγουρος όμως ότι έχεις δίκιο μιας και είναι πάμπολλες οι περιπτώσεις όπου η κομματοεργατοπατερική συντεχνία πνίηει και θάβει αξιολογότατους επιστήμονες και τους κάνει να επιστρέφουν αηδιασμένοι στα ξένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εντάξει, στην χώρα αυτή υπάρχουν Πανεπιστήμια και πανεπιστημιάκια, Σχολές και σχολίτσες σε κάθε γωνία, σε κάθε σοκάκι, σε κάθε δρομάκι- πώς αλλιώς θα γινότανε το κάθε κομματόσκυλο καθηγητάρα; Δεν εκπλήσσομαι καθόλου με αυτά που λέει η κοπέλα....μου έρχεται να κάνω εμετό....
  αλλά άλλο θέλω να σου πω :το κορυφαίο είναι πως τα βουλγάρικα μοιάζουν με τα ελληνικά...!?!?!?! Εσύ θα καταλάβεις γιατί το θεωρώ γελοίο, κύριε κομματόσκυλε. Αλλά δεν είναι για γέλια. Ειδικά όταν "βγαίνει" από το στόμα μιας καθηγήτριας. Τί άλλο θα ακούσουμε, αναρωτιέμαι πραγματικά….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Φίλε dj, εγώ λέω να περάσουμε μια βόλτα από τα πανεπιστήμια και να έρθεις και εσύ να παίξεις μουσική. Κανένα ρέκβιεμ ας πούμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. θα παίχτεί το ρέκβιεμ πάνω από το ψόφιο τομάρι τους, συμφωνώ....ορχήστρα, παρακαλώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μια αναζήτηση στο google για τους καθηγητές που αναφέρονται στο μήνυμα φανερώνει ότι είναι/ήταν διδάσκοντες και στα κρατικά ΑΕΙ:
  Η κυρία Πλεξουσάκη εμφανίζεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο κύριος Ξυδόπουλος στο Ιωαννίνων κι ο Ντίνας στο Μακεδονίας.
  Για τον κύριο Ντίνα βρίσκει κανείς και τα εξής:
  http://groups.yahoo.com/group/glosinform/message/425
  http://www.greekalert.com/2009/05/blog-post_5597.html)
  Εύγε στον επιστήμονα που κόπτεται για την αποκατάσταση της αλήθεια!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @Ανώνυμος
  Δίπορτο-τρίπορτο ε;
  Κάνανε την ζωή μας τάβλι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αυτό πάλι το είδες καλό μου κομματόσκυλο;;;;;

  http://www.greekalert.com/2009/11/blog-post_10.html

  Μήπως να φτιάξουμε ένα κρυφό σχολειό (που κατά την κυρία Δραγώνα και τη συνομοταξία της άλλωστε δεν υπήρξε ποτέ -εννοούν Μαυρομιχάλη και Ακαδημίας γωνία προφανώς ή κάτι τέτοιο....)
  Αλλά είμαστε μικροί για να αμφισβητήσουμε τις αυθεντίες και τους διανοούμενους. Προφανώς πριν τον Καποδίστρια οι Γκραικοί μάθαιναν τη γλώσσα και την ιστορία τους στα ιδρύματα του Δράμαλη και δε μας μίλησε κανείς γι'αυτό μέχρι σήμερα.

  Α, ρε βούρδουλας που χρειάζεται!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Θα ήθελα να ρωτησω κάτι σε όλουε εσάς που θα παθένατε εγκεφαλικό!!!
  Θεωρείτε ότι έχουμε διδαχτεί ιστορία στα σχολεία μας?
  θεωρείτε ότι έχουμε διδαχτεί την πραγματική ιστορία?
  Θεωρείτε ότι δεν υπάρχει προπαγάνδα στα σχολικά βιβλία?
  ..είναι τραγικό εμεις ως λαός να μην έχουμε την ωριμότητα να κάνουμε αυτοκριτική..

  ..να μπορούμε α διδάξουμε και να διδαχτουν και τα παιδιά μας για τα λάθη και για τα εγκλήματα που και εμείς όπως και οι υπόλοιποι λαοί έχουμε κατά καιρούς διαπράξει.

  ...Αναφέρω χαρακτηριστικά παραδείγματα ιστορικών υποθέσεων που δεν έχουμε διδαχτεί (μικρασιατική καταστροφή, κυπριακό κτλ...)

  Ξέρω βεβαια ότι η θεωρία του υπερ έλληνα που είναι ο καλύτερος και ο σωστότερος διαχρονικά πουλάει πολύ...

  ...όμως μήπως δεν είναι έτsi

  amortiser

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Φίλε Αμορτισέρ, δική μου πεποίθηση και στάση ζωής είναι το "ΕΘΝΙΚΟΝ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ"

  Και καθόλου αληθείς δεν είναι οι "διδαχές" των πάσης φύσεως Δραγωνοειδών αλλά ούτε και των πάσης φύσεως Άνθιμων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Σε ευχαριστώ για την απάντηση...συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ...δεν είμαι όμως σίγουρος ότι αυτό το αληθές το έχουμε πραγματικά διδαχτεί...

  σου παραθέτω ένα ωραίο κείμενο που βρήκα από ένα blog
  book.attack.gr/?p=45

  amortiser

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Γεια σου πάλι φίλε Ανορτισέρ.

  Δεν διαφωνούμε επί της ουσίας, αυτό είναι βέβαιο. Ασφαλώς και πολλές φορές παρέλειψαν να μας διδάξουν το αληθές, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να ασελγεί ο καθένας πάνω στο κορμί της ελληνικής ιστορίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. οταν εκανα το λαθος να γραφτω στο ΕΑΠ ειχα καθηγητη ο οποιος ηταν ταυτοχρονα διορισμενος στα ΤΕΙ της Πατρας , ΠΑΣΟΚΟΣ, ο οποίος περασε στις εξετασεις μαθητρια του η οποία ειχε τον ανδρα της Νομαρχη στην Ροδο τοτε. Τωρα εχω γραφτει εδω σε ενα ξενο πανεπιστημιο το οποιο μας σεβεται και μας παρεχει τα παντα σε ποιοτητα σπουδων και καθηγητων. Μην πετατε τα χρηματα σας στο ΕΑΠ. Δεν αξιζει....

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Top